Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cink, cink...bu-bu-bu! Předně musím napsat, že originál jsem neviděl, jelikož asijské duchařiny mě moc neberou (snad kromě Kruhu, viděl jsem jich ale dobrou dvacítku) - všechno je tak nějak na jedno brdo. První polovina je průměrné psychologické drama, kdy bubáci vzbuzují spíše úsměv - mrtvá matka ukazující na svoji vražedkyni snad nevyděsí ani malé dítě. Kdyby se film obešel bez bubáků zcela, byl ještě o třídu lepší. Dobrá kamera, zdařilá hudba a obstojné herecké výkony nakonec udrží pozornost i na začátku. Pravý thriller se rozjede s odjezdem otce. Atmosféra houstne a nastává boj na život a na smrt. Finiš a pěkný závěr zvedly mé hodnocení. Zajímavé, nejstrašidelnější jsou na první pohled tak obyčejné scény, jako je ta s pytlem na odpadky v kuchyni... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pěkné psycho. Emily Browning byste si domů asi nepozvali. Hraje psychycky narušenou dívku, má děsivé sny a představy a obtížně se vyrovnává se ztrátou své matky. O to hůř snáší svou novou a mladou macechu (Elizabeth Banks), kterou si hodný táta (David Strathairn) má zanedlouho brát a která možná ve skutečnosti není tou, za kterou se vydává, a asi má na svědomí i několik vražd. Dívka spolu se svou sestrou (Arielle Kebbel) začíná pátrat po minulosti atraktivní tátovy známosti a diváka čeká nejedno překvapení a nejeden zvrat, protože tento thriller je z rodu vynalézavých a umí pracovat dobře s žánrovými klišé. Bratři Guardovi zpočátku velmi důmyslně divákovi předhodí zdánlivě poklidné pasáže, ve kterých se dívka po návratu z psychiatrické léčebny zapracovává v rodinném kruhu zpět do normálního života. A pak přijdou přesně ty pasáže, ve kterých se napětí dá krájet, na řadu přijdou krvavé scény a nečekané vyústění filmu. Sice to nebylo nijak extra originální, ale bylo to výborně natočené a za vydatného přispění temné a hutné atmosféry to nenudilo. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +dobře vytvořená atmosfára "tady je něco špatně", potěšil mě závěr, Emily Browning, Arielle Kebbel a vlastně i Elizabeth Banks, můžou potěšit nejenom oko, ale zaujamou i jejich výkony, hudba, triky -záporů není moc, ale pořád do 5ti* něco chybý/// Měl jsem z toho výborný pocit ve stylu "V tomhle domě (rodině) cítím něco zhnilého." A nejsem daleko od pravdy. Tohle byl po dlouhé době duchařský horor, který mě nenudil, párkrát mě vylekal a dokonce mě i zaujal po příběhové a herecké stránce. Takže palec nahoru. Škoda, že nejsou všechny aspoň takové./// Celkem 81%/// ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Komorní horůrek, který, i když byl očividně primárně točen pro emerické týnejdřovské publikum, není vůbec blbý, ono, čoveče, div se, to má totiž i scénář a ti, co ten scénář četli, jsou všici moc dobří herci, s mistrem Strathairnem v čele. Přesto po druhé projekci (a mezitím přísunu hafo moc hororů) musím uznat, že jako jsou v této kategorii lepší. Ale i horší a toho se tentokrát držme, tudíž a proto silnější 3*. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný hororový thriller. Originál jsem neviděl, nepochybuju, že je svým způsobem lepší, ale nebudu The Uninvited tak jako někteří jiní házet do odpadu jen proto, že nejsou originálním projektem. Co jsem si zjišťoval o korejském A Tale of two Sisters, tak je to film velice složitý a nelehký na pochopení, kdežto The Uninvited je taková odpočinková duchařská báchorka, což ale nemusí být nutně úplně na škodu (zvlášť pro ty diváky, kteří nemají s asijskými psychotičnostmi trpělivost). Řemeslně je film dobrý, herecké výkony moc bodů nepřidávají, ale rozhodně ani neubírají. Celkově snímek hodnotím jako lepší průměr. PS: Už by bylo na čase, aby někdo vymyslel nějakou novou šokující pointu, která by se zase deset let recyklovala v desítkách jiných filmů. Tahleta už mi vyloženě pije krev. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (8)

  • Variácia rôznych uhlov kamery a nútenej perspektívy pomohli vytvoriť ilúziu, že Elizabeth Banks (Rachel) je o niekoľko centimetrov vyššia ako Emily Browning (Anna), hoci tá je v skutočnosti len o dva centimetre nižšia. (misterz)
  • Producent Walter F. Parkes o výbere miesta natáčania: "Osemdesiat percent deja sa odohráva v dome, takže bez toho správneho by sme film nemohli natočiť. Nemohlo to byť dôležitejšie. Preskúmali sme Louisianu , prostredie, ktoré je krásne aj mierne hrozivé. Mali sme dva domy, ktoré boli strašným kompromisom, ale oba padli. Ťažko sme našli niečo, čo by malo súvis s príbehom aj správne logistické možnosti. Potom sme však mali šťastie, že sme v Kanade našli miesto, ktoré vyzeralo, ako keby bolo postavené pre náš film. Bolo dokonale evokujúce a sugestívne pripomínajúce rodinu, ktorá je zároveň prívetivá a odradzujúca. Skutočnosť, že dom bol do 30 míľ od Vancouveru, bola väčším plusom ako mínusom, že sme museli všetkých dostať na lode, aby sme ich tam previezli; vodné taxíky a trajekty sú tam spôsob života. V skutočnosti si nepamätám, kedy som strávil príjemnejší čas na mieste natáčania. Nastúpiť na loď, dať si šálku kávy a potom vyjsť po malom móle a po schodoch, ktoré sme postavili, aj vďaka tomu sme boli sústredení Boli sme izolovaní s jednou vecou na mysli, a to natočiť tento film. Bolo to skvelé." (Arsenal83)
  • Emily Browning sa pôvodne uchádzala o rolu Alex. (Niles)

Reklama

Reklama