Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Colee (Rachel McAdams) a T. K. (Michael Peňa) se vracejí po zranění z Iráku na měsíční propustku do Států, každý za jiným účelem. Colee chce vrátit rodičům svého zesnulého přítele jeho kytaru a T. K. míří za svou snoubenkou. Náhoda je dá dohromady s Fredem (Tim Robbins), který skončil svou vojenskou službu a míří domů plně se věnovat rodině. Společně na cestě za svými známými prožívají neobvyklou road movie plnou překvapení, nečekaných zvratů, tragédií, náhod a paradoxů, která postupně vyústí ve výsledek, který nemohl nikdo z nich předem předvídat. (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

anderson 

všechny recenze uživatele

Základom dobrého filmového príbehu je nepravdepodobná náhoda, ktorú vám tvorcovia naservírujú s chladnou tvárou ako holý fakt a na nej rozvíjajú všetko to, čo vás prinúti ísť do kina, zapnúť domáce kino alebo si to kino jednoducho stiahnuť. :-) Aj tzv. nezávislé a festivalové snímky s touto premisou operujú, ale málokedy ju dokážu posunúť z fikčnej roviny do reálu. Burger mal našťastie oporu v scenári, aký dnes tak veľmi chýba v tzv. mainstreamovej kinematografii. Scenár s reálnymi charaktermi, reálnymi vzťahmi medzi nimi a zápletkou, ktorú by tak zúfalo radi chceli spracovávať naši (tým myslím aj českí) "umelci" a tak ZÚFALO sa im to nedarí ! Nepoviem vám stručný obsah filmu, ani nebudem písať pokus o recenziu, ktorá by vás nalákala. Mne stačí, že pri filme som sa nenudil, že na mňa z neho dýchla človečina, a že v ňom nebolo nič úchylné ani amorálne. A herecké výkony ? Civilné ergo skvelé ! Vrátane dialógov. (6.7.2012) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Trojica ľudí, tri rôzne osudy, a trojica rôznych plánov a nádejí, ktoré spojí jeden okamih, ktorý má za následok úplné prehodnotenie rebríčka hodnôt u každého z hlavných hrdinov. Muž ktorý sa vracia z vojny k svojej žene, naivné a nevzdelané dievča na ceste za rodičmi chlapca, ktorého milovala a ktorý jej zachránil život pred smrťou a vojak, ktorého postrelili na citlivom mieste a ktorý chce dosiahnuť úspech vďaka svojej snúbenici sa stretnú, porozprávajú si svoje osudy a zistia, že všetko to k čomu sa vracali tam nikdy skutočne pre nich nebolo. Vyzeralo to na citlivú tému. Na jeden z tých filmov, ktoré si radi pozriete a od ktorých očakávate silný emotívny zážitok, pretože je tam trocha tej drámy a nádeje a aj pár komediálnych scén, lenže emocionálny zážitok sa nekoná. Všetci traja predstavitelia nech sú akokoľvek dobrý, sa jednoducho nedokážu dostať pod kožu a vzbudiť či už nejaké sympatie, alebo vás akokoľvek dojať aj keď scén, kedy sa o to pokúšajú je neúrekom. Práve v tomto trocha zamrzí aj herecké obsadenie, ktorý sa snažia, ale nemajú na čom stavať a aj príbeh, ktorý je vystavaný na dobrom námete, ale ktorému chýba jednoducho hlbší rozmer, čo môže byť chybou samotného režiséra, ktorý ako keby neustále tápal, čo to vlastne točí. Očakával som emotívnu pecku, dostal som znesiteľný priemer. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Příjemná tradiční road movie o cestě po státech, o cestě životem, o cestě osudem šmrcnutá velkou dávkou štěstí i smůly.. Lehce náborový scénář pro USA ARMY - kterak ztroskotanec na smysl života přišel.. Tim Robbins, Michael Peña a Rachel McAdams byli velmi zábavní.. Rachel, která většinou vyžírá role nesympaťaček, koupila roli velmi sympatickou a k pomilování :-D ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Jedna z věcí, co mě na tomhle filmu hodně oslovila, bylo zobrazení úcty a respektu, jež Američané prokazují svým vojákům. Ať už si o jejich přehnaném patriotismu myslím cokoliv, tak tohle oceňuji. Tři vojáci na opušťáku, tři různé charaktery, tři naprosto odlišné osudy, které v závěru bude spojovat něco víc než jen armáda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá jízda tří vojáků Cheavera ( Tim Robbins ), T. K. Poola ( Michael Peňa ) a Colee ( Rachel McAdams ) do Las Vegas. Každý má sice jiný cíl ale ten se stává společným pro všechny. Přátelství léčí. Pěkné byly dvě scény, které stojí za vyzvednutí. A to byla scéna v kostele a následná slavnost. Trochu jsem se divil, že auto vydrželo tu bouři bez jediného škrábance. Ve Vegas není zase tak jednoduché se rozejít a máme tudíž možnost sledovat osudy tří aktérů dál až na opravdový konec jejich cesty. Přátelství, nádherná krajina, nevtíravé hudba ( Rolfe Kent ), lehký děj no docela slušná Roadmovie. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama