Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

VOD (1)

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrná kriminálka z mrazivé Antarktidy nám nabídne tuctový děj, průměrnou kvalitu a jednu sexy scénu ze sprchy. Toť krátký souhrn tohoto filmu, o kterém zde již jiní napsali víc než dost. Pár náznaků slušné atmosféry by se tu i našlo, což společně s Kate, která je má oblíbená herečka zachránilo alespoň průměrné ohodnocení. On celkově ten začátek byl docela zajímavý, jenomže potom to sklouzlo do tuctové podívané, nešlo si nevšimnout několika nelogických věcí (v -50 bych rozhodně nechtěl běhat nahý kolem základny). Jako nikdy jsem tam dole v zemi ledu nebyl, ale párty na tamních základnách můžou být velmi zajímavé – i když mám o ledasčem vážné pochybnosti. Jen nesmíte moc šťourat pod ledem… ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tento film by za normalních podmínek byl mezi 2 až 3 hvězdičkami, ale má dva silné plusy půvabnou Kate Backinsale a exotické prostředí krásné přirody Antarktidy. Možná ta první scéna by mohla být vypuštěna, pak by film byl víc tajemný. Trochu mi to přípomínalo novodobou Věc - ale to bude tím podobným prostředím. Takové trochu prozrazení umíte si sami sebe představít půl roku před závěrem tohoto filmu? Obracím se především k můžské části uživatelů. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Teploty kolem -50°C mi nedělají dobře na pleť, sex v mrazáku není mou oblíbenou kratochvílí a ani v obýváku nemám zaparkovaného tučňáka, ale na detektivku z Antarktidy jsem se docela těšil. Nic žhavého to podle očekávání nebylo, ale úvodní nástup agentky Stetkové do sprchy pro mne rozhodně byl slušným základem pro mokrý sen a dobrým důvodem zaokrouhlení hodnocení o několik hvězdných cípů nahoru.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

To bola riadne céčková a riadne riedka stolica. V tomto filme nedáva zmysel absolútne nič. Od účasti FBI a OSN, cez dementnosť "vyšetrovania" ("To je určite Weisova krv." ), odstreľovanie únikového východu z lietadla baterkou od GPS-ky až po napĺňanie schránok lentilkami a ukrývanie tajomného obsahu tak, aby vlastne ostal na základni... Už fakt, že distribútor nevie, či sa udalosti odohrávajú na Antarktíde alebo Arktíde a aká je tam teplota o niečom hovorí... Popri všetkých tých logických lapsusoch ("Sovieti by tam určite dali nálepku, že je to nebezpečné." "Aha azbuka, je to lietadlo americké?"), neuveriteľnej akcii a nulovom napätí je to, že hlavná hrdinka má IQ hlúpejšieho džungárskeho škrečka a behá po vonku v mínus 60°C s odkrytou tvárou a vždy upravenými vlasmi už len nepodstatná drobnosť... Zrazu sa mi zdá, že aj VEC z roku 2011 bol celkom znesiteľný film. A Biela smrť ma utvrdila v správnosti môjho ohodnotenia DUCHOV MARSU troma hviezdami... ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Přestože se Bílá smrt odehrává v dost nevšedním prostředí Antarktidy, které tím pádem zvyšuje atraktivitu celého projektu, režisér Dominic Sena jej vůbec nedokáže zužitkovat. Není schopen zprostředkovat podstatu bílého přírodního živlu, a tím pádem ani nevytváří respekt hraničící se strachem, který by filmu neměl chybět, aby na diváka skutečně zapůsobil. Takhle z bílého neznáma činí jen obyčejné kulisy. Nevadilo by to, kdyby podobným způsobem nedrhnul i scénář. Přestože se snaží stavět na klasických pravidlech detektivní zápletky s vraždou a zároveň je do jisté míry porušovat, ve výsledku ani příběh o první vraždě na Antarktidě (jak slibně a velkolepě to vlastně zní) nevzbudí zájem a pozornost publika sebehloupějšího. Kate Beckinsale působí v roli policistky na Antarktidě jako pěst na oko, ale její schopnosti nalézat vysvětlení je skoro paranormální. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Předlohou pro film by stejnojmenný komix Grega Rucka a Steva Liebera z roku 1998. (Chatterer)
  • Počas výroby filmu bol použitý skutočný aj umelý sneh. (misterz)

Reklama

Reklama