Reklama

Reklama

Příběhem rodiny, kterou čeká tragédie, bolest a ostrý souboj dvou bratrů. Starší z bratrů Sam (Tobey Maguire), je sestřelen při misi v Afgánistánu. Jeho okouzlující žena (Natalie Portman) najde oporu v manželovu bratrovi (Jake Gyllenhaal). Nečekané idyle udělá konec návrat Sama, který sice přežil, ale změnil se k nepoznání... Z kliďase a slušňáka udělalo mučení v zajetí, agresivního uzavřeného podivína, trpícího záchvaty paranoie a děsícího vlastní děti. Bratrský střet je nevyhnutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (867)

nunka 

všechny recenze uživatele

Za posledné obdobie sa to hemží vojnovými drámami - Hurt Locker, Triage, Brothers, našťastie každá ponúka niečo iné. Titul Bratia síce stojí na dosť predvídateľnom príbehu, no jeho najväčším tromfom sú výborne prepracované charaktery ústredného tria a ich pozície v rodinných vzťahoch. Je tu viacero línií (mix krehkosti a sily Grace ako manželky, aj ženy, Samova rodinná idylka, obľúbený strýček Tommy, náhľad do detského sveta očami Samových dcér), film ako celok vypĺňa množstvo emotívnych momentov, dramatické miesta úderne hrajú na citlivú strunu, trochu veľa amerických vlajok na môj vkus, čo sa dá odpustiť, pretože výsledný dojem je jednoznačne nadpriemerný. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Původní dánský film jsem neviděl, ale určitě by mohl stát za pokus. Bratři se mi moc líbili, hlavně proměna Tobeyho Maguireho k nepoznání. Na druhou stranu je třeba zmínit, že to se to režisérovi pracuje, když už originál podle hodnocení na csfd byl vynikajícím filmem (případ Skrytá identita). Bratři jsou lehce uvěřitelným příběhem, který sice nepůsobí nikterak velkolepě, působí až obyčejně, ale tak nějak si představuju zlomeného vojáka. "Konec války vidí jen mrtví." ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Benioff .. Americký rodinný syndromek (tentokrát) z Afghánské války. Uplácaný co nejpřijatelněji pro celou rodinu, až se divím, že takhle v ničem výrazně nevyčnívající snímek distribuuje zrovna ostrá stáj Lionsgate, který se, jako jedna z mála, nebojí jít za hranice všednosti. Předlohu jsem neviděl, takže nevím, s jakými výrazovými prostředky pracují tam, ale zde se zaryjí do paměti jen Tobey Maguire a také píseň od U2 (Sheridan je s Bonem kamoš snad odjakživa..). První půle je dost nevýrazná a celkem povrchní, zejména na rozehrání větších dramatických chvil bratrského souznění, které by měli diváka v půli druhé zasáhnout. Chyba bude možná právě už v předloze, protože Susanne Bier na papíře zas tak výrazný tvůrce není. Padík. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dánský originál, takže nemůžu dát více než 4. Je to přitom remake velmi povedený. Kromě zasazení do amerického prostředí, podle věcného sněhu asi Aljašky, je Jake Gyllenhaal Tobey Maguireovi podobný jako bratr bratrovi (víc než herci v originálu) Natalia Portman je jako náhrada Connie Nielsen adekvatní. Film je to i dobře natočený a hlásí se, že je remake otevřeně. Na kouknutí vřele doporučuji. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď počujem slovo remake spojené s hollywoodskou produkciou začne mi krútiť črevá. Jim Sheridan ale na moje prekvapenie dokázal natočiť veľmi dobrý film, ktorým aspoň trošku vrátil tomuto konštatovaniu reputáciu. Ako dokáže vojna zmeniť človeka je námet, ktorý som v rôznom prevedení mal možnosť vidieť už veľakrát, napriek tomu ma scenáristi prekvapili množstvom originality a reálnosťou situácií. Tento druh rodinnej drámy s množstvom vyostrených situácií patrí k mojim obľúbeným žánrovkám. Herci veľmi dobre pochopili svoju participáciu vo filme a dokonca som si konečne Tobeyho Maguirea konečne nepredstavoval vo filme s maskou pavúčieho muža. Neamerický režisér určite dopomohol aj tomu, že nemusím znova v komentári preklínať večný patetický amerikanizmus, ktorý mi dokáže nepríjemne znechutiť pôžitok z podobných filmov. Naopak, film pôsobí veľmi triezvo, vyrovnane, so silným odkazom i pre širšie publikum a s kvalitne zvládnutým záverom. Piatu hviezdičku si film vyslúžil vďaka záverečnej polhodinke a výkonu Bailee Madison. 90%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • V čase 10:30 vidíme, že Sam (Tobey Maguire) má na levém prsu tetování, avšak po návratu z Afghánistánu (v čase 1:03:06) ho již nemá. (applause)
  • Tobey Maguire (Sam Cahill) a Jake Gyllenhaal (Tommy Cahill) hrajú vo filme bratov. Maguire skoro zrušil účasť v druhom Spider-Manovi (2004) kvôli zraneniam chrbta a práve Gyllenhaal bol herec, ktorému mala s najväčšou pravdepodobnosťou rola pripadnúť. (yatan)
  • Kvůli své roli musel Tobey Maguire (Sam Cahill) výrazně zhubnout. Během pěti týdnů shodil přibližně devět kilo a dostal se (při výšce 175 cm) až na váhu 65 kg. (greetchen)

Související novinky

Sheridanova černá mše

Sheridanova černá mše

16.01.2009

Moje levá noha, Ve jménu otce či blížící se americký remake dánských Bratrů. I tento malý vzorek z filmografie Jima Sheridana stačí k tomu, abychom se intenzivně zajímali o jeho plány do budoucna.… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama