Reklama

Reklama

Příběhem rodiny, kterou čeká tragédie, bolest a ostrý souboj dvou bratrů. Starší z bratrů Sam (Tobey Maguire), je sestřelen při misi v Afgánistánu. Jeho okouzlující žena (Natalie Portman) najde oporu v manželovu bratrovi (Jake Gyllenhaal). Nečekané idyle udělá konec návrat Sama, který sice přežil, ale změnil se k nepoznání... Z kliďase a slušňáka udělalo mučení v zajetí, agresivního uzavřeného podivína, trpícího záchvaty paranoie a děsícího vlastní děti. Bratrský střet je nevyhnutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (867)

nunka 

všechny recenze uživatele

Za posledné obdobie sa to hemží vojnovými drámami - Hurt Locker, Triage, Brothers, našťastie každá ponúka niečo iné. Titul Bratia síce stojí na dosť predvídateľnom príbehu, no jeho najväčším tromfom sú výborne prepracované charaktery ústredného tria a ich pozície v rodinných vzťahoch. Je tu viacero línií (mix krehkosti a sily Grace ako manželky, aj ženy, Samova rodinná idylka, obľúbený strýček Tommy, náhľad do detského sveta očami Samových dcér), film ako celok vypĺňa množstvo emotívnych momentov, dramatické miesta úderne hrajú na citlivú strunu, trochu veľa amerických vlajok na môj vkus, čo sa dá odpustiť, pretože výsledný dojem je jednoznačne nadpriemerný. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem neviděl dánský originál, tak po deseti minutách jsem byl schopen odhadnout celý následující vývoj děje ... a to je tak všechno, co na Brothers mohu zkritizovat. Silné téma, pěkná režie a úžasné herecké výkony hlavní trojice - v několika závěrečných scénách se mi živě vybavily loňské výkony Leonarda DiCapria a Kate Winslet v Revolutionary Road. Ze zdeptaného Maguirea mi šla chvílemi až husí kůže a dokonce bych si jej dokázal představit v nějakém psychologickém hororu. Silné čtyři. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než sem se rozhoupal k tomu, jestli si nejdřív pustit původní dánskou vezi a nebo tenhle remake, oboje má super hodnocení i dobrý herce, ale přece jenom tady hraje Natalie Portman, takže sem šel do amícký verze a nemyslim, že jsem prohloupil, drama to je fakt výborný, Toby Maguire s Gyllenhaalem skvělý a takový řek bych už herecky i vizuálně vyspělí, ale chyba tohohle filmu je podle mě v tom, že to co Maguire zažije v Afghánistánu divák vidí hned jak se to děje, neni žádný postupný odhalování, ani flashbacky, co se stalo, celej příběh pak v druhý půlce ztrácí sílu a jediná záchrana je pak excelentní, dramatickej a vyhecovanej konec. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi Sheridanův režijní rukopis a dostatek syrovosti, jímž oplývají některé šikovně stříhané scény. Některé prvky jsou stokrát viděné, některé zajímavé. Určitě nestandartní pohled na válečný syndrom a depku, kterou spousta lidí má. Bez zbytečného moralizování a přehnaných mouder. Dobré herecké výkony a film, který něco řekne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

A po návratu domů z Afghánistánu začíná vojákově duši operace Trvalá nesvoboda.. Klasicky vystavěné melodrama o traumatech války, jejich dopadech na rodinu, bratrské lásce a stupních otcovské hrdosti. Směrem od dánského originálu a Homérovy Odysey nebyl důvod utíkat, obzvláště když máte hvězdnou hereckou sestavu. Přirozená N.Portman, temnou stránku probouzející Spiderman, který mě děsil, aniž by mi prasknul nafukovací balónek či mrkáček Jake, který si hraje to svoje už od doby, kdy na něho spadl letecký motor. Něco přinesli i Sam Shepard a dětské představitelky a všichni měli podíl na uvěřitelnosti ať už pod povrchem bublajících, či naopak tryskajících emocí. Sheridan tradičně nezapomněl propašovat U2 a musím říct, že při scéně u krbu měla balada „Bad“ své zvláštní kouzlo.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. Teplota, která zde přesahovala 35°C, dělala všem velké problémy. (Nyck)
  • Severoamerické tržby byly 28,5 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 43,5 mil. (NIRO)
  • Tobey Maguire (Sam Cahill) a Jake Gyllenhaal (Tommy Cahill) hrajú vo filme bratov. Maguire skoro zrušil účasť v druhom Spider-Manovi (2004) kvôli zraneniam chrbta a práve Gyllenhaal bol herec, ktorému mala s najväčšou pravdepodobnosťou rola pripadnúť. (yatan)

Související novinky

Sheridanova černá mše

Sheridanova černá mše

16.01.2009

Moje levá noha, Ve jménu otce či blížící se americký remake dánských Bratrů. I tento malý vzorek z filmografie Jima Sheridana stačí k tomu, abychom se intenzivně zajímali o jeho plány do budoucna.… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama