Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které mne dokáží po celou stopáž udžet v pozoru, nenudí mne a ještě se mohu kochat příjemnými záběry (v tomto případě tři hlavní roštěnky v sexy oblečcích), takže proč ne. Je zde sice pár WTF scén, ale jinak je dle mého názoru snímek natočen velmi zručně, líbivě a hlavně bez hluchých míst. Ke konci mi svou gradací trochu vytanula na mysl Disturbia, zápletkou a finálním rozuzlením jsem rozhodně nepohrdnul... takže asi tak. Pro fanouška cool moderních hororů s dobrou pointou jasná páka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký mysteriózny psycho horrorový thriller "The Uninvited" som si pustil celkom náhodou. Vôbec som nevedel, čo od toho čakať. No zaujalo ma to. Anna a jej staršia sestra Alex prišli o matku. Za podivných okolností zhorela v záhradnom domku pri jazere. Domnievajú sa, že sa za smrť ich mamy je zodpovedná jej ošetrovateľka Rachel, ktorá začala žiť s ich otcom. Pokusia sa odhaliť pravdu. Kto je Rachel Summersová? Je to vypočítavá vrahyňa? Nečakané finálne rozuzlenie ma prekvapilo a vytiahlo moje hodnotenie na štyri hviezdičky. **** ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jo jo, před lety by divák hltal každičký záběr a kolébal by se pointou, jenže v dobách všemožných remaků a recyklací ještě skoro ani nenatočených asijských duchařin se zákonitě musí někde projevovat trhliny. Když člověk u hororu dělá všechno ostatní, vyjma toho, aby se bál, tak je asi něco špatně!! The Uninvited má určitě něco do sebe, ale veškeré napětí pramení z všelijakých přeludů a snů, řada scén je doslova vymodelovaných, nicméně je řemeslně velmi dobrý, herecky zrovna tak (i když Elizabeth Banks se typově hodí na jiné role). O korejský originál zrovna nestojím, doufám, že nenakyne stejně jako tady na velké nabubřelé nic!! Přesto ** až ***.. tentokrát budu velkorysý!! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný horor s dobrou, ale už nie celkom originálnou pointou. Herecké výkony sú presvedčivé, D.Strathairn je presvedčivý vždy a v tomto filme, hoci na malom priestore, to potvrdzuje. Nie je to krvák, hoci aj k tomu trošku dôjde, ale nie je to ani ducharina. Skôr ako horor pripomína mrazivý thriller s prvkami hororu. Krátke, svižné a účinné. Film 80%. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, zpočátku jsem netušil, že jde o nějaký remake - ten fakt jsem kdysi věděl, ale poctivě se mi vytratil z mysli. Když se poznání dostavilo, část mojí mysli začala porovnávat a kritizovat a dalo mi celkem práci tuhle primitivní část mozku umlčet - vždyť předloha je jeden z mých nej filmů. Nicméně, americký Uninvited je fajn film. Fajn thriller, zvlášť pro neznalce předlohy je zachována hlavní pointa a pro znalce je zase film pojatý natolik jinak, že ty dva opravdu nejde přímo srovnávat. Jsou prostě každý o něčem jiném. Ale přesto, bude to znít jako protimluv, prima je, že i přes svou různost jsou si ve spoustě detailů podobné (někdo by jistě řekl zkopírované či vykradené), což mi zpětně velice ladilo se zbytkem; některé z nejpůsobivějších scén byly přizpůsobeny novému příběhu, a tak je Uninvited dostatečně účinný a přesto svůj. Není dokonalý, pseudoduchařské halušky jsou ještě přetaženější a zbytečnější nežli... jinde... ale to je jen hvězdička dole a čtyři jsou pořád fajn. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (8)

  • Hudbu k filmu složil Christopher Young. Následně pak byla nahrána 78mi členým orchestrem a 20ti členým sborem. (Chatterer)
  • Herečka Emily Browning zde ztvárnila postavu, které je 14 let. V době natáčení však Emily bylo už přes 20. (Dlee)
  • Elizabeth Banks čerpala inšpiráciu pre svoju postavu Rachel z výkonu Rebeccy De Mornay vo filme Ruka na kolíske (1992). O úlohe tejto postavy povedala: "Bolo pre mňa veľmi dôležité, aby každá replika, ktorú som vypovedala, mohla byť interpretovaná dvoma spôsobmi, takže keď si spätne pretočíte film, viete to vypozorovať." (Arsenal83)

Reklama

Reklama