Reklama

Reklama

Tlačítko "REC" stiske mladá televizní reportérka a její kameraman, kteří natáčejí noční směnu v místní požární stanici. Po chvíli přijímají hasiči tísňovou výzvu staré ženy, která je uvězněna ve svém domě. Když dorazí na místo, ozve se strašidelný křik. Tím začíná dlouhá noční múra a unikátní dramatická televizní reportáž. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (1 516)

choze 

všechny recenze uživatele

BLAIR WITCH si hrála na skutečnost, MONSTRUM těžilo maximum z formy a REC je jen tuctovou zombiárnou ozvláštněnou reportážní kamerou, kde se hlavně hodně kecá, postavy se chovají jako idioti, když se k zombies neustále obracejí zády a na pointu se kašle. Do toho dva tři napínavé momenty a povedené lekačky a sympatická fešná reportérka v hlavní roli. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dobrý, i když ne dokonale zrealizovaný, nápad. Místy to byla bomba (scénky v chodbě u starý ženský, pád muže z horního patra, izolace, závěr na night vision), ale místy se bohužel nedařilo utáhnout sem tam tak skvěle nahozenou atmosféru. Ale to je třeba jen můj názor... [REC] můžu přesto doporučit všem těm, kteří mají chuť na nějaký ten strašidelný (děsivý) film - pravděpodobně nebudete litovat, a bude se vám to líbit o něco víc než mně. (screeny) (edit: po nějakém čase jsem se rozhodl zvýšit ze tří na 4* a zařadit mezi své oblíbené horory po roce 2000) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zase jednou paradni horor, jehoz nejvetsi problem je rozklepana amaterska kamera. Teda on to neni ani tak problem, filmu to pridava na atmosfere a realisticnosti, jenze me takovahle kamera, ktera je posledni dobou skoro vsude, zacina pekne srat. Jinak po vicemene nudnejch 15 minutach (coz je pochvala, vetsinou uvod trva pulku filmu) se de hned na vec, parta lidi je zavrena v baraku a zacnou hororovy sceny, prvni pulku filmu je to spis o jednotlivejch scenach, kdy se vzdy chvily nic nedeje, aby na vas pak tvurci vytasily nakou lahudku, ale v druhy polovine filmu se to uz solidne rozjede a zaverecna dvacetiminutovka je paradni masakr. Neda se sice rict, ze bych se nak desne bal, coz je dany tim, ze se jednotlivy lekacky daj lehce predvidat, ale i tak obcas vystrasi a navic ma film solidni atmosferu a ani s krvi nijak nesetri. Jinak pointa, co se to vlastne deje, neni nic zvlast originalniho, ale vubec to nevadi a konec je paradni, i pres fakt, ze je jasny, kdo se dostane do finale. Hodne slusnej horor, ale na 5* bych to nevidel. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jaume Balagueró, Luis Berdejo, Paco Plaza .. Zalekl jsem se jednou, při pohledu do podkroví, ale jinak je [REC] táhlá módní roztřesená nuda bez atmosféry, kdy jsem během projekce několikrát kontroloval čas, jak jsem blízko do konce (a to má děj jen 70 minut!). Pár úseků má spád, ale jinak jde o celkem chaotickou snahu způsobit divákům epilepsii vyklepanou ruční kamerou, kterou protentokrát drží v ruce profesionální (televizní) kameraman a partou běhajících pobožných zombíků. Právě pozice kameramana je nejproblémovější, jelikož on, v situacích, které zažívají (někdy trochu přihlouplé) postavy, nedotváří dojem smrtelného ohrožení. ___ Viděno bez sluníčka, bez protíkajícího hajzlíku, přesto mám pocit, že je něco špatně. Zvláště, když vidím, že má [REC] vyšší hodnocení (nyní 83%) než mnohem lepší Blair Witch nebo Cloverfield. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle jsem čekala moc. Ze začátku skvělé budování napětí, jakmile se děj přesune do domu, atmosféra houstne - zčásti protože člověk ví, co má přijít. Akce v prvním bytě je velmi slušně natočená a já si říkala, že to asi skutečně je tak dobré, jako všichni tvrdí. Bohužel někde v půlce se napětí vytratilo a já se úplně přestala bát. Asi protože jsem tak nějak předem vytušila, co se v následující scéně stane. Když se ale člověk smíří s tím, že se nebude bát, bude se bavit. Konec to naštěstí co se týče strašidelnosti pozvedá(poslední byt), bohužel to bylo pět minut před závěrečnými titulky. Špatné to ale nebylo, rozhodně o mnoho, mnoho lepší než Paranormal Activity a už se chystám na díl druhý. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • DVD s filmem nebylo v USA vydáno do doby, než byl natočen remake Karanténa (2008) a než se do kin dostalo pokračování Rec 2 (2009). (KucC)
  • Pracovní název filmu byl Bombers, což v katalánštině znamená Hasiči. (KucC)
  • Režiséri Jaume Balagueró a Paco Plaza si zámerne vyberali hercov, ktorí neboli populárni, aby snímok vyzeral viac realisticky a taktiež hercov, ktorí boli dobrí v improvizácii. (WalterIK7)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Reklama

Reklama