Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadporučík Vašátko (R. Lukavský) tráví vánoční dovolenou v horské chatě, kde se sešla různorodá společnost. Je tu malíř Horác (J. Kemr) a dva manželské páry, záletný režisér Skorkovský (J. Somr) s mladou, v pořadí již druhou manželkou (H. Čočková), a jeho nový objev, nepříliš chytrá Jájinka (J. Kotrbová) s manželem (I. Vyskočil). V tomto komorním prostředí dojde k vraždě a posléze i k jejímu neobvyklému rozuzlení… (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Zločin z nutnosti. I tak by se dal charakterizovat tento neočekávaný zimní případ nadporučíka Vašátka, slavného protagonisty detektivních novel Hany Proškové. Televizní adaptace v režii Hynka Bočana si dodnes udržela přiměřenou dávku napětí, také zásluhou vynikajících herců – Radovana Lukavského, Josefa Kemra, Josefa Somra, Jany Hlaváčové a Jaroslava Moučky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Zvláštní případ" sa v 2016 dočkal remake-u s podtitulom: "Případ pro lyžaře". Ja osobne nie tak celkom rozumiem tomu, načo to bolo dobré, keď sú si nie len námetovo takmer na vlas podobné. Keby sa však mám rozhodnúť a uviesť, ktorá je predsa len lepšia, označím túto zo 71´. Z pohľadu vývoju deja, vývoju vzťahu-(ne)vzťahu medzi Vašátkom a Horácom, pôsobí táto epizódka ďaleko uveriteľnejším dojmom, pričom veľkú rolu zohrali aj herecké výkony a s tým spojené sympatie. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Tyhle starší detektivní hry mají svoje krásné kouzlo. Ať je to tím, že se natáčelo v opravdových reáliích a v černobílém formátu, anebo výběrem skvělých herců (kteří oproti nynějším rádoby hercům ztvárnili svoje postavy a charaktery dokonale, ať už poručík v podání Radovana Lukavského, Horác jako Josef Kemr, kluk Fanda jako Zdeňěk Tůma - který si zahrál i Šibeničáka ve filmu Věry Šimkové Plívové Lišáci, Myšáci a Šibeničák, nebo nepříčetná hysterka Skorkovská jako Helga Čočková - jí tyhle hysterky prostě jdou nejlépe. A ještě krásná Jorga Kotrbová, to byl fakt nehoráznej kus! Zkrátka všichni herci v této inscenaci hráli svoje party věrohodně). Pak už stačí dobrá zápletka a příběh vás zcela pohltí. A k celkové vánoční atmosféře (příběh se odehrává na Štědrý den) přispívá magická hudba Zdeňka Lišky - ty jeho chorály - to je nadpozemská pastva pro uši! A Hynek Bočan jako režisér tenkrát uměl. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Já bych dal 4*. Fragre můj soused má dobré názory, Vitekpe též. Já to někdy v 2013 vypnul. Dnes jsem se k tomu vrátil. Při strašlivých sračkách co vidíme v TV i na plátnech kin si tohoto díla musíme považovat. Oceňuji takové detaily: Vašátko jako Vacátko, Helga je krásně hysterická, Jorga jako vždy hraje kurvu, Zdeněk Liška nabídl zase originální hudbu. Kemr furt hulí a chlastá, je nesmírně uvěřitelný. Bohužel námět napsala baba. Je těžko uvěřitelné jak se vražda Somra vlastně stala. Ale i tak to potěšilo, výkony herců včetně Moučky jsou excelentní. Takle detektivku už nikdo nenatočí.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dokonce máme i morfium, kdyby si nějaký narkoman přál." Tak lékarnička horské chaty je evidentně připravená na vše, černobílej vítr snaživě fouká a detektiv na dovolené prostě musí s nějakou tou vraždou počítat. A já jsem napětím ani nedýchal. Tedy přesněji já jsem chtěl napětím ani nedýchat. Jenže ono se to napětí nějak nedostavovalo, morous Vašátko na cenu sympaťáka roku příliš neaspiroval a tak zůstal jen ten černobílej vítr. Ten byl fakt takovej pěkně atmosferickej. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Točilo se na Sokolích boudách v Malé Úpě v Krkonoších. (sator)

Reklama

Reklama