Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Milionkrát ohraný námět s nezvaně ,,šokující" pointou. Za poslední dobu jsem viděl s tímto rozuzlením filmů nespočetně. Takže originalita - nula. Herecké výkony na úrovni, atmosféra kolísavá, ale slušná. S hororem to nemá takřka ( kromě občasného výskytu nějakého toho ,,dream boogeymana", který zde ale moc nehraje roli ) nic společného. Jde spíš o psychologický thriller o jednom ( abych úplně nespamoval nebudu říkat název,i když... ) hnusném duševním onemocnění, které tíží svět věky věků. Znám daleko DALEKO lepší kousky s touto tématikou, tohle je vážně těžký průměr. 2,5 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $28,596,818Tržby Celosvetovo $42,778,961Tržby za predaj DVD v USA $10,733,602 //počet predaných kusov 658,261║ Opäť klasická horrorová hra na prekvapujúci záver, kde dej nenudí, škrkne to o závan napätia, herci újdu,... takže aspoň taký neškodný priemer keď už nič iné to na vrch nedá. /55%/ ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda. Atmosféra se tu prakticky nevyskytuje, tempo je tak pomalý,že mi to i přes svojí krátkou stopáž přišlo jednou tak delší a hlavně je to celý neuvěřitelně blbý. Rádoby šokující pointu jsem prokouknul po nějakých 15 minutách(!!) a myslím si,že to nebude dělat problém nikomu, kdo viděl pár podobnejch filmů. Režiséři nezvládají ani sebemenší lekačky, protože většina "strašidelný" scény se odehrává ve snech a skončej tak, že se hlavní postava probudí. Prostě vopruz. Herci jsou navíc docela špatně obsazený. Ne, že by hrály špatně, jenom je jich pro tenhle film škoda. Hlavně Elizabeth Banks se do týhle role vůbec nehodí a je to na tom znát. Emily Browning nebyla nejhorší, ale v Řadě nešťastnejch příhod byla mnohem lepší. Takže z toho nakonec stejně vychází ten David Strathaim, u kterýho je sice vidět, že prostě jenom potřeboval zaplatit nájem, ale stejně hraje nejlíp. 30% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Podle screenů jsem čekal průměrný horror o dvou holkách zavřených v domě. A pak přišla lehčí duchařina, přízraky a podobné nesmysly, které (s výjimkou jedné lekačky) nikoho nevyděší. Potud nic moc. Ale to byla jen příprava promyšleného příběhu dvou dcer, které se zoufale dnaží dokázat, že otcova přítelkyně není taková, jak se zdá. A konec je par excellence, hodně dobře vymyšleno. Když se ohlédnu, dějová proměnlivost se mi líbila. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 8 | hudba 6 | humor 0 | akce 2 | napětí 5 | pustil bych si znovu 7 ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Trochu nadprůměrnější horor, který však nepřináší nic nového. Finální zvrat je udělán tak, že si scénáristé zkrátka vymysleli úplně něco jiného, než kam se film celou dobu ubíral - a to mi přijde hrozně jednoduché. Jako klad dávám to, že se autorům poměrně daří vyvarovat lekacím scénám a atmosféru vaří klasickým způsobem - míchat a nechat houstnout. :) ()

Galerie (62)

Zajímavosti (8)

  • Variácia rôznych uhlov kamery a nútenej perspektívy pomohli vytvoriť ilúziu, že Elizabeth Banks (Rachel) je o niekoľko centimetrov vyššia ako Emily Browning (Anna), hoci tá je v skutočnosti len o dva centimetre nižšia. (misterz)
  • Emily Browning sa pôvodne uchádzala o rolu Alex. (Niles)
  • Herečka Emily Browning zde ztvárnila postavu, které je 14 let. V době natáčení však Emily bylo už přes 20. (Dlee)

Reklama

Reklama