Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem jen doufal, aby se to celé nevysvětlilo schizofrenií nebo vizemi po drogách, a na konci jsem si říkal, že ta schizofrenie a drogové vize by možná byly lepší. Celý film je totiž hodně nekonzistentní - pokud přijmu závěrečné vysvětlení, pak je spousta scén naprosto zbytečných, zvláště kritika vidění světa podle televizních seriálů a různých reality show, které nemají s realitou nic společného, neb jsou hrané. To je zde prostě navíc. A těžko mohu přehlédnout tu spoustu vatoidních scén (pastičky na myši, zaslechnuté ťapky psů, válení se na posteli, na zemi, čtení knihy atd.). V podstatě ani ten crack, autonehoda, proč? Pokud přijmu onu závěrečnou teorii, tak to celé zpětně vlastně nedává smysl. A mne to moc zklamalo, protože některé scény měly zaděláno na dobrý, tajuplný příběh. Ale autorům se prostě linie příběhu rozpadla pod rukama. Mimochodem, kdo četl Malého prince (každý je zodpovědný za svoji růži), může si hvězdičku odečíst. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po skončení The 9´s som sa len pousmial a nechápavo krútil hlavou ako dokonale ma dokázal John August "opiť rožkom":) Viac krát mi to pripomenulo film 23, ale celkovou kvalitou ho ďaleko prevyšuje. Tá filozofická rovina tak trochu koketovala s trápnosťou ( to som si uvedomil po skončení filmu), hoci zaujímavých myšlienok tu bolo neúrekom to je fakt. Možno to je celé prázdna bublina (čo si aj myslím), ale natočená s takou invenciou a ľahkosťou, že by som zvládal sa na ňu pozerať aj štyri hodiny:) ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Překvapivě chytrá podívaná, která postupem času krystalizuje z prvotní prapodivný fantasmagorie. Devítky připomínají takovou lehkou Lynchovinu, která ve finále (proti všem očekáváním) dává smysl. Jednání a motivace jednotlivých účastníků téhle hry s osudem sice nemusí být až do finálních titulků úplně zřejmé, je ale s podivem, že při zpětné rekapitulaci do sebe jednotlivé střípky pěkně zapadnou. A zatímco Lynch sám nezná odpovědi na vlastní mystéria, August řešení nabízí. Nedělá to prvoplánově, chce přece jen trošku zamyšlení v otázkách "kdo byl kdo a proč dělal to a to", ale člověk se toho vysvětlení nakonec dobere. Zkrátka tenhle film musíte nechat "doznít", aby měl ten pravý účinek. Takže jo...! Devítky jsou pro mě celkem překvapení - jak zábavností, tak způsobem zpracování a nakonec i skvělým výkonem Ryana Reynoldse (kterého si můžete vychutnat hned ve třech polohách). ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Originálne, na prvý pohľad ťažšie uchopiteľné, avšak v retrospektíve nádherne poskladané filmové puzzle. Skrýva mnoho paralel, ktoré divák môže hľadať každými opakovanými zhliadnutiami, z ktorých si vždy vezme niečo nové. Herecké výkony ústrednej trojice, resp. štvorice tomuto nevšednému zážitku len pomáhajú. David Lynch zbavený temnoty. Silné 4 frčky, zatiaľ. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraný a režírovaný mysteriózní thriller/drama, který mě zaujal svou originalitou a promyšleným příběhem. Divák je nucen uvažovat o dění na plátně jak v průběhu filmu, tak i po jeho skončení, protože ač je pointa snadno pochopitelná (pokud jste byli pozorní), detaily a drobné souvislosti vám budou docházet i nějakou dobu po dokoukání. Je to film určený pro ty, kterým nevadí přemýšlení o filmu a vytvoření si vlastního rozřešení finálního rozuzlení, skalní diváci např. Rodinných pout nechť se o sledování tohoto radši ani nepokoušejí, protože by pak tomuto skvělému snímku spadlo hodnocení. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi. (Abiosis)
  • V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest. (Abiosis)

Reklama

Reklama