Reklama

Reklama

Dokonale vycvičený bojovník proti terorismu a brilantní odstřelovač James Dial (Wesley Snipes) by si rád užil zaslouženého odpočinku, ale když ho na jeho farmě v Montaně navštíví bývalý šéf Jeremy Collins (Ralph Brown), souhlasí, že pro něj udělá ještě jednu věc - poslední „kšeft“... Má se dostat k nedávno zajatému teroristovi Ali Mahmudovi Džahárovi (Nikolaj Sotirov), který je držen v Londýně, a umlčet ho. James tedy odcestuje do Británie a splní, co slíbil - aniž by tušil, že byl právě kardinálně podveden! V mžiku se totiž z lovce stane štvanec a James má co dělat, aby v cizím městě našel úkryt před neodbytnými pronásledovateli z obou stran zákona, kteří ho chtějí zlikvidovat. (Canal+ Action)

(více)

Recenze (71)

swell 

všechny recenze uživatele

Čekal bych trochu více. Příběh filmu mě prakticky nezaujal, spojení s malou hrdinkou se mi občas zdálo absurdní (i když výkon malé herečky byl opravdu výborný) a chvílemi to byla i nuda. Na stranu druhou se mi vážně líbila nápaditá a zajímavá kamera a musím vyzdvihnout výbornou zvukovou kulisu filmu... Když dám tedy 4* kameře a hudbě a 2* příběhu, průměr mi dělá pěkných 60%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Takže béčko s Wesleym Snipesem. No, mám rád některé jeho filmy. Tohle nebylo moc světoborné. Objektivně by si to zasloužilo trochu lepší 2 hvězdy, ale mě přeci jenom tak nějak chytnul příběh a lehce dojemný konec. Rozhodně se nejedná o nějakou akční pecku. Není to klasický Snipesův film, ale přesto nejsilnějším kladem pro mě byl celkem zajímavý příběh a jemně proložená stránka filmu. Takže jak začít ? Úvod filmu je velmi obyčejný, sleduje osud hlavního hrdiny, který si užívá odpočinku, respektive vládní agent ve výslužbě. Takže Wesleyho bývalý nadřízení ho ukecají k mimořádné akci, aby odstřelovačem sejmul jednoho zločince. Takže zhruba do patnácté minuty má film celkem dobré tempo, v téže patnácté minutě se Wesleymu s odřenýma ušima podaří cíl vyřídit. Avšak je zraněn. Proto uniká, aby se nakonec ocitl někde v bezpečí. Dostane se do opuštěného bytu, kde ho bude navštěvovat malá, dvanáctiletá holka. Ta si ho oblíbí a on jí postupem času také. Takže takovým, laciným a mírně dramatickým stylem se začne film ubírat. Ta holka si ho oblíbí zřejmě proto, že je vychovávaná babičkou a rodiče nemá (zemřeli při autonehodě). No, takže do 30 minuty se to takhle ubírá, pak nastane menší přestřelka v garážích. Abych ujasnil velmi důležitou věc, tak ti, kteří Snipese do té akce naverbovali, tak ho zradily. Kdo přesně ho zradil ? To se dovíme na konci, takže příběhově se to celkem vyvedlo. Avšak akce bylo bohužel málo. Ta přestřelka v garáži byla nepřehledná, světlo tam blikalo. Souboj zde měl Snipes jen jeden. Poslední půlhodinka baví více. Malá holka Snipesovi skutečně pomáhá, nakonec nastane lepší přestřelka na konci a úplný konec je celkem mírně dojemný – hezky zahrané. Takže postava malé holky mě zaujala. Wesley Snipes hrál dobře. Hudba byla taky celkem solidní. Film byl pojat dost mírně a chyběla akce no. Příběh se vyvedl. Takže je tomu dost co vytknout. Zase na druhou stranu jsem nezaznamenal žádnou hlubší chybu. Takže ve výsledku vidíme slabý průměr, nebo i mírný podprůměr. Já to lehce nadhodnotím a dám tu třetí hvězdu. Dalo se na to koukat. Celkově hodnotím na 50% = *** ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Není to film, který budete nosit v hlavě. Potvrzuje to fakt, že jsem film už dávno viděl, ale vůbec si ho nepamatoval a díval se "poprvé" znovu. Ani jsem tenkrát nemohl znát Lenu Headey. Takže, je to film, který má dvě rozšířená a oblíbená témata. 1. Zabiják ve státních službách splní úkol a je určen k likvidaci. 2. Holčička a zabiják. Myslím, že film v dané kategorii splňuje požadavek na "akční relax". 75%. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Na filmek jsem kápl náhodou při hledání Střelce s Lundgrenem. Zkusil jsem i toho s Wesleyem a můžu říct, že zkouška dobrá, ale bude opravdu jen jedna! Snipes i třeba kvalitní herečka Headeyová mají na víc, daleko navíc, než se ničit v něčem stopětiminutovém a nezajímavém, jako zde... Jinak pro všechny, kteří se třeba chystají na tento kousek - píší zde žánr akční. S akčním filmem to nemá nic společného, jen tak kdyby náhodou... 50% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jednoduché béčko o nepohodlném agentovi CIA, kterého se jeho prohnilý nadřízený snaží zlikvidovat (i když není moc jasné, kvůli čemu přesně). Wesley Snipes se tudíž tváří drsně suverénně a pomalu roztává v kontaktu s osiřelou holčinou, co mu nedá pokoj, ale zase se vyzná. Potud celkem OK, přetěžko však rozdýchat extrémní klipovou akci s těkavou kamerou, zoomováním, rozostřováním, zpomalováním, zrychlováním, filtry, stroboskopy a epileptickým střihem. Tady někomu ujela ruka. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Původně měl v tomto filmu hrát i Michael Biehn, ale kvůli časovému konfliktu s jiným filmem Planet Terror (2007) od projektu odstoupil. (ČSFD)

Reklama

Reklama