Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Shit 

všechny recenze uživatele

Trošku neobvyklej film o válce ve vietnamu ukazující, že i Američani nebyli zrovna nějaký svatouškové a nijak se neštítili zmasakrovat jen tak pro legraci vietnamce, i když k tomu nějakej ten důvod měli, jinak se toho ale moc neděje, jenže všechno je tak sugestivně a napíjnavě podaný, že to vůbec nevadí a stejně nemůžete odtrhnout očí od obrazovky. V hercích opět nezklamal Sean Penn, sice někdy jeho projev trošku připomíná jeho roli v Ridgemont high, ale to nic nemění na tom, že je tady jinak skvělej a zdatně mu tady sekunduje neméně dobrej Michael J. Fox, podle mě je tohle jeho nejlepší vážná role, tim si u mě hodně šplhnul, škoda jen, že se do podobných rolí už moc nedostal ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Válka je vůl. Ale volové zní dělají peklo!..... Film podle skutečnosti o zločinu proti lidskosti. Velmi realistické utrpení a předvedený vnitřní boj spolu s pocity vedoucí k rozhodnutí vojáka Erikssona. Ale jakkoliv je toto téma závažné, emoce mnou necloumají. Boj člověka proti systému – zvlášť vojenskému a ještě k tomu ve válce? Nic nového pod sluncem. Jen odvyprávění toho co se stalo. Byť je to hnusné, je to bohužel tak. I TAKOVÉ JSOU OBĚTI VÁLKY! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bohužel relativně neznámý snímek, který se na válku dívá jiným úhlem pohledu, než většina americké produkce. Bojových scén je tam pomálu, příběh si všímá malé skupinkyvojáků , která se v extrémních podmínkách začne chovat bez zábran...Emocionálně nanejvýš silná podívaná podepřená šťastně zvoleným castingem a kvalitními hereckými výkony. Pro M.J. Foxe skvělá příležitost uniknout z komediální škatulky, za kterou se De Palmovi odměnil nejlepším výkonem své kariéry. Těžko říct, proč film zapadl, když jen krátce předtím uvedená Četa byla tak úspěšná...Snad bylo v té době vietnamské téma už opotřebované a Američané měli dost té kritičnosti . Celkový dojem 85 %. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Mám rád silné příběhy o boji jednotlivce proti přesile. Erikson je téměř Formanovskou postavou osamělého statečného člověka (vojáka), který se vzepřel proti většině (své četě). Uprostřed válečného běsnění si dokázal zachovat zdravý rozum a postavit se proti svým, de facto, kamarádům, kteří mu i zachránili život. Vražda zůstává nejodpornějším zločinem i ve válce. Michael J. Fox byl v netradičně vážné roli přesvědčivý a ukázal, že je všestranný skvělý herec. Sean Penn v roli sadistického četaře se nám představil možná v životní roli. Vynikající. Jako "Četa". 93%. P.S.: Užívat pouze v původním znění. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Úžasná hudba, to by som chcel povedať na úvod. Inak to je film, ktorý je podľa skutočnej udalosti, takže ťažko vyčítať niečo príbehu, skôr dej mal byť lepší, väčšina času sa totiž venuje znásilneniu, následnej vražde a vyšetrovaniu tejto udalosti a ten zbytok sú len nudné reči, ale z vojny vo Vietname sa toho veľa nedozviete, akurát, že sa zatĺkali zločiny. Patrí to medzi tie slabšie filmy týkajúce sa tejto témy, medzi slabšie protivojnové filmy, miestami to pôsobí naivne účelovo, sentimentálne a človeku sa to pri tej dĺžke môže rýchlo omrzieť, keby to malo o desať, či pätnásť minút menej, tak by asi väčšina divákov nič nepovedala. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení probíhalo v Phuketu v Thajsku, scéna se železničním mostem pak v Kanchanaburu. (Monco)
  • Jde o nejoblíbenější válečný film Quentina Tarantina. [Zdroj: kniha Pulp fiction: kompletní historie mistrovského díla Quentina Tarantina – Jason Bailey] (major.warren)
  • Film vyhrál v roce 1990 Cenu míru v kategorii politické společnosti. (Monco)

Reklama

Reklama