Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Tomco 

všechny recenze uživatele

ohromne strhujuci film, ktory mozem kvalitami smelo zaradit medzi absolutnu spicku vojnovych filmov akymi boli cata alebo tenka cervena ciara. podobne ako novsia cervena ciara aj de palmove obete vojny davaju do pozornosti viac z toho psychickeho sveta, ako kladenie dorazu na efektne a dlhe suboje. a co je super, ked sa nejake prestrelky vyskytnu su skvelo natocene. kamera je vyborna, pohybliva, hudba dobre zapasovana. a aby som nezabudol, je radost sledovat namotivovaneho seana penna, ktory predvadza perfektny vykon, minimalne taky dobry, ako dalsia herecka perlicka v podani vynikajuceho michaela j. foxa. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Úžasná hudba, to by som chcel povedať na úvod. Inak to je film, ktorý je podľa skutočnej udalosti, takže ťažko vyčítať niečo príbehu, skôr dej mal byť lepší, väčšina času sa totiž venuje znásilneniu, následnej vražde a vyšetrovaniu tejto udalosti a ten zbytok sú len nudné reči, ale z vojny vo Vietname sa toho veľa nedozviete, akurát, že sa zatĺkali zločiny. Patrí to medzi tie slabšie filmy týkajúce sa tejto témy, medzi slabšie protivojnové filmy, miestami to pôsobí naivne účelovo, sentimentálne a človeku sa to pri tej dĺžke môže rýchlo omrzieť, keby to malo o desať, či pätnásť minút menej, tak by asi väčšina divákov nič nepovedala. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Atmosférou to nemá na Apokalypsu ani náhodou, jenže zase se na to nechá koukat, protože to zobrazuje válku z trochu jiné pozice, než jen z té válečné. Možná příběh je jeho velkou silou, ale nedokážu se zbavit dojmu, že tak zlý, smutný a nepříjemný válečný film jsem snad ještě nikdy neviděl. Bylo mi toho všeho líto, nejvíc těch lidí, kteří to museli snášet. Problém je nejspíš ale v tom, že to takhle opravdu fungovalo a ten kdo do systému nepasoval prostě a jednoduše šel, střelou přímo mezi oči nebo méně agresivně, pořádným kopancem do držky. Michael J. Fox zahrál naprosto famózně a nevidět Sean Penna v jiných filmech, asi bych ho jako herce nesnášel uplně nejvíce z celé Hollywoodské eskadry. Jestli se autoři na něčem vyřádili tak právě na jeho postavě. Tak ubohou, negativní a úskočně agresivní postavu jsem dlouho, ale opravdu dlouho neviděl. Chvílemi jsem měl chuť vběhnout do televize a ten kopanec uštědřit já jemu. Celkově jsou Oběti války hodnotný film, jehož silou jsou charaktery jednotlivých ačkoliv jednoduchých postav a právě proto jsem ho dokoukal až do konce, ale chvíli jsem váhal jestli na to budu mít síly. Na tenhle film se prostě musí připravit, psychicky. --- Seržante, já myslel, že je to jen takovej fór. - Ne je to vážný jak srdeční záchvat. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jedna epizodka z vietnamské války, která je oproti válečným velkofilmům mnohem komornější, přesto chytí za srdce a zanechá v divákovi dojem. Dokonale kladný Michael J. Fox versus dokonale záporný Sean Penn + ti, kteří se nevzepřou, případně násilníka kryjí. Film nemá tolik obětí ani postav, jak bývá obvyklé, zločin vůči jedinci se může zdát banální ve válce, kde umírali lidé po tisících. Nicméně zobrazené zbytečné a kruté násilí vůči jediné ženě působí jaksi osobněji, zrovna tak šikana je téma, které se spousty lidí úzce dotýká. Poselství je až jednoduše jasné, a přestože tento film není monumentální ani kultovní, patří k mým oblíbeným ve válečné tématice. 85% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kvalitný vojnový film z obdobia vojny vo Vietname. Nejedná sa ale o žiadny veľkofilm, čiže žiadne veľké bojové scény s Vietnamcami sa nekonajú. Zato je tu rozpracovaný dosť krutý príbeh a stojí za to mu naslúchať. Veľmi dobre do filmu zapadla dojímavá Moriconneho hudba(fakt nádherná melódia). Veľa sa popísalo ako filmu ublížilo obsadenie hlavnej úlohy M.J.Foxom. Keď som to videl pred 15 rokmi prvý krát, tak mi to tak nepripadalo. Teraz to vidím trošku ináč. Naozaj M.J. Fox nebol najšťastnejšia voľba, kto vie, aký názor na to má B.DePalma dnes. Napriek tomu film stojí za pozornosť.80%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Ako uviedol John Leguizamo vo svojej autobiografii, scéna v ktorej Meserve (Sean Penn) udrie Diaza (John Leguizamo) sa natáčala na 14 krát a Sean Penn ho naozaj zakaždým udrel. (Smok)
  • Keď Ericsson ide na záchod, prenasledovaný Clarkom, ten sa snaží zabiť ho granátom. Herec, ktorý hrá Clarka je beloch, samozrejme je vidieť, že osoba, ktorá granát umiestňuje, má čiernu ruku. (Smok)
  • Natáčení probíhalo v Phuketu v Thajsku, scéna se železničním mostem pak v Kanchanaburu. (Monco)

Reklama

Reklama