Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl jak superman dostával fakt na prdel a muselo to přijít v animáku. Což mě vůbec nevadí :) Navíc kdyby tak akční jízdu měli natočit, tak se někdo nedoplatí. A je fakt, jak tvrdí Tosim, že tvůrci tohoto a pár dalších animáku (např. Superman, Batman public enemies), by si měli vzít na storosti i hrané adaptace, aby se dalo na co dívat, a nebylo to mrhání peněz :) ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

"...nadejde doba, kdy i bohove museji zemrit." Rozhodne nejlepsi dlouhometrazni anim. Superman a spolu s novejsim "Dark Knight Returns" (2012/2013) urcite nejlepsi kousek od DC. Jak pribehove, tak celym feelingem, ktery neni ani naivni, ani detsky, ale ma naopak dobre dejove zvraty, ultimatni protivniky a s tim spojenou ultimatni destrukci Metropolis. Superman potkava sveho nejtuzsiho soupere, Doomsdaye. Ovsem je otazka, jestli neni jeste horsi nakonec stary znamy Lex Luthor, ktery si udalosti prizpusobi, jak on potrebuje. A nejen on ma v pribehu dulezitou roli, ale i Lois Laneova, ktera v tomhle zpracovani uz se Supermanem randi a zna jeho totoznost, takze jsou nektere momenty o to vic dojemne. Jak nemam Supermana moc rad, protoze je narozdil od Batmana zkratka "moc super" a neznicitelny, tohle je film, kde dostane natolik do drzky, ze jsem mu nakonec poradne drzel palce. V animaku si takoveto megalomanske sceny proste muzou dovolit, v hrane verzi by neco takoveho stalo majlant... [P.S. videl jsem ceskou DVD/stereo i angl. fullHD/5.1 verzi a obe jsou skvele] ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Proč někdo radši vloží obrovské peníze do Singera a jeho vize Supermana než, aby natočil takových 20 filmů jako je Superman: Doomsday? Asi je málo fanoušků, kteří by dali své peníze za kreslený krvavý a drsný komiks, který převálcuje všechno, co vzniklo o supermanovi od dob smrti Generála Zoda. Krev teče i stříká, domy padají, tanky létají a Superman se dokonce předvede ve svém černém kostýmu ala Spiderman. Celých 75 minut jsem se skvěle bavil a dočkal neskutečnou porci akce a i nový pohled na morální dilema, kterým může někdy Superman procházet. Myslíte, že je to Bůh? Já si to myslel, dokud jsem ho neviděl poprvé krvácet a zůstal jsem zírat. Úžasná atmosféra doplněná dějem, který prakticky nezastaví a ve chvíli, kdy si řeknete "Bude se dál něco dít? Vždyť už mi film nemá co říct", tak se teprve rozjede ten pravý uragán akce. Tohle je ten správný Superman pro velké kluky. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sice mám ještě určité rezervy vůči samostatným Supermanovým dobrodružstvím a zatím jsem ho raději přijmula jako součást dua s Batmanem nebo ještě lépe jako člena JL. Ale musím uznat, že ďábelská zápletka Doomsdaye je velmi chytlavá, odehrává se krátce po té, co Kal začal randit s Lois a na scénu přichází nové eso z dílny Lexe. Drama střídá napětí a zajímavý twist, akce je dobře odměřená a celkově se zkrátka a dobře těším na další a další animáky z dílny DC Nation. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Paradni film...psychologie postav vymakana na jednicku, akce strida akci, choreografie souboju je brutalni a nehorazne destruktivni, zabijak z vesmiru je megacool a dej porad graduje do maximalnich vysin. Bohuzel vsechno podkopava detska animace ala Cartoon Network :( Skoda ze tvurci nesahli po dospelejsi kresbe jako ma treba Marvel. Koukat se na to da, ale plny pocet dat nemuzu. Kvuli animaci se zastavim na 80% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • James Marsters, který dabuje Lexe Luthora, si už jednou zahrál postavu z DC univerza. V seriálu Smallville (od r. 2001) ztvárnil Brainiaca. (jh666)
  • Režisér, scénárista a producent Kevin Smith se ve filmu objevil jako jeden muž v davu, který při záchraně autobusu před mechanickým pavoukem prohlásí: "Pff, like we really needed him to bust up the mechanical spider right? Lame!" To je odkaz na zrušený projekt Superman Lives (nahrazený Superman se vrací (2006)), ve kterém chtěl Smith použít stejnou zápletku jako zde. (Caszidy)
  • Supermanův černý oblek a delší vlasy jsou jedny z mála věcí, které se shodují s komiksovou předlohou. (HellFire)

Reklama

Reklama