Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na animovaný film, který je bez prdele určen především dětskému diváku, jde o překvapivě temnou záležitost, s desítkou mrtvol (jistě, žádná explicitnost). Určitě nejsem jediný, koho napadlo, jak vděčné by bylo převedení scénáře do hrané podoby. Tento snímek můžou případní tvůrci s klidným svědomím použít jako story board a výsledek nelze zkazit. K samotnému filmu, animace je trochu strohá a hranatá, přesto ne vyloženě špatná, hlasový fond je výstižný (u česky distribuovaného dvd nepochopitelně chybí české titulky) a špatný není ani hudební doprovod, leč legendární znělka z pera mistra Williamse citelně chybí. 80% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Co se děje týče, je tento animák asi nejlepším Supermanovým příběhem, jež je k vidění. Hrané filmy s tímto kryptoameričanem mi nijak nevadí, ale jsou to takové vesměs rodinné podívané. Tenhle snímek je o dost temnějšího ražení, což dodává této postavě na důstojnosti. Potíž je žalostném zpracovnání. Kresba je infantliní a pro takovýto příběh zcela nevhodná. Samotná animace této hrůzy pak již tak špatná není, naopak některé akční pasáže mají celkem solidní náboj. No a filmu moc nepomáhá ani slabá synťáková hudba. Vzít si tento námět nějaký nekompromisní scénárista, vyškrtnout z něj takové postavy, jakou je např. Kal-elův robot, byl by z toho hodně slibný základ pro kvalitní celovečerní film. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

"...nadejde doba, kdy i bohove museji zemrit." Rozhodne nejlepsi dlouhometrazni anim. Superman a spolu s novejsim "Dark Knight Returns" (2012/2013) urcite nejlepsi kousek od DC. Jak pribehove, tak celym feelingem, ktery neni ani naivni, ani detsky, ale ma naopak dobre dejove zvraty, ultimatni protivniky a s tim spojenou ultimatni destrukci Metropolis. Superman potkava sveho nejtuzsiho soupere, Doomsdaye. Ovsem je otazka, jestli neni jeste horsi nakonec stary znamy Lex Luthor, ktery si udalosti prizpusobi, jak on potrebuje. A nejen on ma v pribehu dulezitou roli, ale i Lois Laneova, ktera v tomhle zpracovani uz se Supermanem randi a zna jeho totoznost, takze jsou nektere momenty o to vic dojemne. Jak nemam Supermana moc rad, protoze je narozdil od Batmana zkratka "moc super" a neznicitelny, tohle je film, kde dostane natolik do drzky, ze jsem mu nakonec poradne drzel palce. V animaku si takoveto megalomanske sceny proste muzou dovolit, v hrane verzi by neco takoveho stalo majlant... [P.S. videl jsem ceskou DVD/stereo i angl. fullHD/5.1 verzi a obe jsou skvele] ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Superman zrovna nieje môj obľúbený komiksový hrdina ale kukol som sa na to.A priznám sa ,že Supermana som umierať ešte nevidel a práve preto ma to celkom prekvapilo.Ale stále to nie je nič extra.Dobrý dej,postavy,animácie,akcie,nápady ale stále je to len dobré.Ani nuda ani prekvapenie.Rozhodne ale jeden z lepších animákov. 70% - 3* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Přijde čas, kdy Bohové musí zemřít......... Vykonavatel soudného dne je docela fešák a Superman se i zpotí. Jen škoda té hudby. Tady bych čekal spíš nějakej Metal a ne orchestr. Ten se k těm soubojům vůbec nehodí. CITÁT - Poprvé vidím Supermana dostávat za brad........... Asi od třicáté minuty je snímek ponurý a smutný. DIALOG : SUPERMAN - Promiňte, pánové policisté, ale potřebuju mluvit z vaším vězněm. POLICISTA . Je to správné ? HRAČIČKÁŘ - Nemám ti co říci. SUPERMAN - Co takhle zbohem ??!! LOIS - On ho z té výšky opravdu pustil ?!!!........... Velice devastační příběh, letecké souboje, bitvy, zbourané baráky, létající lodě, všude spousta krve a mrtvol. To je opravdu soudný den. CITÁT - Dělám to jen pro vaše dobro......... Zlej Superman a zlejší Superman, skvělé. Krutý komiksový příběh, tak jak to má být. Jest-li historie potvrdila, že Bohové mohou zemřít, potvrdí i že mohou být opět vzkříšeni. CITÁT - Óóo, to málem bolelo.......... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Režisér, scénárista a producent Kevin Smith se ve filmu objevil jako jeden muž v davu, který při záchraně autobusu před mechanickým pavoukem prohlásí: "Pff, like we really needed him to bust up the mechanical spider right? Lame!" To je odkaz na zrušený projekt Superman Lives (nahrazený Superman se vrací (2006)), ve kterém chtěl Smith použít stejnou zápletku jako zde. (Caszidy)
  • Ve scéně, kdy Toyman unese děti a poté "Superman" vstane z mrtvých, zakřičí Toyman: "School's out... FOREVER!" To je odkaz na skladbu "School's Out" od Alice Coopera. (Caszidy)
  • Ve scéně na střeše Daily Planet, když Lois startuje vrtulník, řekne Jimmymu, že se v letadle narodila. V komiksové předloze byl její otec Sam Lane armádním generálem. (Caszidy)

Reklama

Reklama