Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (302)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolelo. Scenárista Spojence Russell Gewirtz si nejspíš řekl, že když jednou fungoval mustr s „vyprávěním směrem k divákovi“, není důvod, proč to nezopakovat. Jenže zatímco hra s falešným vězením měla šmrnc neokoukaného a Gewirtz měl na konci schované eso v rukávu, v Righteous Kill je ta klička jasná od první minuty (a byla vlastně jasná už z traileru). Můžeme to brát tak, že 1) buď měl Gewirtz v tomhle případě slabou chvilku, nebo 2) je Jon Avnet packal, který na rozdíl Spika Leeho neumí vystavět film tak, aby dokázal odvést pozornost od skutečného záměru. Pravda bude někde na pomezí. Nicméně faktem zůstává, že za tohle by měl Avneta někdo zastřelit. Ten člověk patří na video k Seagalovi a ne do první ligy k hereckým legendám, díky kterým patří Heat a Godfather 2 mezi nejlépe hodnocené filmy všech dob. Righteous Kill je ještě mnohem horší, než jsem se obával, neboť zde nefungují ani takové základní propriety, jako střih a hudba (Al Pacino navíc nikdy nevypadal tak staře a utahaně). Odřené dvě hvězdičky pro krimi, která není důstojnou tečkou, ale bolestným ohlédnutím…Více zde. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Áno. Narafičil som to naňho. A urobil by som to znova. Ten hajzel si nič lepšie nezaslúžil. Toto mi spánok určite neruší.“ Jon Avnet a Al Pacino po otrasnom trileri 88 MINÚT zasa spolu a tentoraz do party pribrali aj Roberta De Nira, ktorému to s Pacinom v Mannovej HORÚČAVE tak pristalo. OPRÁVNENÉ VRAŽDY sú bohužiaľ katastrofa. Sám som neveril, že tak dobre obsadený film (okrem oboch pánov ešte Gugino, Dennehy, Taktarov, Leguizamo a Donnie Wahlberg) môže byť taký zlý. A je. Vyzerá ako hnusný, lacný, nevábny a neatraktívny televízny triler. Pokusy o napätie sú miestami až smiešne, dialógy a hlášky sa mi protivili silenosťou, postavy také zlé, že ich nezachránili ani dobrí herci (osobne mi dvojka Wahlberg/Leguizamo pripadala zaujímavejšia, ako dvojka De Niro/Pacino). Vrcholom je scenár, ktorý nedáva zmysel. A povedal by som, že básničky sú trápne, až detinské. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

De Niro z Pacinom sú veľkí herci, aj keď dokopy merajú ledva cez 3 metre. Ale práve ich spojenie ukazuje, že je mylne sa domnievať, že kvalita hercov vždy určuje veľkosť filmu. Mnohokrát sme boli svedkami presného opaku. Musí to ťahať scenár. Ktorý tu pokulhával a angažovanie 50 haliernika z In da Club to určite z bryndy nevytiahlo. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Auu, tak tohle bolelo. Film, který "vyniká" nehorázně otravným scénářem (ne, nejsem úplné pako), příšernou kamerou (ty wtf. nájezdy kamery měly zmamenat co??) a stupidním střihem. A když s k tomu přidají neskutečně otravné herecké výkony, ano, myslím tím i pány De Nira s Pacinem (opravdu zasloužená nominace na malinu), ale chápu, že si chtěli zavzpomínat na staré dobré časy a tentokráte si prohodit role:/. Co naplat..očekával jsem poctivou kriminálku a byla mi nasevírována otravná nuda, kterou jsem už dlouho nezažil. 30% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když mi pár přátel tvrdilo, že Righteous Kill není moc dobrý film, nechtěla jsem jim věřit. V dalekém zákoutí své duše jsem doufala, že nemají pravdu. A neměli. Righteous Kill totiž není "jen" špatný film, je to hybridní sračka, jejíhož scénáristu i režiséra bych poslala bez zpáteční letenky do amazonských pralesů, aby už nikoho jako je Pacino nebo De Niro nemohli nikdy do svého filmu naverbovat. Problém je v tom, že si tenhle film hraje na hrozně drsnou a tajemnou kriminálku, kde se vám má všechno spojit až v posledních deseti minutách, jenže scénář je zjevně napsanej pro lidi, jejichž IQ se pohybuje v záporných hodnotách. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, že jsem tuhle úžasnou geniální pointu prokoukla v prvních 15 minutách. To mi skutečně nemá přijít divné, že De Nira nikdy nevidíme během vraždy, že se ruka vraha vůbec nepodobá té jeho a že ve filmu Avnet "mistrně" skrývá fotku se skutečným vrahem, když ho svědek identifikuje? A jako by tahle dechberoucí pointa nestačila, musí nám scénář ještě podstrčit závěr, který až nápadně připomíná podání rukou v Nelítostném souboji, jenže tady - bez atmosféry, bez vyvrcholení, se sešlým Pacinem a De Nirem v šedivé teplákové soupravě, která podezřele ladí s jeho vlasy - vyznívá jako slušná parodie. Ještě se mi nestalo, že bych v některém Pacinově filmu přeskakovala kupředu, abych se ušetřila sentimentálních výlevů. Ale jeden asi první být musel. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

  • Al Pacino si odnesl nominaci na Nejhoršího herce v hlavní roli na Zlatých malinách. (Petr23)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama