Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

Dharter 

všechny recenze uživatele

Jestliže pro někoho je nejlepším seriálem Dexter (který uznávám až od šesté série, což je dost pozdě), pak já mám alternativu - svého vlastního Dextera. Ano, můj Dexter má to, co ten jejich ne. Tedy tvůrce, kteří vědí, kdy určité jevy nepropagovat. Jako ano, ani tento Dexter není plně dokonalý, občas se objeví nějaká ta logická chybka, ale oproti Dexterovi se mi tento seriál víc líbí. Koukám však, že Dextera tu zmiňuji nějak hodněkrát, a musím tedy říct, že tento seriál s Dexterem nemá nic společného, vlastně, co se týče děje. Nelze ty dva seriály ani srovnat. Můžete nesouhlasit, anebo zkusit tenhle seriál. _ _ _ Závěr úvodního dílu je top, a uživatel Mystery13 si může psát, co chce. :) V epizodě s01e11 je pro nás připravena první logická díra. Ale jde ji ignorovat, protože jinak opravdu nejde vypsat děj tam, kam směřuje. _ _ _ Píšu komentář po zhlédnutí s01e11, takže zatím vysoká spokojenost, a jsem zvědav na posledních 5 epizod. Epizody s01e12; s01e13 měly zachovanou tu správnou atmosféru před s01e11. Epizoda s01e14 ale kvalitu seriálu namířila dolů. _ _ _ Ukončení (epizoda s01e16) seriálu bylo pak zklamání. Ale takhle to prostě je, že záleží na tom, co chce Vesmír, a ne, co vy. Což ostatně bylo řečeno i v seriálu. ✔ ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zajímavě a netuctově pojatá upírská tématika. Jednotlivé epizody jsou dobře napsané, mají spád a i když se každý díl věnuje jinému případu, vývoj vztahu ústřední dvojice seriál spojuje v jednotný celek. Herci mi byli vesměs sympatičtí, což pochopitelně platí hlavně pro Alexe O´Laughlina a zejména pro sladkou Sophii Myles, bez které bych si "Moonlight" vůbec nedokázal představit. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Obyčejně upíry nemusím, ale tady jsem udělal výjimku a jsem za to rád. Protože příběh soukromého detektiva/upíra Micka St. Johna se mi zamlouval. Ono upírství je tak trochu vedlejší, nejdůležitější jsou postavy a ty se podařili. Líbila se mi konspirační teorie s dvorem Ludvíka a touha po léku na upírství. To je něco, co jsem snad ještě neviděl. Taky se mi líbí Mickův apartmán, a pár Mick a Beth funguje úžasně. Tihle upíři mě bavili o dost víc než bych čekal. Škoda toho konce, protože mě namlsal a ještě bych si pár dílů nechal líbit. ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Srdcovka, jejímž jediným větším problémem je fakt, že má bohužel jen jednu sérii, kterou jsem ale nadšeně zhlédnul v podstatě během dvou dnů. Mrzí mě to, protože s větším počtem dílů by se seriál mohl ubírat zajímavým směrem. Věřím, že ten potenciál tam byl. Zápletky jednotlivých případů rozhodně ale nebudou tím, co by tu diváka táhlo k dalšímu sledování. Nebýt toho, že pachatelem je vždy nějaký upír, jednalo by se o naprosto standardní a ničím výjimečné případy, které vídáme na televizních obrazovkách dnes a denně. Přesto si myslím, že nijak neuráží divákovu inteligenci. Vracet se k seriálu budete hlavně díky hlavnímu hrdinovi v podání Alexe O'Loughlina, který na svém charismatu naprosto bez problému utáhne celý seriál. Budete se těšit na každý další díl strávený v jeho společnosti. Celý seriál se nese v duchu noirových detektivek, a tak je i on hrdinou noirovým. Je rozervaný, cynický, často i zoufalý a přesto nebo právě díky tomu mu budete vždy fandit. No a když na to přijde, tak se vždy zachová správně... A je to upír. Nechybí mu ani osudová žena nebo femme fatale, chcete-li. Chemie mezi nimi dvěma funguje a jejich slovní přestřelky jsou zábavné a neomrzí. Pokud tedy hledáte příjemný detektivní seriál, u kterého si budete moct odpočinout a nechcete úplně vypínat mozek, tak jste ho právě našli. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Ze všech upírovin, které jsem kdy viděl - a že si na ně hodně potrpím - zdaleka ta nejkoukatelnější, vlastně dokonce prudce nakažlivá... Seriálem se sice jako nit táhne klasický milostný problém "ona x upíří princ" a on je, ach, tak přitažlivý, ach, tak mužný a, ach, tak hluboce vážně se vyrovnává se svým existenčním problémem, přesto ale pořád se dá na seriál z nějakého záhadného důvodu koukat a dokonce čím dál tím víc. Vážně nedovedu říct proč. Protože jede tak zlehka? Protože hlavní postavy nakonec opravdu jsou tak moc sympatické? Protože dámy mají svého fešáka na dívání a pánové pro změnu fešandu? A protože seriál není vysloveně hloupý, ba naopak chvílemi i docela vtipný, aniž by si to kazil potenciálně neúspěšnou snahou o nějaké hluboké intelektuálno? Celosvětově seriál zaznamenal úspěch a značnou oblibu, proto je naprosto nepochopitelné, že byl najednou utnut a zrušen. Much much better than True Blood ever. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Seznam upírů v poslední epizodě je tvořen opakujícímise jmény. Některé jméno je přeškrtnuté, ale na následující straně není. Také se zde vyskytují neškrtnutá jména již mrtvých upírů. (Barrymore)
  • Dle původní koncepce měli mít upíři jakési "tepelné senzory". Jinými slovy, měli umět rozeznávat živé a neživé pomocí vydávaného tepla. (Barrymore)
  • Seriál byl po šestnácti epizodách první série zrušen. I přes nesouhlas fanoušků nebyl obnoven. (Amroth666)

Reklama

Reklama