Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rozhodně musím pochválit prostředí, ve kterém se film odehrává. Na tohle já opravdu slyším a v Krvavé laguně je fakt úchvatné, byť se film v podstatě odehrává jen na pár metrech čtverečních. Další v řadě je samotný krokodýl, velmi kvituji, že se tam moc neobjevoval, že ta atmosféra a napětí byly vytvářeny povětšinou jen docela dobrým střihem a kamerou. Nop a když se pak nakonec objevil, bylo to velmi realistické. Asi tři momenty s krokodýlem jsou fakt dost mrazivé. Plus k tomu výborný nápad s noční scénou, ta je naprosto parádní. Dojem trochu sráží obe ženské postavy, docela dobře to v komentáři vystihl Enšpígl. Ale jinak docela slušný (možná až překvapivě) krokodýlí filmeček, kde to krásně křupe... ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Třetí jízda s nenažraným plazem z trojice krokodýlích filmů z roku ´07. A také ta nejlepší. Krvavá Laguna je rozhodně nejpomalejší, akce je umírněna na minimum. Což ale vůbec nevadí, film tak dostává rozměr hororvého dramatu. A to kvůli výborným hercům, temné atmosféry a slušného scénáře. Minimáně dvě scény, při kterých jsem měl žaludek až v krku, nejrealističtější krokodýl, co jsem zatím viděl (mimo dokumenty National Geographic a zoo), ale chápu, že to pomalé plynutí snímku může odradit. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že krokodýl neměl patnáct metrů délky a šest tun váhy a že nedisponoval iq cifrou 127, jak tomu občas s inteligencí hlavních představitelů zvířecích hororů bývá, nicméně párkrát se v záběru zjevil, řekněme drobátko vychytrale. Jinak film poměrně slušně odsýpá, ve stromech nad nebezpečnou vodou se zachytila vcelku dobrá atmosféra a noční scéna zapůsobila opravdu drtivým stiskem. Závěr přitažený, ale celkově obstojné. 70%. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Minimalistický survival horor, v němž většinu času strávíme napjatým hleděním do zakalené vody, pod jejíž hladinou se skrývá krokodýl, číhající na hlavní hrdinky, které uvízly na stromě uprostřed bažin. Režisér Traucki svůj film úspěšně staví na neustálém pocitu nejistoty z toho, co se skrývá pod hladinou, a zda hlavní postavy dokáží v kalných vodách bezpečně ujít pár metrů a otočit převrácený člun. Film je ovšem nejvíce pozoruhodný v tom, že v něm hraje reálný krokodýl, který byl dokopírován do záběrů s herci. Moment, kdy se hrdinkám poprvé zjeví, je příjemně šokující - místo očekávané CGI animace či animatronické loutky z vody vyskočí opravdový krokodýl. Hrozba, které hrdinky čelí, tak působí velmi reálně. Black Water je díky tomu možná nejautentičtější a nejsugestivnější krokodýlí horor, byť ne vyloženě nejzábavnější (víc by mu sedla středometrážní délka). Traucki o pár let později využil podobný přístup ještě o něco lépe ve žraločím hororu The Reef. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Příběh tří lidí uvězněných daleko od lidí, uprostřed vodní plochy, ovládané krvežíznivým krokodýlem, který čeká na každý chybný krok svých obětí. Prožívala jsem s těmi lidmi všechnu tu hrůzu, strach o život i to, jak se nakonec vzchopili a obětovali jeden pro druhého. Velmi dobře natočeno, pro mě jeden z nelepších příběhů s tímhle námětem. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Na festivalu Undergroundového filmu v Melbourne byly snímku uděleny dvě ceny, které si odnesli John Biggins za nejlepší kameru a David Nerlich a Andrew Traucki za nejlepší režii. (Terva)
  • Film je inspirovaný skutečnými událostmi útoků krokodýlů v Severní Austrálii z roku 2003. (Terva)
  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama