Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý horor o tom, jak se realita jeví nám a jak ji vnímají ostatní. Dívala jsem se na to a říkala si, jestli tak nějak bude jednou hrabat i mně- pokud ano, budu mít vlastně velmi šťastný život, v jistém slova smyslu. Co se mi hodně zamlouvalo, bylo prostředí děje, k hereckému obsazení jen tolik, že se mi více líbily 'vedlejší' postavy otce a jeho nové přítelkyně, Emily Browning na mě správně zapůsobila až v posledních několika vteřinách. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $28,596,818Tržby Celosvetovo $42,778,961Tržby za predaj DVD v USA $10,733,602 //počet predaných kusov 658,261║ Opäť klasická horrorová hra na prekvapujúci záver, kde dej nenudí, škrkne to o závan napätia, herci újdu,... takže aspoň taký neškodný priemer keď už nič iné to na vrch nedá. /55%/ ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jsou dva typy hororů - ty přímé, které postraší, ale dějové moc nepřekvapí a potom jsou ty, které se celou dobu snaží vydávat za něco, co v závěrečných minutách naprosto převedou naruby. The Uninvited je tím druhým typem a ačkoli se dal závěrečný twist odtušit (podobné dějové schéma se už minimálně párkrát objevilo), jsem spokojen. Obsazení hlavních rolí je božské a mrzela mě absence nějakých odvážnějších scén, které jsou v poslední době do podobných snímků s oblibou poměrně násilně cpány. Tyhle samice by si to prostě zasloužily. Potěšil rovněž i David Strathairn. Je to sympaťák s neuvěřitelným charisma a divím se, že se neřadí mezi Hollywoodskou elitu. Jako bonbónek na mě působila vysoko nad průměrem čnící hudba. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, zpočátku jsem netušil, že jde o nějaký remake - ten fakt jsem kdysi věděl, ale poctivě se mi vytratil z mysli. Když se poznání dostavilo, část mojí mysli začala porovnávat a kritizovat a dalo mi celkem práci tuhle primitivní část mozku umlčet - vždyť předloha je jeden z mých nej filmů. Nicméně, americký Uninvited je fajn film. Fajn thriller, zvlášť pro neznalce předlohy je zachována hlavní pointa a pro znalce je zase film pojatý natolik jinak, že ty dva opravdu nejde přímo srovnávat. Jsou prostě každý o něčem jiném. Ale přesto, bude to znít jako protimluv, prima je, že i přes svou různost jsou si ve spoustě detailů podobné (někdo by jistě řekl zkopírované či vykradené), což mi zpětně velice ladilo se zbytkem; některé z nejpůsobivějších scén byly přizpůsobeny novému příběhu, a tak je Uninvited dostatečně účinný a přesto svůj. Není dokonalý, pseudoduchařské halušky jsou ještě přetaženější a zbytečnější nežli... jinde... ale to je jen hvězdička dole a čtyři jsou pořád fajn. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Triler s hororovými prvkami, ktorý je v podstate neškodný, voľne plynie, nič hlboké sa nerieši... v pár miestach je atmosféra celkom podarená, prostredie okolo Vancouveru (ktoré som si aj osobne prešiel... áno frajerím!:) a herci veľmi príjemní...V podstate od polky filmu už išlo iba o to s akou "šokujúcou" pointou tvorcovia prídu...Celkovo ide o lepší priemer, ktorý neurazí ani nevyryje hlbšiu pamäťovú stopu. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (8)

  • Emily Browning sa pôvodne uchádzala o rolu Alex. (Niles)
  • Elizabeth Banks čerpala inšpiráciu pre svoju postavu Rachel z výkonu Rebeccy De Mornay vo filme Ruka na kolíske (1992). O úlohe tejto postavy povedala: "Bolo pre mňa veľmi dôležité, aby každá replika, ktorú som vypovedala, mohla byť interpretovaná dvoma spôsobmi, takže keď si spätne pretočíte film, viete to vypozorovať." (Arsenal83)
  • Producent Walter F. Parkes o výbere miesta natáčania: "Osemdesiat percent deja sa odohráva v dome, takže bez toho správneho by sme film nemohli natočiť. Nemohlo to byť dôležitejšie. Preskúmali sme Louisianu , prostredie, ktoré je krásne aj mierne hrozivé. Mali sme dva domy, ktoré boli strašným kompromisom, ale oba padli. Ťažko sme našli niečo, čo by malo súvis s príbehom aj správne logistické možnosti. Potom sme však mali šťastie, že sme v Kanade našli miesto, ktoré vyzeralo, ako keby bolo postavené pre náš film. Bolo dokonale evokujúce a sugestívne pripomínajúce rodinu, ktorá je zároveň prívetivá a odradzujúca. Skutočnosť, že dom bol do 30 míľ od Vancouveru, bola väčším plusom ako mínusom, že sme museli všetkých dostať na lode, aby sme ich tam previezli; vodné taxíky a trajekty sú tam spôsob života. V skutočnosti si nepamätám, kedy som strávil príjemnejší čas na mieste natáčania. Nastúpiť na loď, dať si šálku kávy a potom vyjsť po malom móle a po schodoch, ktoré sme postavili, aj vďaka tomu sme boli sústredení Boli sme izolovaní s jednou vecou na mysli, a to natočiť tento film. Bolo to skvelé." (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno