Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Nevěřila jsem, že by se mi mohl líbit další seriál s upíry, ale jsem příjemně překvapená. Troufám si říct, že je to lepší než TVD. Bohužel už dopředu vím, že je jen jedna série. Je toho škoda. Všichni tři hlavní hrdinové jsou velmi kvalitní herci a svou roli zahráli perfektně, přesvědčivě. Seriál je dost emotivní, není hloupý, vše je dobře promyšlené. Především mě překvapil Mick, ráda bych s ním ještě něco viděla. Beth mi zase šíleně připomíná Kate Winslet a možná proto je mi tak moc sympatická. Dávám plný počet, moc se mi to líbí. Třeba je dobře, že to nemá víc dílů, možná by to ztratilo to kouzlo.... //// Po posledním díle mé srdce pláče. :( Naopak. Seriál by měl mít mnohem víc dílů, kouzlo by to neztratilo. Zbylo tak strašně moc prostoru pro pokračování. Nechápu, proč ho zrušili. Bylo to fakt nádherný, ach jo.... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Po prvních čtyřech dílech velice příjemný dojem budí tento „upírský“ seriál. Jediná chybka kterou ale vidím asi jen já, je že příběh je každý díl jiný. Kamera a kvalita seriálu je na vysoké úrovni, stejně jako sympatické herecké obsazení. Druhý díl byl takřka bezchybný. Prozatím dávám spíše orientační 4* a musím říct že Moonlight nemá daleko k plnému hodnocení. *5.2.09 – Po 8 dílech zvedám na 5*, super seriál, který mě hodně chytnul. Doufám, že mu nedojde šťáva. *7.2.09 - Tak mám za sebou 16 dilů a konec seriálu (bohužel). Seriál mě pořádně chytl a rychle utekl, přál bych si další sérií, nebo třeba pár dílů navíc ;-). Konce jsem se hodně bál, nebyl nejlepší, ale ani nejhorší což je dobře. Celkově 9/10* ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Zaujiímavá upírska kriminálka, ktorá zatiaľ(videl som ešte len 5 častí) dopláca na jednotvárnosť. V každej časti sa rieši iný prípad a chýba nejaká silnejšia ústredná dejová línia, ktorá by to spojila do jedného celku(no možno sa to ešte zmení v zostávajúcich 11-tich častiach). Akcia je spracovaná na to, že je to seriál, nadpriemerne. Ale od Joela Silvera som po skvelej Veronice Mars čakal niečo lepšie. A asi sa skoro nedočkám, lebo Moonlight je po prvej sérii zrušený(napriek tomu, že si v sledovanosti viedol celkom dobre). ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Srdcovka, jejímž jediným větším problémem je fakt, že má bohužel jen jednu sérii, kterou jsem ale nadšeně zhlédnul v podstatě během dvou dnů. Mrzí mě to, protože s větším počtem dílů by se seriál mohl ubírat zajímavým směrem. Věřím, že ten potenciál tam byl. Zápletky jednotlivých případů rozhodně ale nebudou tím, co by tu diváka táhlo k dalšímu sledování. Nebýt toho, že pachatelem je vždy nějaký upír, jednalo by se o naprosto standardní a ničím výjimečné případy, které vídáme na televizních obrazovkách dnes a denně. Přesto si myslím, že nijak neuráží divákovu inteligenci. Vracet se k seriálu budete hlavně díky hlavnímu hrdinovi v podání Alexe O'Loughlina, který na svém charismatu naprosto bez problému utáhne celý seriál. Budete se těšit na každý další díl strávený v jeho společnosti. Celý seriál se nese v duchu noirových detektivek, a tak je i on hrdinou noirovým. Je rozervaný, cynický, často i zoufalý a přesto nebo právě díky tomu mu budete vždy fandit. No a když na to přijde, tak se vždy zachová správně... A je to upír. Nechybí mu ani osudová žena nebo femme fatale, chcete-li. Chemie mezi nimi dvěma funguje a jejich slovní přestřelky jsou zábavné a neomrzí. Pokud tedy hledáte příjemný detektivní seriál, u kterého si budete moct odpočinout a nechcete úplně vypínat mozek, tak jste ho právě našli. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Osobnej vzhliadnutá upírotéka postráda so zármutkom do dnešného dňa Buffy i True Blood, takže historky a srdcabôle "p. eye" alebo "súkromného očka" Mick St. Johna --- ani po úvodných 3 epizódach vás jeho meno neprestane ohromovať --- zaraďujem na seriálový Olymp. Skvelé monológy hlavnej postavy, čo monológy!, čo tam po nich, dokonalá hlavná postava- charakterný, ohľaduplný, rozhodný, komplikovaný, s krásnym úsmevom a nekonečne charizmatický, no niet čo dodať k stvárneniu, o ktoré sa postaral Alex O´Loughlin, možno len, že Mickove monológy ľahko prepočujete. ,) Kopa slovných vtipov založených na vampirizme, originálne nápady, v každej epizóde vzrušenie a humor a nejaká tá fajn myšlienka v rade neposlednom, no nepovedzte že ešte nie ste zaujatí, kto je Mick St. John... Vyhratý vizuál k tomu a svitá celkom nový mesiac... Moonlight si ma absolútne získava, trochu viac tajností na úkor nadmerného polopatizovania a jednoznačne hodnotím túto výborne štylizovanú sériu ešte vyššie! ! ! ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Dle původní koncepce měli mít upíři jakési "tepelné senzory". Jinými slovy, měli umět rozeznávat živé a neživé pomocí vydávaného tepla. (Barrymore)

Reklama

Reklama