Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Jackie Moon se vrací do rodného města, kde chce trénovat svůj basketbalový tým. Jenže Flint Michigan Tropics jsou nejhorší v lize a pokud chtějí přežít, musí zvítězit.
V roce 1976 se Americká basketbalová asociace ABA ocitá na pokraji kolapsu. A právě tehdy se vrací do rodného města Jackie Moon, který se prosadil díky úspěšnému hitu Love Me Sexy. Nyní chce naplnit svůj dávný sen a koučovat basketbalový tým. Jenže ten, na který získal licenci - Flint Michigan Tropics - je nejhorší tým v lize a hrozí mu vypadnutí, zvláště když ABA ohlásí plánované spojení s konkurenční NBA. Pokud chtějí přežít, Jackie a Tropics musí dokázat zdánlivě nemožné - zvítězit. V hlavních rolích americké komedie režiséra Kenta Altermana hrají Will Ferrell, Woody Harrelson, Will Arnett, André Benjamin ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (152)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla včera a kdyby jste se mě zeptali o čem ten film byl, řekla bych, že co si z toho vážně pamatuji je basket, samý basket a potom počkejte...jo! Basket! To je vše co si pamatuji a je to docela smutné, protože vůbec netuším o čem ten film byl, děj mi nic neříkal a navíc jsem se u toho nehorázně moc nudila. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell hraje už poněkolikáté tutéž postavu, ale tentokrát v tak kouzelně pitomém filmu! Až jsem se divil, jak moc mě Poloprofesionál bavil. Momenty typu rvačky během komerční přestávky nebo scény s revolverem, představení Woodyho Harelsona ("Mimochodem když uvidíš tchoře, zkus ho zabít. Není to mazlíček!"), senzační špičkování dvou sportovních komentátorů, hipík, kterému nechtějí proplatit šek... Všechno to na mě (s výjimkou minima trapasů) působilo velice svěže a vtipně. Určitě byl dobrý tah nepsat scénář tak, aby vtipy či "vtipy" trousil jen Ferrell, ale štědrou porci jich nadělit i ostatním postavám. K tomu ta výborná Shapirova hudba a roztomilá dobová atmosféra. Paráda. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o ďalší z ferrellových snímkov , a priznajme si to nech sú ferrellové filmy akokoľvek stupídne, rozhodne ma dokážu pobaviť a mám ich rád. Tak isto aj semi- pro . nejedná sa o najlepší alebo najvtipnejší film z jeho filmografie ale osobne sa mi páčilo balansovanie medzi drámou a komédiu. Samozrejme že tu prevládali prvky komédie ale myslím si ze harrelsonova postava bola celkom tragická. Ferrel predvádza ďalšieho svojho hlúpeho ale svojského hrdinu Jackieho Moona, ktorý je hráč, coach, manažer klubu tropicals a zároveň nahral jeden obrovský hit love me sexy. On je najvýraznejšou postavou. Celkovo sa dej nevivíja a celkovo sa mi páčilo na konci radovanie sa nie z úspechu ale skôr z dobrého pocitu a s toho že sa to dá keď sa chce. Z vedľajších postavičiek rozhodne prevažuje harrleson, jackie earle haley, ktorý vymenil svoju postavu pedofila z malých detí na houmlesa bez trička a samozrejme will arnett ako večne opitý komentátor. Celkovo mám s tohoto filmu dobrý pocit a dopozeral som ho. umeleckú stránku hodnotiť nebudem je to film z willom ferrellom aj keď je pravda že taký návrat alebo horšie to už nebude majú nejakú umeleckú hodnotu. Tak či tak. Krásny priemer. P.S. ten medveď na konci. BOOOOHA: ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten slovenský názov sedí viac, to boli fakt dementi. Ferrell vždy staval svoj humor na nezmyselnom presexualizovaní všetkého, ako keby mal z tej svojej klobásy komplex. A keď sa už nevie kam z konope, tak tam hodia nejaké zvratky. Vlasatý Harrelson bol o niečo lepší, ale aj tak som bol najmä zvedavý na Mauru Tierney, moju obľúbenú zo seriálu Aféra. Bol som zvedavý, či už vtedy mala tak divne skrútenú hubu a nie, bolo to o niečo lepšie. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell tentokrát v roli vlastníka/kouče/hráče basketbalového týmu, snažícího se dostat do NBA. Na jeho starší kousky tento počin zdaleka nemá. Gagy (a především Ferrell sám) se totiž často opakují, i přesto je však poměr těch normálních a trapných vtipů na velmi únosné míře. Po Ricky Bobby - nejrychlejší jezdec rozhodně posun směrem vzhůru. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Amy Sedaris měla ve filmu roli, avšak její scény byly nakonec vystřiženy. (Caszidy)
  • Michael Westphal, jeden z náhradníků Tropics, je syn bývalého hráče a trenéra NBA Paula Westphala. (Caszidy)
  • Kromě Flint Tropics jsou všechny názvy týmů a jejich dresy autentické z doby fungování ABA. (Caszidy)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno