Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příjemně vyprávěný příběh o admirálu Kolčakovovi, o jeho boji proti nastupujícímu bolševismu a o jeho lásce k ženě jiného muže. Pokud zůstávala ta rovina válečně politická, tak nemám prakticky co vytknout - bitvy byly vyvedeny solidním způsobem a bez většího patosu (až na jeden případ), což jim dodávalo na věrohodnosti a i přebírání moci komunisty bylo ukázáno celkem na úrovni. Bohužel jakmile se najelo na romantickou vlnu, tak to začalo skřípat. Mezi Chabenským a Bojarskou to absolutně nejiskřilo a byla to taková láska v pozoru, což mi opět dokázalo, že Rusům prostě emoce na filmovém plátně nejdou. A vzhledem k tomu, že se tahle nit táhla prakticky od začátku až do konce, tak mi to celkový dojem trochu kazilo. A ten titanicový konec........ Na druhou stranu pokud Chabenský hrál admirála a ne zrovna milence, tak byl dokonalý a také bych ocenil výpravu, která byla perfektní. No a jako třešničku na dortu tu bylo i pár českých slůvek v podání našich legionářů, kteří tu sice měli minimální, ač významný, prostor a kteří zde nebyli vyvedeni zrovna v růžových barvách, ale čert to vem - Rusáci nám zkrátka nemůžou odpustit, jak jsme je tenkrát obrali a přečůrali. :D 75% ()

Pragrik 

všechny recenze uživatele

Film bohužel nesplnil moje očekávání. Je historicky dost nevěrohodný, neukazuje hlavního hrdinu Kolčaka, jaký ve skutečnosti byl. Je zde vylíčen jako zcela kladný hrdina. Kolik lidí ale díky němu muselo zemřít? Také čsl. legionáři jsou zde poměrně ve špatném světle, včetně vydání Kolčaka na smrt. Kdo chce vědět o ruské revoluci a čsl. legionářích, určitě by se měl poohlédnout po jiném filmu, či důvěryhodnější knížce. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Obdivuju všechny, kdo se dokáží vyjádřit k nepřesnostem stran zbraní, vlajek, uniforem, použitých plnicích per, vzoru na ubruse a přezek na střevících. Jsou to věci, které jsou mimo moje rozlišovací schopnosti, protože moje vědomosti ohledně toho, jak se Ruskem probíjeli bílí, rudí, legionáři, kozáci a kdo ví kdo další, jsou jedna velká černá díra. Vím, kdo byl Kolčak a vím jak vypadal. To, že ve filmu vypadá tak, jako vypadal ve skutečnosti je ohromující. Konstantin Chabenskij byl opravdu dobrá volba, co dobrá, výborná. I když by název filmu sváděl k tomu, že se bude jednat o životopis nebo ryze válečný film, není tomu tak. Film zobrazuje poměrně krátký úsek ze života titulní postavy, zato až do vizuálně působivého konce, mnohovrstevnost války i osobnosti admirála Kolčaka samotného. Rozpolcení mezi povinností vůči rodině a okouzlení novou láskou (Anna, ztvárněná Jelizavetou Bojarskou je opravdu nádherná, dokonce i v naprosto nevzhledné uniformě zdravotní sestry). Silná osobnost Kolčakovy manželky. Paličatý, statečný Vladimír Oskarovič Kappel, kterého jsem obrečela. A vzpomínka na natáčení Vojny a míru, respektive pocta tomuto jinému "válečnému" ruskému filmu, v níž si Fjodor Sergejevič Bondarčuk zahrál svého otce. Nepotřebuji monumenátlní nekonečné bojové scény, abych chápala, že je to film v době války a že válka je skutečnost, která ovlivňuje i chování postav, stejně jako nepotřebuji nekonečné postelové scény plné detailů, abych chápala, že se milostný vztah protagonistů neodehrál v ryze platonické rovině. Když už bych chtěla tomuhle filmu něco vyčítat, tak to, že ve verzi s titulky Češi říkají něco jiného, než co je psáno v titulcích. Češtinu do češtiny opravdu není potřeba překládat, stačilo by to přepsat. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nefungujúci milostný trojuholník v podaní znudených hercov na pozadí biedne výpravného historického eposu, ktorý je snáď ešte tendenčnejší než sovietske báchorky - akurát sa z červenej rozprávky stala biela. Monarchisti sú dokonale šľachetní rytieri bez bázne a hany a prehrajú nie kvôli vlastnej nadutosti, neschopnosti a krutosti, ale kvôli tlaku krvilačných boľševikov a podlej zrade československých légií. K tomu nekonzistentné rozprávanie s mizernou dramaturgiou, žiadna dobová atmosféra, chudácke "davové" scény, druhotriedne digitálne efekty (dokonca aj na ruskú produkciu). Jedinou výhodou je, že to má celkom slušné tempo, je to nabité dejom a niektoré scény (hlavne tie drsnejšie) sú celkom pôsobivé. Uf, kde sa ale utopilo tých rekordných 20 miliónov dolárov? 5/10, ale vzhľadom na prehnané tunajšie hodnotenie zaokrúhlim nadol. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Je veľká škoda, že pán režisér vykresľuje život admirála Alexandra Vasiljeviča Kolčaka ako romantika na úkor dôležitých životných míľnikov, ktoré nespomína vôbec. A tak divákovi vôbec nemusí dôjsť, že sleduje film o skvelom bojovníkovi, veliteľovi čiernomorskej flotily a zarytom bielogvardejcovi. Zase jeden film, ktorý je poňatý skôr ako "lávstory", než kvalitný historický film. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Německá loď z úvodní scény z roku 1916 je Kolčakovem identifikována jako Friedrich Carl. Obrněný křižník SMS Friedrich Carl byl ve skutečnosti potopen také v ruském minovém poli, avšak již o dva roky dříve v listopadu roku 1914. (Adrai)
  • Iba v samotnom Rusku si diváci kúpili vstupenky za takmer 35 miliónov dolárov a aj preto patrí tento veľkoryso pojatý vojnový epos medzi najdrahšie a divácky najúspešnejšie ruské filmy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama