Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miloš KopeckýJiří Sovák v televizním zpracování slavného humoristického románu Kingsley Amise a Roberta Conquesta... Komedie o mužích, kteří si založili Metropolitní egyptologickou společnost, aby si uchránili alespoň částečnou volnost od manželek. Dokonale vybudovaný aparát nejprve vzbuzuje v ženách naprostou důvěru. Pravidelně ve čtvrtek se pánové scházejí v budově společnosti, o víkendech jezdí na semináře. O tuto společnost se však začne zajímat i policie. A teprve shoda okolností přinutí ctihodné anglické gentlemany Metropolitní egyptologickou společnost rozpustit… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Tentokrát jsem si nenechal ujít starou televizní komedii, protože mě zajímalo, jestli jsem nepřišel podle zdejšího hodnocení o nějaký skvost. A podle počtu mých hvězdiček lehce pochopíte, že nepřišel ;-). Taková sestava slavných herců a hereček nakonec vyplodila docela nudnou frašku, u které jsem chvilkami zíval a skoro se nezasmál., protože humor byl opravdu suchý. Je pravda, že téma je už zastaralé a omšelé, ale myslím, že by se z tohoto dokázalo vytěžit mnohem víc. Za to zklamání dávám nakonec slabší známku a já jí určitě nepomůžu dostat se do většího povědomí a určitě nemám ani důvod se k ní někdy vrátit. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, skvělé zpracování a mimořádné herecké výkony a obsazení. Komedii jsem viděl celkem nedávno. Žasnu nad tím, kolik skvělých filmů se v této době natočilo. Zde konkrétně jde o fiktivní pánský klub, který má umlčet manželky členů klubu za pomoci lží a vymyšlených schůzek. Samozřejmě není nouze o bláznivé situace.... ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Skvost! Metropolitní egyptologická společnost a její železné zákony, včetně pravidelných výjezdních seminářů, je vinna tím, že jsem se málem zalknul smíchy. A to nepřeháním. Sovákův Cambuslang alias šmatlavý vrátný alias polský profesor Asymczyk náleží k absolutním vrcholům filmového klaunství, podobně jako závěrečné televizní interview v podání Kopeckého, Vinkláře a Adamíry. Tím bych chtěl vzdát hold vaší otázce. Geniální. Skvělé. Nehynoucí. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Blbost je nakažlivá. Ale tohle je specializovaná blbost…" :D Tohle je vskutku specializovaná "blbina". Herecké obsazení je prostě skvostné a všechny ty herecké kreace, zejména pak Jiřího Sováka (ať už ve chvíli kdy imituje vrátného z hotelu či si hraje na polského profesora egyptologie Asymczyka), nemají chybu. K popukání je třeba scéna televizního přenosu, kdy se Kopecký, Vinklář a Adamíra snaží vykecat z toho, aby museli říct cokoliv k věci. Ale nemělo by se zapomínat ani na dámské osazenstvo. Zvláště Irena Kačírková je vskutku šarmantní dáma anglického střihu. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

:) Téměř dokonale to měli vymyšleno ženatí pánové "egyptologové" s krytím svých milostných avantýr. Jen nejspíš nepočítali s tím, že jejich drahé polovičky také dokážou používat mozek...Komedie opravdu vtipná, navíc okořeněná skvělými hereckými výkony Jiřího Sováka, Miloše Kopeckého a Josefa Vinkláře. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama