Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (302)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím nad tím, proč se zdejší výtky a kritika omezují nejčastěji na stáří obou hereckých velikánů nebo na špatný scénář a režii. Chápu, že spousta uživatelů si někde přečetla, že Avnet je břídil a že ani obsazení Pacina a De Nira na kvalitě filmu nic nezmění. Holt vlastní názor už je zde téměř nedostatkovým zbožím a já tak opět velice rád vystoupím z řady, protože jsem se neméně rád se nechal vodit za nos zkušenými detektivy, kteří zkrátka nestárnou, a kteří mě neomylně dovedli až závěrečné pointě, kterou bych sice nenazýval přímo geniální, ale byla dost účinná na to, aby příběhu dodala zcela jiný rozměr, aniž by musel divák měnit názor na oba hlavní hrdiny. 75% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách. Na jednu stranu stavím výborné výkony De Nira a Al Pacina, kteří se výborně doplňovali, hláškovali, nadávali a já nevím co všechno a navíc jim zdatně sekundovala Carla Gugino a na druhou stranu zpackaný, předvídatelný scénář, který nedával jinou možnost, než užívat si obou hereckých veličin. Konec mě bohužel nepřekvapil - překvapilo by mě, kdyby to bylo jinak. Za herecké výkony a zúcty k oboum veličinám dávám 60%. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Děj se točí kolem dvou postarších poldů, kdy na jednoho z nich se pokouší někdo hodit vraždy. Herecké hvězdy se protloukají rádoby drsnými dialogy, které moc nefungují a to v hodinu a půl trvající nudě. Chybí zde výraznější nápad, až příliš předvidatelná zápletka se plouží pomalý tempem k závěru, který je nesmyslně natahovaný a tam kde měl gradovat, tak vyzní naprázdno. Prokecá nudná záležitost......4/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka sa ku mne dostala prekvapivo až v posledných mesiacoch a očividne nie som sám, keď vidím 3.800 hodnotení pri takých hviezdach ako Al Pacino, Robert De Niro či Carla Gugino. Hodnotím priemerne i keď je vo filme skvelý plottwist - zvrat, ktorý som nečakal. Spomínaní herci hrajú fajn, sú to predsa hollywoodske hviezdy, škoda že Carla Gugino nedostala viac priestoru. Prekvapil aj 50 Cent, aj keď jeho som považoval vždy za v celku slušného herca. Donnie Wahlberg tiež hrá dobre, Wahlbergovci to majú v rodine. Snímke niečo chýba, je to také suché, deprimujúce, rovnako tak prostredie. Nie je to veľkofilm, ale kvôli finálnemu zvratu sa to oplatí vidieť. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Již více než deset let uplynulo od setkání Al Pacina a Roberta De Nira tváří v tvář, nad kávou ve fenomenální několika minutové scéně, coby mužů na odvrácených stranách zákona. Tehdy spolu sváděli Nelítostný souboj. Oprávněné vraždy je zase svedly na stejnou stranu, a coby detektivové řeší sériové vraždy. Musím však říct, že celý tento film se ani zdaleka nedokáže přiblížit oné legendární, několik málo chvil trvající scéně z Mannova geniálního snímku. Oprávněné vraždy jsou podivně zmatené, nelogické a rozkouskované, kde jsem po chvíli přestala chápat, o co vlastně jde, kdo je na čí straně, či proč se to děje. Ani dvojka Ala s Robertem už nevyzařuje onu sílu svých postav, jako tenkrát. Snad je to jen podivně servírovaným příběhem a slabými charaktery. Překvapil mě výskyt 50 Centa, který zde byl ve svém "In Da Club." ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

  • Al Pacino si odnesl nominaci na Nejhoršího herce v hlavní roli na Zlatých malinách. (Petr23)
  • Rooster (Al Pacino) na začátku filmu zmíní amerického šachistu Roberta "Bobbyho" Fischera, který se v roce 1972 stal mistrem světa, když porazil Borise Spaského z SSSR. O životním příběhu Bobbyho Fischera byl natočen film Tah pěšcem (2014). (Matej.Mirejo)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama