Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (702)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že sa to v poslednej tretine zlomí na mravokárnu drámu (to pokľaknutie v daždi a následnú premenu som hlavnej postave ani trochu neveril), ale tak či onak je to v rámci žánru romantická komédia zrejme film roka. Hlavne vďaka Simonovi, pre ktorého je to veľká one man show (aj keď Kirsten, Jeff a Gillian tiež prispejú a Megan je napriek tej nekonečnej stupidite, čo jej sála z tváre, proste sladká). Nuž ale skúste neobdivovať chlapa, ktorý za najlepší film považuje Con Air a namiesto mudrlantských citátov odrieka patetické prejavy z Tróje. :-) 7/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie co jsem v poslední době viděl. Jak tam začal skandovat Anglie, Anglie už bylo vymalováno, sem se chlámal jak Žižka když zahnal křižáky. A vůbec Simon Pegg je maximální zvíře a Kirsten Dunst ja královna všech samic . Potěšila mě Megan Fox, (Shadwelle ty "samozvanejodborníku" je sice fajn, že si tady napsal odborný komentář v bodech a cituješ nám v něm Nietzscheho, ale možná by to šlo i bez těch urážek na adresu Megan, ať už máš na ní názor jaký chceš, pořád je to ženská a navíc holka, ze který, by sis ty ucvrnknul do kalhot i kdyby na tebe jenom plivla. Opravdu "mám rád" včelaře co si svůj neúspěch u žen v realným životě kompenzujou jejich urážkama ve světě virtuálním) protože z její role jsem citíl že si umí udělat srandu sama ze sebe a své image. Královsky jsem se bavil. Tvrdej a drsnej humor doplněnej o romantiku, která sice v závěru začne mít navrch, ale nějak příběhu neškodí. Vynikající zábava, jeden herec lepší než druhej, například Jeff si svýho šéfškrabala pěkně vychutnal a Gillian....a.... a... a...., no zkrátka nevidím jedinej důvod proč nedat hvězdičkovýho maxáče. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celý film jede v zajetých kolejích žánru romantična - je tu smolař co to zkouší ve světě těch "velkých" a řeší dilema zda sláva a modelky v posteli, nebo ta pravá a obyčejný flek. Jenže ti herci! Naprosto všichni jsou dokonalí. Simon Pegg skvěle přejde z otravného skrčka v zodpovědného muže. Kirsten Dunst je fakt ta milá holka ze sousedství. Megan Fox v roli filmové hloupé hvězdičky je dokonalá a přiznám se, že jak jsem si u Transformers myslel, že je to jen husa, tak teď jsem přesvědčený že opravdu umí dobře hrát. Jeff Bridges jako šéf časopisu je prostě šéf. A Gillian Anderson? Jako P.R. štváčka nemá chybu. Jak se zbavit přátel ... je vedle Lásky nebeské nejlepší romantická komedie tohoto milénia. 90%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Klasická romanťárna, akorát z chlapsky nedospělého pohledu a s britským nadhledem. Camea jsou fajn a potěší, vedlejší role jsou obsazené přímo ukázkově, Kirsten neskonale roztomilá (a stejně jako ve Věčném svitu jí to nejvíce sedne v nakalené póze) a evidentně si to všichni užívají a vychutnávají. Ovšem, i kdyby bylo vše naprosto stejné a hlavní roli by ztvárnil někdo jiný než Simon Pegg, tak se to rozsype rychleji než věž vystavěná z pexesa. Jenže on tu je. A tyhle role "kluků od vedle, prostě jednoho z nás" mu jdou jako nikomu jinému již od dob britcomu Spaced. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Je to zábava s pestrým obsazením (Pegg na jistotu, ale občas mě z něj bolí hlava. Fox je vážně HOT! Bridges sympaťák. Anderson potěší a Huston je slizký prase) a vtipnými scénami, ale ten konec je těžce přepálený a spadá do stereotypních vod, kde se utopil, a já s ním! Nevím, Pegg je sice vychovalován všude a za všechno, ale já mu to nežeru. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Simon Pegg dostal nabídku na tento materiál už v roce 2004, kdy mohl účinkovat v divadelní hře. (don corleone)
  • Mobilní telefon Sidneyho Younga (Simon Pegg) je Sonny Ericson k550i. (Ficik)
  • Ve filmu se objeví několik narážek na kultovní film bratrů Coenových Big Lebowski (1998). Sidney osloví omylem paní Kowalskou jako paní Lebowskou. Ve filmu se také objeví nejoblíbenější drink Jeffa Bridgese z Big Lebowski - White Russians. (don corleone)

Reklama

Reklama