Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (641)

k212 

všechny recenze uživatele

Z daného tématu by se dalo jistě vytěžit daleko víc. Možná i daleko větší drama, než v jaké se nakonec Oko bere obrátí. Jednohubka, která je velice svižně natočená, skočně ohudebněná a svěže odehraná. Děj je nalinkován jistě a příliš neodbočuje, po druhé-třetí návštěvě kasína, je divák přestane rozeznávat, v podstatě je vržen do rychlého a hazardního životního stylu (záměr, hádám). Filmu však chybí elegantní akce a nadhled. Trochu mám pocit, že je spíš určen jako spotřební zbožíčko pro náctileté, třeba se mýlím, každopádně je to zboží dobře vyrobené. 60%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

"Studenti, dnes si povíme, jak snadno a rychle odrbat dobře prosperující kasino." Ach, ti američtí kantoři, kéž bychom měli více takových i u nás, kde je dobrá podrazácká průprava nezbytnou podmínkou k přežití. Sice asi nepředejdete tomu, aby nakonec neodrbali také vás, když už to holt mají v povaze, ale jedno máte jisté – užijete si spoustu srandy na hraně zákona. Nový film Roberta Luketice té zábavy neskýtá tolik, kolik jí, věřím, skýtala skutečná akce studentů MIT, a ze všeho nejvíce připomíná o spoustu věcí ochuzené pokračování Dannyho parťáků (takové „Jak začínali“). Spacey ani Fishburne účast v tomhle filmu pravděpodobně nebudou zvýrazňovat ve svých životopisech, to spíš „účesyjakonaběžícímpáseměnící“ Kate Bosworth, od Supermana konzistentně nevýrazná, naláká do svého fanklubu pár nových pubescentů. Scénáristé z reálných událostí vypreparovali pouze pevné jádro, které následně překryli tím nejpředvídatelnějším hollywoodským make-upem. Pár vtipných hlášek a předvedení jednoho z mála praktických využití jednoduché matematiky, to jsou nejsilnější zbraně tohoto řadového krupiéra. U stolu jeho a jemu podobných přinejhorším vždy víte, že – nezávisle na hodnotě vlastních karet - nemůžete prohrát. 60% Zajímavé komentáře: genetique, Satan, StarsFan, GodComplex, Saccard ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Poměrně bezkrevná jednohubka na deštivý večer, která nikoho neurazí, ale nadchne pouze ty, kteří u podobných filmů neradi přemýšlí a mají ve svém filmovém TOP 10 na nejvyšších příčkách všechny Dannyho parťáky. Tenhle teenagerský odvar se totiž snaží na Clooneyho partu navazovat tolik, až zkrátka musí jednou narazit. A tady se tak stalo po zhruba hodině a půl bezproblémové zábavy, kde ze sebe nevýrazný Luketic tahá poměrně zajímavé montáže a záběry, aby posléze přepnul na unylý morální podtón o tom, že je někdy lepší vsadit na horší karty, i když to znamená trnitější cestu k vítězství. Sturgess každopádně po Across the Universe opět válí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka, ktorá v amerických kinách zaslúžene zožala väčší úspech, než na aký aspirovala. Produkčne skromnejšia verzia dobrodružstiev partičky Dannyho Oceana, prekypujúca mladíckou sviežosťou, klipovitým strihom navlečeným na cool pesničkový soundtrack, dobre napísanými i zahranými postavami a nejakou tou zdravou moralitkou k tomu. Malý film na nemalé tri hviezdy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Počítal jsem karty a vyhrál víc než…. J.Sturgees je sympaťák a K.Spacey vlastně taky. 40 minut perfektně odsýpá, atmosféra ,,vítězů“ funguje. Dostáváme rychlokurs o životě ve Vegas, přátelství a hlavně o moci peněz. Poslední třetina bohužel neudrží atmosféru. A udělá ze snímku pouhý obyčejný příběh, ve kterém je zlo po zásluze potrestáno. Ale to jednoduchá matematika, při které ani já nepodléhám emocím. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • O napínavý příběh projevil zájem jako první Kevin Spacey (Micky Rosa), jenž toužil po tom zahrát si profesora, který stál po dlouhá léta v čele Blackjack Teamu. (duklak2)
  • Interiéry školy, kolej MIT a tělocvična se natáčely na Bostonské univerzitě, protože Massachusettský technologický institut nedovolil natáčení v areálu školy. (duklak2)
  • U nás populární hra Oko bere se od amerického blackjacku liší hlavně tím, že se nehraje s žolíkovými kartami, nýbrž s tzv. "mariáškami". (Siriuss)

Reklama

Reklama