Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (282)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V podstatě jsem na tom jako uživatel ricci.s. Církevní filmy jsou pro mě utrpení a to hlavně kvůli těm pánbíčkářskejm žvástům. A tady tomu nebylo jinak. Red State je pouze další variací na filmy o sektách. Tahle sekta je silně zaměřená proti teplomilům. Takže co film Red State může nabídnout? Spoustu nudnejch keců, dlouhou a nudnou přestřelku a náznaky komedie ( nebo co to bylo ) a trapnej závěr. Jedna hvězda z milosti za asi dvě povedený scény. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, když Kevin Smith točil filmy jako Clerks nebo Mallrats... Nevim, jestli už si na to začal připadat starej nebo je za tim nějakej jinej důvod, ale to snad radši, ať už netočí nic. Po totálnim propadáku Poldové přišel s touhle slátaninou. Přišlo mi to, jak kdyby ani sám nevěděl, co chce vlastně natočit. První polovina je o tom, jak se náboženský fanatici rozhodnou, že ve jménu boha budou trestat různý hříšníky, co se provinili např. tim, že si na netu dohodnou s někym šukačku. Průser je, že většinu času jenom posloucháte nějakýho ideologickýho vůdce těch fanatiků, jak cituje různý úryvky z bible. Tohle se mohlo klidně vyhodit a divák by nezůstal o nic ochuzen. Asi v půlce se k tomu přimotá ATF a začíná se v podstatě od nuly. Pak následuje dlouhá střílečka, která mi přišla jako nejlepší část celýho filmu. Jenže zase to posere jakýsi mimózní rozuzlení. Kevin Smith by udělal nejlíp, kdyby natočil zase nějakou pohodovou komedii o různejch flákačích, zevlácích a geekách. A Johna Goodmana příště taky radši v nějaký komedii. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Tento, zcela nesmithovský, film začíná jako poměrně temný, ryze béčkový exploatační skoro-horror, přesně takový, které se Tarantino snažil pozdvihnout ve svém Grindhousu. Žánr se však záhy zlomí, atmosféra strachu kompletně vymizí a nastává akce - na první pohled naprosto nezajímavá akce, ale když už se zdá, že se z Red State stává šedivý propadák, začne na film doléhat citelný opar satiry, jenž trefně kritizuje fanatické náboženství, terorismus a způsob, jakým je policie nucena se s těmito problémy vypořádávat. Tento absurdní a skrytě zábavný rozměr filmu alespoň zčásti nahrazuje jinak obyčejný děj a nijaké postavy. Na této vlně Smith nakonec graduje až do Coenovského finále, takže řeknu budiž, ale příště radši Clerks 3, prosím... 5/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jeden z najzaujímavejších filmov poslednej doby! Označenie horor mu dosť škodí. Je to totiž originálny mix žánnrov, ktorý v celkovom vyznení pôsobí neuveriteľne poctivo. Pre mňa to bolo rovnako pôsobivé ako oscarové TÁTO ZEM NIE JE PRE STARÝCH. Prístup k téme sekty je takmer dokumentaristcký a skvelo funguje s hororvými i policajnými dejovými líniami. Priamočiare riešenia týkajúce sa už využitých postáv a nápadov je odvážne a vysoko funkčné. Obsadenie Michaela Parksa a Johna Goodmana bolo vyslovene geniálne... rovnako ako anjelske trúbenie... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Wow! Od ukončenia filmu ubehla hodina a ja sa stále smejem. Bolo to bizarné, originálne a vo svojej podstate veľmi smithovsky zábavné. Budí to dojem nekoncepčnosti, akoby Smith písal scenár štýlom "kedykoľvek čokoľvek", ale práve preto je to dokonale nepredvídateľné a (pre mňa) tým pádom... nuž áno, strhujúce. Parks a Goodman dokonalí, akcia veľmi dobre natočená (čo je prekvapenie vzhľadom na mizerné akčné scény v Cop Out) a keď zazneli trumpety, šiel som do kolien. Skvelá vec, ktorú mám chuť pozrieť si znovu. Jeden z najlepších Smithových filmov, ktorý si väčšinu "klasických smithoviek" dáva na olovrant. "Shut the fuck up!!!" ;-DDD ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Kevin Smith odmítl drahou propagační kampaň, která by ve výsledku stála tolik, co samotný film, možná víc. Distribuční práva prodal sám sobě za 20 amerických dolarů. Odmítl účast snímku na filmových festivalech, promítal jej osobně během tour po Spojených státech, prostřednictvím společnosti Lionsgate jej uvolnil pouze do omezené projekce v kinech a na internetu byl za poplatek streamován. (Olafa)
  • Kevin Smith napsal roli Abina Coopera na tělo Michaelu Parksovi poté, co viděl jeho výkon ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Také pronesl, že kdyby Parks roli nepřijal, film by nikdy nevznikl. (Vlado666)

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama