Reklama

Reklama

Naděje umírá poslední. Z dílny bratrské dvojice vietnamských emigrantů Tony Bui (nar. 1973) a Timothy Linh Bui (nar. 1970) známe dva snímky, spjaté s jejich rodnou zemí. Jednak Tři sezóny (1999), líčící v propojených povídkách příběhy několika lidí žijících v Ho Či Minově městě, a pak Zelený drak (2000), v němž se odvíjejí osudy několika přistěhovalců, kteří se po ukončení války ve své zemi dostali do kalifornského uprchlického tábora. Ve filmové kariéře pak pokračoval pouze starší ze sourozenců, který se odpoutal od své etnické příslušnosti a natočil drama Čekání na zázrak, v němž sledoval několik obyvatel Los Angeles, jejichž zoufalé a osamělé osudy se v předvánoční době protnou. Striptérka Rose (Jessica Bielová), starající se o nemocného synka, plachý majitel pohřebního ústavu Qwerty (Eddie Redmayne), propuštěný kriminálník Jack (Ray Liotta), váhající nad pomstou, a bývalý kněz Charlie (Forest Whitaker), hledající sílu ukončit svůj život – to jsou hlavní protagonisté filmu, odehrávajícího se z velké části pod rouškou tmy. Melodramatické příběhy postav v sobě mají nepopiratelnou citovou působivost hlavně díky prestižnímu hereckému obsazení, které dokázalo překonat i některé scenáristické naschvály. Zvláštní zmínku si zaslouží práce francouzského kameramana Jonathana Sely, přesvědčivě zachycující v noirových odstínech noční zákoutí Los Angeles a svým namodralým laděním (jež zřejmě dalo filmu originální název) také citové rozpoložení hlavních aktérů snímku. (Česká televize)

(více)

Recenze (168)

castor 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený koktejl (dalších) lidských osudů, který se ale bohužel těžko odlišuje od těch jiných spletenců z časů minulých (To, co dýchám, Crossing Over). Poslední filmová role důkladně nalíčeného Patricka Swayzeho, výborný a častokrát nedoceněný Ray Liotta, standardně dobrý Forest Whitaker, velmi zajímavý Eddie Redmayne i odhalená, ale hlavně uvěřitelná Jessica Biel.. Když se spojí slušný scénář a poctivá režie, která se v tomhle případě blíží stylu Michaela Manna, může z toho vylézt atmosférická podívaná. Tvůrci si ale až moc přejí, aby divák ujížděl a přemýšlel nad každou scénou, která se právě odehrává. Jenže Powder Blue obsahuje mnoho pro mně těžko akceptovatelných náhod i nevyjasněných motivů. Výtvarně chladná stylizace ponurého L.A. navíc už není takovou sázkou na jistotu (jako třeba v Crash).. neobjevných 65%.. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Směsice "Crashe" a "The Air I Breathe" s poutavým příběhem, řadou up & down životních situací, povedenými dialogy a skvělou Jessicou Biel v hlavní roli. Pavučina příběhů, která se Vás zmocní a před koncem filmu nepustí. Žádné velké "americké" tlačení na emoce, jelikož se jedná spíše o životní strasti podané syrovým, bezprostředním a nenatahovaným způsobem. Potěšili i Forest, Ray či Eddie. Vynikající! 10/10! ()

Reklama

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Osudy 4 hlavných predstaviteľov sa pomaly, ale celkom sľubne rozvíjajú. Ale ku koncu som nejako vychladol. Čo je dosť škoda, pretože boliscény, ktoré sa mi naozaj páčili. Len Liottov koniec mi fakt nesadol. Jessica bola podmanivá a zahrala to krásne. Eddie dokonale hamblivý. A scéna zoznámenia Quertyho a Rose by si zaslúžila 5*. Celkovo herci nič nepokazili, soundtrack NICE. ...S odstupom času som si uvedomil, že je tam viac scén, ktoré stoja za to. Mením na 4* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Cítíte se osaměle? Napadlo vás, zda někde existuje ten ,,pravý“ člověk, který čeká jen na vás?….. Kdo jsou ti lidé čekající na zázrak? Jaká je jejich minulost? Jakou mají budoucnost? Postupné odkrývání zapadajících střípků okořeněné striptýzovým uměním. Neobyčejné příběhy plné tajemství a věci, které ničí jejich sny, ale také touha po kapce naděje. Prožívám pocity štěstí, kterých není moc. Soucítím s bolestí, které je mnoho. Smutný film, připravte se na citové vydírání. Mám rád takovéto filmy o lidech, na které Bůh zanevřel. Z přehlídky herců zmíním jen R.Liottu, kterého jsem v lepší roli neviděl a roli P.Swayzeho. Nezapomenu ani na srdceryvný soundtrack, jenž doprovází ono vysvobození, které je pro některé až tam nahoře, kde počkají na ty které opustili. PŘÍBĚH ***** NAPĚTÍ *** ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv tu již takových příběhů bylo více, Powder Blue přichází s něčím novým a zajímavým. Je to především atmosféra, která v tom ponurém, sešedlém a depresivním stínu hledá cestičku ke světlu, naději a k lásce. Navíc skvělé herecké výkony všech známých tváří a výborná hudba jsou jí velkou podporou... 76% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Jessica Biel absolvovala kvôli svojej postave striptérky "prípravu" v pánskom klube s názvom 4Play v Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Poslední film Patricka Swayzeho. (Sony1994)

Reklama

Reklama