Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (691)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Na mém žebříčku trochu níž než jiná gangsterka s Pacinem v hlavní roli - Scarface - přesto pořád zatraceně vysoko. Pacino tradičně geniální, jenom jediná maličkost mě na něm trochu štvala: prostě na tyhle kladné mafiány moc neletím :-) Což tedy není jeho chyba, ale spíš pro mě malinké mínus scénáře, kdyby byl trochu větší hajzl, rozhodně by to podle mě nebylo na škodu. Jinak ale film skvělý, You Are So Beautiful při závěrečných titulcích mělo nádherně melancholický nádech... Mimochodem, ona jména pro mě skrývala ještě jedno překvapení: Sean Penn jako Kleinfeld - on v tom skutečně hrál? - byl prostě namaskovaný k nepoznání... Dodatek 21. září 2007 Po druhém sledování si nemůžu odpustit pátou hvězdičku. Na tomhle filmu je přesně vidět, jak se De Palma s každým záběrem nadřel, promýšlel ho do nejmenších detailů... Jsou na něm vidět diskuse všech zúčastněných (nemocniční scéna byla třeba přepsána asi třicetkrát a teprve pár minut před jejím natáčením Pacino radostně prohlásil, že ví, co je jejím hlavním problémem - Carlito by do nemocnice nikdy nešel a ta scéna by se měla vyhodit :-). Ale to jsou jenom takový hovadinky ze zákulisí, který najdete v bonusech na DVD. Jde tady o to, že když se díváte, jakou radikální změnu image se rozhodl Sean Penn podstoupit, když sledujete každý pohyb Al Pacina, když jste naprosto u vytržení dlouhými kamerovými záběry, které ale ani chvíli nenudí, když si uvědomíte, že tohle všechno musel mít Brian De Palma v hlavě... Prostě neuvěřitelné. Spolupráce De Palmy a Pacina podle mých odhadů zjevně vždy vyjde na jedničku. Mimochodem, Zjizvená tvář byla natočena v roce 1983, Carlitova cesta v roce 1993. Teď je rok 2007 a ještě spolu nemají naplánovanou další gangsterku... Asi bych jim měla začít posílat upomínkový dopisy, protože ani dvojice Scorsese-De Niro mě nedokáže tolik potěšit. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Za tenhle film jsem Palmovi vdecny. Konecne film o mafinanovi se srdcem, ktery se chce zmenit a jit za svym snem(a neni to zrovna hromada koksu ani penez). Muzete jen vahat zda se mu jeho Escape to paradise podari.. Kazdopadne je to natoceno skvele, obzvlaste super je i Sean Penn (jako vzdycky???) v roli zkorumpovaneho Carlitova advokata. Moje oko zustalo sice suche ale mel jsem na krajicku... Nikdy jsem nemel kladne hrdiny nijak zvlast v oblibe ale po Scarface a Goodfellas jsem uz potreboval nejakou zmenu. V Carlitove ceste jsem ji nasel. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak druhá polovina filmu (nejvíce je to znát od záchrany z moře) svým drajvem, režijními nápady i emocemi kontrastuje s tou první, která je pouze typickou storkou (po kolikáté už??) o gangsterovi, zajímavé je na ní pouze to, že Carlito se skutečně chce polepšit. Všechny klady snímku (a vzhledem k tématu i únosná délka) ale mé hodnocení výše než na 70% nezvednou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tato gangsterka se mi jako jedna z mála opravdu líbila. Hlavní hrdina tentokrát není nesnesitelný arogantní zločinec, ale sympatický a čestný Al Pacino, kterému se dá fandit. To je věc, která mi na ostatních filmech podobného ražení chybí, a proto je obecně nemám rád. S Carlitovou cestou jsem tedy tento problém neměl, a tak jsem si mohl tento bezesporu kvalitní film užít. Sean Penn odvedl vynikající výkon, zpočátku jsem jej vůbec nepoznal. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ne že by Carlito byl vyloženě nesympatická postava, ale zase jsem se nějak nemohl přinutit mu výrazně držet palce. Sice pořád opakuje, že "toho chce nechat", nicméně se neustále motá kolem fochu. Děje ve filmu zas tak moc není, hlavním kladem jsou herci. Al Pacino snad podobnou roli ani zkazit nemůže, Sean Penn ala Lennon zato předvádí jeden z lepších výkonů své kariéry. Vzato kol a kolem je to pro mne jen mírně nadprůměrný film. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (38)

  • Pronásledování Carlita (Al Pacino) mafiány v metru se natáčelo od léta až do podzimu. (tequilla)
  • Když se Al Pacinovi (Carlito) poněkolikáté nevydařila scéna v metru, naštval se a metrem opravdu odjel domů - režisér Brian De Palma o tom ani nevěděl. (tequilla)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno