Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Výborný historicko-válečný film, který popisuje osudy admirála Kolčaka koncem první světové války a následném boji s bolševiky v ruské občanské válce. I ruský film může působit tak nějak hollywoodsky, ale přesto je vidět, že se jedná u ruskou tvorbu. Výborné byly rozhodně bitevní scény, jak na moři (potopení německého křižníku hned na začátku rozhodně stojí za vidění), tak i na pláních Sibiře. Ve většině filmů pak takovéto události doplňuje nějaká ta romantika. A není tomu jinak i zde. Kolčak se totiž zamiluje do mladé ženy svého důstojníka a ta s ním pak zůstává až do Kolčakovy smrti. Co rozhodně stojí za zmínku, tak je i fakt, že tvůrci se trochu věnovali i našim legionářům, kteří měli podíl na Kolčakově zastavení a následném zatčení bolševiky. Herci mě opravdu přesvětčili, takže jsem byl nadmíru spokojen. Rusko sem tam natočí opravdu pěkné filmy, které se můžou rovnat těm západním. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příjemně vyprávěný příběh o admirálu Kolčakovovi, o jeho boji proti nastupujícímu bolševismu a o jeho lásce k ženě jiného muže. Pokud zůstávala ta rovina válečně politická, tak nemám prakticky co vytknout - bitvy byly vyvedeny solidním způsobem a bez většího patosu (až na jeden případ), což jim dodávalo na věrohodnosti a i přebírání moci komunisty bylo ukázáno celkem na úrovni. Bohužel jakmile se najelo na romantickou vlnu, tak to začalo skřípat. Mezi Chabenským a Bojarskou to absolutně nejiskřilo a byla to taková láska v pozoru, což mi opět dokázalo, že Rusům prostě emoce na filmovém plátně nejdou. A vzhledem k tomu, že se tahle nit táhla prakticky od začátku až do konce, tak mi to celkový dojem trochu kazilo. A ten titanicový konec........ Na druhou stranu pokud Chabenský hrál admirála a ne zrovna milence, tak byl dokonalý a také bych ocenil výpravu, která byla perfektní. No a jako třešničku na dortu tu bylo i pár českých slůvek v podání našich legionářů, kteří tu sice měli minimální, ač významný, prostor a kteří zde nebyli vyvedeni zrovna v růžových barvách, ale čert to vem - Rusáci nám zkrátka nemůžou odpustit, jak jsme je tenkrát obrali a přečůrali. :D 75% ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak trošku výbuch....nepřesvědčiví herci od prvního do posledního, nemastní neslaní, kteří vám zážitek z filmu znepříjemní, sebelítost kam se podíváte, romantika jako mezi dvěma malomocnými co se bojí navzájem dotknout....co stálo za to je pouze úvodní lodní bitva proti Němcům. Následný boj s bolševiky je nuda.... Nějaký ten historický ruský /sovětský film jsem již viděl a nemůžu si pomoci, ale přijde mi, že se nedokáží odprostit od toho svého nacionalismu a nedokáží točit objektivně bez emocí... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja viem, že je to patetické, že to príliš nekorešponduje s historickými faktami, že namiesto historického filmu sme sa dočkali melodrámy, ale musím brať do úvahy, že je to skutočný veľkofilm. Ak by bol presne tak isto natočený v Hollywoode, bol by propagovaný ako Pearl Harbour. A vlastne s ním má aj najviac styčných bodov, ako som opísal vyššie. Hlavný predstaviteľ je charizmatický, hlavná predstaviteľka krásna. Rusi sa tresli po vačku a pripravili veľké kino, ktoré sa nebojí krvi a násilia. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dlouho nám nutili bělogvardějce prizmatem vítězných bolševiků. Nyní se stává (filmový) Kolčak tím pravým hrdinou carského Ruska, přesně takového Ruska, jakému by rád vládl Putin, což je ze snímku velmi patrné. Českoslovenští legionáři jsou zde vykresleni jako zrádci a zloději, kteří svými „20 000 vagóny s nakradenou veteší“ zarazili viceadmirálův postup na Irkutsk. Upřímně řečeno, mnohem raději bych viděl válečný velkofilm o Zborovu a jejich sibiřské anabázi než tento mix války a love story, který měl být možná ruským Titanicem, ale v konečném důsledku zanechává podobně rozpačitý dojem jako německý Rudý baron. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Iba v samotnom Rusku si diváci kúpili vstupenky za takmer 35 miliónov dolárov a aj preto patrí tento veľkoryso pojatý vojnový epos medzi najdrahšie a divácky najúspešnejšie ruské filmy. (MikaelSVK)
  • Film se točil rok a půl na mnoha místech Ruska. (Mertax)

Reklama

Reklama