Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Už kvůli obsazení, kdy do tak komorního filmu dokázali vecpat hned tři charismatické herečky, mně film docela utekl. Solidní béčkový dojem mi ale zkazila poslední patnáctiminutovka, kdy film začne v rychlém sledu předhazovat učebnicová céčková klišé všeobecně známá ze všech obdobných thrillerů. Na originál jsem zvědavá už proto, abych zjistila, co vše je tu opravdu remake a co vše je zjednodušení (retardace) děje pro méně náročného diváka. Mít na výběr z podobných, pustím si znovu raději originálnější Ghostland. 50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám v kuchyni hýbe igelitový pytel s odpadky, tak za a) je v něm potkan, b) živé kultury v nesnědeném jogurtu jsou až moc živé, c) hrabe vám. Správná odpověď je zároveň spoilerem a zahanben musím přiznat, že ač odkojen všemožnými duchařinami a twisty ve stylu natvrdlého psychiatra Willise („Aha, tak proto můžu jezdit metrem na černo!“), pointu jsem tentokrát neodhalil. Jestli to nebude tím, že nebyla vůle, protože šablonovitě natočený thriller bří Guardů nechal všechny mocné žánrové zbraně Pod povrchem.. Davida Strathairna považuji za špičkového herce, ale pokud mám projít kolem představitele ducha, nebudu se mu galantně vyhýbat loktem, když ho dle scénáře nemám vidět! Evidentní nedostatky ve schopnosti přeměny na plynné skupenství, na kterých je potřeba do budoucna zapracovat.. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký mysteriózny psycho horrorový thriller "The Uninvited" som si pustil celkom náhodou. Vôbec som nevedel, čo od toho čakať. No zaujalo ma to. Anna a jej staršia sestra Alex prišli o matku. Za podivných okolností zhorela v záhradnom domku pri jazere. Domnievajú sa, že sa za smrť ich mamy je zodpovedná jej ošetrovateľka Rachel, ktorá začala žiť s ich otcom. Pokusia sa odhaliť pravdu. Kto je Rachel Summersová? Je to vypočítavá vrahyňa? Nečakané finálne rozuzlenie ma prekvapilo a vytiahlo moje hodnotenie na štyri hviezdičky. **** ()

tron 

všechny recenze uživatele

Anna je ako hlavná hrdinka akceptovateľná, Alex relatívne sexi a svoje uhrávajú aj Strathairn s Banksovou. Plus scény s duchmi sú príjemne nepríjemné napriek tomu, že je to destilát stokrát videného. Niečo do seba má tiež tiesnivá atmosféra domu pri jazere, ktoré je napriek slnečným dňom poriadne desivé. Štandardnú situáciu jemne vylepšuje finálny twist, hoci za seba musím povedať, že som si aj myslel, že sa to skončí takto nejako. A aj skončilo. Finálne rozuzlenie dáva spätne logiku niektorým predchádzajúcim scénam, ktoré už nepôsobia zmätene ani hlúpo (prečo šerif promptne nerieši, keď mu Anna vo finále oznámi, že doma hrozí nebezpečenstvo jej sestre?). Kórejský originál z roku 2003 mi pravdupovediac príde len o jedného ducha lepší, ale o žiadnu ázijskú pecku á la Ju-On alebo Ringu sa nejedná. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu film pracoval dobře, byl jsem napjatý a fandil sestrám ať tu mrchu potopí. Pak přišel ten konec, který měl nejspíš šokovat a vymanit tento hororý thriller u běžného diváka z průměru. Bohužel u mě to fungovalo přesně naopak. Naneštěstí pro Nezvanou tu něco podobného bylo už několikrát v jiných filmech. 65% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Herečka Emily Browning zde ztvárnila postavu, které je 14 let. V době natáčení však Emily bylo už přes 20. (Dlee)
  • Hudbu k filmu složil Christopher Young. Následně pak byla nahrána 78mi členým orchestrem a 20ti členým sborem. (Chatterer)
  • Emily Browning sa pôvodne uchádzala o rolu Alex. (Niles)

Reklama

Reklama