Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Loki81 

všechny recenze uživatele

Urcite to nejsou cele 4*, ovsem 3 se mi zdaly prece jen malo... prvni polovina filmu je pomerne slusny jatkoidni narez ve stylu Taegeukgi Hwinallimyeo, druha polovina je sice slabsi, presto na dustojnosti fimu az zase tak neubira. A na filmy podle skutecnych udalosti mam jistou slabost... urcite to nebyly promarnene 2h... 71% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Od úvodnej minúty ma pán Xiaogang Feng nešetril a kŕmil ma skvelou vojnovou akciou, kde lietali vzduchom črevá, chlpy, ruky a iné náhradné diely a krv striekala až za kameramanov golier. Vizuálne u mňa skoro tromfol skvelého Ryana. Škoda, že v druhej polovici som sa preniesol do patetickej drámy, mohlo to byť za plný. Ale v každom prípade som aspoň zistil, že aj produkcia HK / Čína vie prekvapiť a natočiť vizuálne skvelý vojnový masaker. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Od korejských Taegukgi bezesporu největší válečná jatka. Dokud slova zanikají ve svistotu kulek a dunění smršti šrapnelů, která trhá vojáky v detailních záběrech na kusy, a osamocená jednotka čelí opakovanému náporu nepřítele disponujicim převahou těžké techniky, nemá film prakticky žádné slabiny a může se bez váhání postavit v bok vojínu Ryanovi a korejským Poutům. Jenže Assembly je snímek dvou rozdílných částí. V jedné se válčí, druhá staví na obvyklé floskuli „několik roků poté“ a návratu na bývalá bojiště, srovnávání se s ještě živými vnitřními běsy z války a snahou o vzdání úcty padlým kolegům. Bohužel z toho, jak již bylo zmíněno, trčí politická korektnost a kalkul s celosvětovým uvedením filmu, pročež tato sázka má za následek zmírnění palby projektilů nejen na divákovu první signální, ale i na jeho empatické centrum a hrozí mu nudou. Naštěstí u mě se vyměklé druhé půlce kanonádu nesmírně sugestivních výjevů z válečné vřavy přebít nepodařilo. 7/10 ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Pro evropského diváka jsou díky odlišné mentalitě některé pasáže - zejména ty poválečné - hůře stravitelné, ale patosu a přehrávání tu nenajdeme o mnoho víc než v průměrném americkém válečném filmu. V bojových scénách příliš neladí tklivý hudební podkres se zběsile "akční" kamerou, ale to je jen malá vada na kráse - válka je tu zobrazena v celé své hrůznosti a brutalitou se rozhodně nešetří. Přestože válečné dění zabírá jen něco málo přes polovinu snímku, dvouhodinová stopáž je přiměřená a snímek určitě nezklame ani milovníka vojenské historie odkojeného "Bratrstvem neohrožených". ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Jo!! Paráda!! A ve druhém díle bude hrdinná Lidová armáda sebeobětavě a se strašlivými ztrátami rozjíždět tankama ty zasrané kontrarevoluční reakcionáře na náměstí Nebeského klidu. Bude to masakr, bude to ve 3D a totálně to ovládne místní topky. Nezletilí retardi by si dneska evidentně vyhonili i u oslavného filmu o Hitlerovi, hlavně když to bude krvavé, brutální a akční! Ještě k tomu měl ťamanský ústřední výbor spáchat nějakou výživnou počítačovou hru, třeba Volání dutých - Mise Kuomintang. Heil Mao Ce-tung!! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Guan Si", který napsal scénárista filmu Liu Heng v roce 1992. (Terva)
  • Herec Zhang Hanyu v roce 2008 získal cenu Golden Horse v kategorii nejlepší herec. V roce 2009 zvítězil film na čínském filmovém festivalu Sto květin. V roce 2008 získal prestižní čínskou cenu Zlatý kohout v kategorii nejlepší film. Mezinárodní filmový festival v Pchjongjangu udělil snímku dvě hlavní ceny, a to v kategorii nejlepší kamera (Lü Yue) a nejlepší režie (Feng Xiaogang). (Terva)

Reklama

Reklama