Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po technickej stranke slusne remeslo. Hlavne niektore typicke De Palmove dlhe kamerove najazdy. Ale co sa tyka pribehu, tak vzhladom na to o akej zavaznej udalosti pojednava, tak podla mna nejde prilis do hlbky. Asi najviac ma sklamal Foxov herecky vykon. Podla komentarov sa malo jednat o jeho zivotny vykon, ale podla mna nic extra nepredviedol. Niezeby som si myslel, ze nie je dobry herec, ale scenar mu toho vela nedovolil. Väcsinu casu sa len tvari smutne, z toho co sa okolo neho deje a to je tak vsetko. Paradoxne najzaujimavejsi vykon v celom filme podal neherec Dale Dye. Jemu som toho kapitana veril kazdu sekundu. Co nie je prilis prekvapive, kedze bol dlhe roky vojakom. Jednohubka na jedno pozretie a podla mna pravom zabudnuty film o Vietname. 6/10. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů o válce ve Vietnamu, na kterym mě docela překvapilo, že ho vysílaj ve 2 ráno na Nově a navíc ve filmu nebyla jediná reklama. Tenhle film by si rozhodně zasloužil vysílat v nějakej lepší čas. Příběh je opravdu silnej a dokázal udržet mou pozornost po celou dobu. Snad jenom úplnej závěr byl trochu podivnej. Jinak Michael J. Fox, kterýho jsem doposud znal jenom z komediálních rolí, tady ukázal, že zvládne zahrát i něco úplně jinýho. Naopak Sean Penn mi nějak neseděl a působil na mě dost křečovitě. Jeho neustálý žvejkání a trhavý pohyby mi připadaly nepřirozený. A nechci bejt puntičkář a navíc v těhle armádních záležitostech se moc nevyznám, ale bojová četa o pěti mužích? No nevim, nevim... Ale jinak je to super film a rozhodně stojí za vidění. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Není divu, že se ve vlně vietnamských filmů tento de Palmův kouske nadobro ztratil. Full Metal Jacket, Apokalypse, nebo Četě totiž nesahá ani po kotníky. Casualties of War - to je prosím jednoduchá a povrchní agitka vizuálem a režijními kvalitami hodná spíše televizní obrazovky, než stříbrného plátna. Námět inspirovaný reálnou událostí není vůbec špatný, jen bych od jeho zpracování očekával plastičtější a hloubavější přístup. Vinou scénáře i nijak oslnivě hrajících herců (možná tak ten Penn za něco stojí) tak mezi členy filmové čety neexistuje žádná chemie a závěrečný Foxův boj za spravedlnost je podán příliš polopaticky a zjednodušeně (ale zase se ve finále začíná probírat režie. Nenadchl ani vizuál, neb je většinu času lacině studiový a střílecí scény jsou natočeny velmi toporně. Dojem z Obětí války sice nakonec není vyloženě špatný, jenomže vzhledem k tématu a jménu režiséra může divák směle prohlásit, že tento film měl sakramentsky navíc. Jeho myšlenkový přesah a nadčasovost je totiž takřka nulový a tím se také podstatně liší od svých slavnějších vietnamských bratří. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Obete vojny sú takým typickým predstaviteľom De Palmovho filmového remesla. Nie je to zlé, ale mohlo to byť omnoho lepšie. Zase neprekročil svoj tieň. Nosná téma je tu síce pomerne zaujímavá a snaží sa jej venovať realisticky, ale prišlo mi to povrchné a hala-bala odbité, rozhodne sa so psychológiou jednotlivých postáv, hlavne toho udavača, mohol pohrať viac. Tiež tomu chýbal dramatický šmrnc a chcelo to aj trochu viac pritlačiť na emócie diváka. Z toho dôvodu som sa na konci cítil tak akosi neurčito, bolo mi jedno, ako sa to uzavrie, ako keby koniec vyznel do stratena. 70/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mohl to být zajímavý film, ale chybně obsazený Michael J.Fox v hlavní roli, mě odradil. Jemu věřit vojáka při jeho fyzických proporcích opravdu nejde. Moc extra momentů film zrovna nenabízí. Plyne tak nějak pozvolna, nenapínavě. Nejsem moc na válečné filmy, přijde mně legrační, když si herci hrají na válku. Tady to válečné prostředí bylo zachyceno tak nějak běžně a nepříliš záživně. 50% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Keď mladý vojak stúpi na mínu, ďalší vojaci si fotia jeho mŕtvolu. Eriksson a jeden vojak si tiež idú pozrieť mŕtvolu, ktorá však teraz už leží na opačnej strane cesty. (Smok)
  • Film pôvodne šiel do vývoja v spoločnosti Paramount, ale nakoniec ho dokončila Columbia. (Smok)
  • Keď Ericsson ide na záchod, prenasledovaný Clarkom, ten sa snaží zabiť ho granátom. Herec, ktorý hrá Clarka je beloch, samozrejme je vidieť, že osoba, ktorá granát umiestňuje, má čiernu ruku. (Smok)

Reklama

Reklama