Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

trpaslixx 

všechny recenze uživatele

Ma to pri zatim odvysilanych 12 castech v kazdem dile velmi prijemny spad, mysteriozne-detektivni ladeni, velmi sympaticke hlavni hrdiny a zacinajici dejovou linku, propojujici po sobe jdouci dily. Uvidime, jak se to vyvine dale. Hlavne nezapomente: "Kdyz zijete dlouho, minulost vas vzdycky dozene." ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Jak já ty kriminálky na x způsobů a x měst nemusím, tak musím přiznat, že ve spojení s upírsko-romantickou linkou mě to hned od prvního dílu chytlo, postupně díl po díle odzbrojovalo a po dokoukání si zajistilo místo v seriálových horních deseti a hlavně trůn na poli těch upírských. Zákonitosti upířího světa jsou patřičně upraveny, aby vyhovovaly potřebám seriálu (sluneční světlo pouze vysiluje, upír spí v mrazáku, kolík do srdce pouze paralyzuje, apod.), pro mě asi nejstravitelnější obraz upírů 21. století ze všech těch novějších pokusů o refresh. Krom skvělých scénářů každé epizody jsou hlavními esy Moonlightu neotřelé mono/dialogy se spoustou jemného černého humoru a chytře napsané postavy, z nichž snad žádná nevzbouzí ani náznak antipatií. Naopak, hlavní dvojice je absolutně bezchybná. On, soukromé očko, upír, který nesnáší to čím je…Mick St. John je chodící charisma a opravdový charakter, vedle kterého všichni ti Edwardové (TS), Billové (TB) a jim podobní vypadají jako břídilové. Ona, bulvární reportérka, člověk…Beth je zpočátku zmatená z pravdy o Mickovi, ale později se oba doplňují ve svých profesích a jiskření na sebe nenechá dlouho čekat. Nezbývá než si ťukat na čelo nad logikou studií, protože ten konec zvonec po 16. epizodě byla takřka podpásovka. 91% ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Napínavé, strašidelné × obyčejné. Ničím nevynikající seriál. V porovnání s True Blood pohořel. Asi mi i vadilo to, že na sebe děje jednotlivých dílů nenavazovaly, kromě dění kolem hlavních postav. Možná je to tím, že jsem viděla jen pár dílů ale nějak mě to nenadchlo natolik, abych pokračovala ve sledování. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Osobnej vzhliadnutá upírotéka postráda so zármutkom do dnešného dňa Buffy i True Blood, takže historky a srdcabôle "p. eye" alebo "súkromného očka" Mick St. Johna --- ani po úvodných 3 epizódach vás jeho meno neprestane ohromovať --- zaraďujem na seriálový Olymp. Skvelé monológy hlavnej postavy, čo monológy!, čo tam po nich, dokonalá hlavná postava- charakterný, ohľaduplný, rozhodný, komplikovaný, s krásnym úsmevom a nekonečne charizmatický, no niet čo dodať k stvárneniu, o ktoré sa postaral Alex O´Loughlin, možno len, že Mickove monológy ľahko prepočujete. ,) Kopa slovných vtipov založených na vampirizme, originálne nápady, v každej epizóde vzrušenie a humor a nejaká tá fajn myšlienka v rade neposlednom, no nepovedzte že ešte nie ste zaujatí, kto je Mick St. John... Vyhratý vizuál k tomu a svitá celkom nový mesiac... Moonlight si ma absolútne získava, trochu viac tajností na úkor nadmerného polopatizovania a jednoznačne hodnotím túto výborne štylizovanú sériu ešte vyššie! ! ! ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

originalni, zabavny a poutavy serial se sympatickymi postavami, ktere jsem bohuzel zacala opravdu milovat az na konci (napriklad upir nerd byl super, se zbytkem mohli vytvorit nejaky upirsky tym :D). — hned jsem si na tom vytvorila zavislost; v letech 2005-2010 proste umeli natacet serialy (dexter, mentalista, skins, breaking bad,..). — je hodne velka skoda, ze to takhle rychle ukoncili :( jinak uzasny!!! ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Dle původní koncepce měli mít upíři jakési "tepelné senzory". Jinými slovy, měli umět rozeznávat živé a neživé pomocí vydávaného tepla. (Barrymore)
  • Poručíka Carla Davise měl původně hrát James Black. (Barrymore)

Reklama

Reklama