Reklama

Reklama

Xena: Princezna bojovnice

  • USA Xena Warrior Princess: A Friend in Need (Director's Cut)

Obsahy(1)

V daleké zemi vycházejícího slunce, v čase dávných tradic a zvyků, se mocná a odvážná princezna Xena ocitá tváří v tvář největší hrozbě, jakou kdy poznala. Stojí na bitevním poli proti zlému Yodoshimu a armádě jeho 20 000 nejlepších samurajů. Spolu s Gabriellou teď musí zachránit ohrožené město, vypořádat se se svou temnou minulostí a vzdát se svého vlastního života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Akční × ???!!! Co tohle bylo?! Xenu jsem milovala jako malá holka, chtěla jsem být jako ona. A buď jsem vyrostla, že jsem neviděla ten feminismus, anebo tento film byl opravdu pojat trochu feministicky. Navíc - neměla Xena o nápadníky z řad mužů nouzi? Tak proč teď najednou milovala Gabrielu a asijskou slečnu? A vůbec, co to bylo za konec? Pochopil ho někdo? Já teda vůbec.. Hustá byla kérka na Gabrieliných zádech. Ze vzpomínek na seriálovou Xenu a trochu malé Asie ve filmu jsem ponechala dvě hvězdičky. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Když jsem jako malý hltal seriál Xena a Herkules, byl jsem v sedmém nebi. Bohužel jak jde čas a vše se objevuje na dvd (za což jsem velmi vděčný), tak i Herkules a Xena nás (nebo spíš mě) můžou obšťastňovat znova na obrazovkách LCD a plazmových televizí. Fakt je, že všichni rosteme a (tomu nezabráníme) naše oblíbené seriály se mění spíše v kýč. Putování Xeny a její věrné přítelkyně Gabriely bylo zábavné... ()

Reklama

remake 

všechny recenze uživatele

"cítim tlkot tvojho srdca, milujem ta Xena" ... OMG! tak toto som ešte nežral. Nuda, nuda a ešte raz nuda. Pripadá mi, že scenár písala nejaká 40 ročná lesbická panna. Dialógy úbohé, výprava tiež a keď sa už schyluje k nejakej akcii, tak zase nuda/ viď scéna kde Gabriela ide bojovať so zlým samurajom a ešte pre bojom asi desať minút prebiehajú dookola tie isté strihy - voda, kôň, oči, a nakoniec sa žiadna bitka nekoná/. 1* za bozkávaciu scénu a krásnu japonku. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Závěrečný dvojdíl seriálu Xena, který také vyšel v jednolitém sestřihu jako samostatný film. Jako Xenitka puristka jsem to do dnes neakceptovala, za skutečné finále nadále považuji When Fates Collide, finální díl s Alti a s alternativním řešením zápletky Xena a Caesar dobyvatelé celého tehdy známého světa. To pozitivní hodnocení samostatných A Friend in Need je s přihlédnutím k tomu, že jako samostatný film to funguje dobře. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70%. Čtvrtá hvězdička je hlavně za to, že jsem na tomhle seriálu vyrůstal a zbožňoval jej, navíc zasazení v Japonsku mělo své zvláštní kouzlo. Začátek v čajovně mi silně připomněl hongkongský film A Chinese Ghost story, který mám moc rád, navíc jsem se dočkal i uzavření Xeniných dobrodružství, protože poslední série jsem už bohužel nesledoval. ()

Zajímavosti (4)

  • Hora Mount Fuji skutečně existuje a nachází se v Japonsku. (fiLLthe3DD)
  • Film vznikl sestříháním dvou posledních epizod seriálu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama