Reklama

Reklama

Příběhem rodiny, kterou čeká tragédie, bolest a ostrý souboj dvou bratrů. Starší z bratrů Sam (Tobey Maguire), je sestřelen při misi v Afgánistánu. Jeho okouzlující žena (Natalie Portman) najde oporu v manželovu bratrovi (Jake Gyllenhaal). Nečekané idyle udělá konec návrat Sama, který sice přežil, ale změnil se k nepoznání... Z kliďase a slušňáka udělalo mučení v zajetí, agresivního uzavřeného podivína, trpícího záchvaty paranoie a děsícího vlastní děti. Bratrský střet je nevyhnutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (867)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $28,544,157Tržby Celosvetovo $43,318,349Tržby za predaj DVD v USA $10,865,020 //počet predaných kusov 657,723║ Až nehorázne zadupaní potenciál, jednak príbehová kostra dosť dobrá a k tomu výber hercov na pohľadanie a v takom zlom chladnom obale bez kontaktu k divákovi, veľké sklamanie. /35%/ ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Některé filmy o traumatech z Vietnamu patří mezi ty nejlepší válečné filmy, ale doba pokročila, vzniká mnoho filmů o válce proti terorismu a toto je jeden z nich. Tak trochu kombinace třeba Ramba a Narozen 4. července, to vše promícháno s Mariňákem:)) Byl jsem velmi překvapený přístupem k tématu, přišlo mi to dost netypické na běžnou americku produkci....Je to takový malý milý film, ve kterém se řeší závažné věci. Pak se ukázalo, že film je remake dánského snímku a najednou jsem měl jasno. Je to z toho dost cítit. Nemůžu se ale rozhodnout, do jaké míry ten film válku obhajuje nebo naopak zavrhuje. (A ano, je to pro mě důležité). ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké výkony, o tom to vlastně všechno je. Zkušený Jim Sheridan se narozdíl od autorky originální verze Susanne Bier jednoznačně rozhodl pro plynulý a ortodoxně melodramatický styl – Bratři jsou řemeslně vychytaní a dotažení, dokáží přesně zasahovat první signální, ale po po jejich shlédnutí zůstává podivná prázdnota. Ten film pod popově načinčanou fasádou totiž neskrývá nic než jakýsi opatrný pacifismus a jednoduchou psychologii. Hudba U2 se k něm hodí pěkně. Všechna ta učesanost a decentní morální apely je totiž snadno zaměnitelná s ideovou nevyhraněností. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč jsi nemohl zůstat mrtvý?" Taková milá otázka jistě potěší každého, kdo si prožil ve válce své trauma. Já jsem tedy velký pacifista, takže se nezúčastním ani případné války Vanuatu s Fidži a to ani kdyby mě to mělo stát chatrč. Moje hlava totiž nikdy nepobrala, proč milující otcové prchají od rodin do nesmyslných válek a taky se odmítám nechat vtáhnout do jejich traumatu, protože mám svých problémů dost. Tady mne navíc "potěšil" soucitný scénárista, který mi vychytrale prozradil Samovo trauma hned na začátku a já jsem pak musel hodinu útrpně sledovat, jak mi Sam nechce říct to, co už dávno vím. Taky mi bylo celkem jedno, který z bratrů bude zmatenou Grace obšťastňovat svou přítomností, ale víc pozitiv bych k tomu raději neuváděl, protože posttraumatická válečná dramata nejsou mým šálkem sypaného čaje, mou sklenicí konopné limonády a ani ničím podobným. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Říká se, že jen mrtví viděli konec války. Já konec války viděl. Otázkou je, jestli můžu zase žít..... Co očekávat od filmu, kdy jeden bratr jde po ženě toho druhého, o kterém jen my víme, že není mrtvej? A když se vrátí, tak je tu místo idylky trauma. Jde prostě o film, který je o komplikovanosti života, vztahů a války a já jsem rád, že jsem to zajetí u Talibanců nepřežil. O třídu vejš ho každopádně povyšuje herecké obsazení a hlavně výkony. (To jsem si užil!) Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět něco smysluplnějšího. 2.) Přesvědčím se, že T.Maguire přežije i bez Spidermana. 3.) Chystám se do zajetí, mám bratra a krásnou ženu. 4.) Mám trauma a dr.Uzel nemá čas. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Tobey Maguire (Sam Cahill) a Jake Gyllenhaal (Tommy Cahill) hrajú vo filme bratov. Maguire skoro zrušil účasť v druhom Spider-Manovi (2004) kvôli zraneniam chrbta a práve Gyllenhaal bol herec, ktorému mala s najväčšou pravdepodobnosťou rola pripadnúť. (yatan)
  • Kvůli své roli musel Tobey Maguire (Sam Cahill) výrazně zhubnout. Během pěti týdnů shodil přibližně devět kilo a dostal se (při výšce 175 cm) až na váhu 65 kg. (greetchen)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 26 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Sheridanova černá mše

Sheridanova černá mše

16.01.2009

Moje levá noha, Ve jménu otce či blížící se americký remake dánských Bratrů. I tento malý vzorek z filmografie Jima Sheridana stačí k tomu, abychom se intenzivně zajímali o jeho plány do budoucna.… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama