Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (180)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Velice slušný sci-fi thriller, který mi však po stránce scénáře přišel dost nedotažený a v poslední třetině používá zbytečně laciné oslí můstky. Navíc film nakousl množství otázek, na které jsem já osobně čekal mnohem uspokojivější odpovědi. Namísto toho tvůrci udělali klasickou věc: aby nemuseli vymýšlet nějaký dechberoucí moment (resp. nečekanou kravinu, která mě posadí na prdel), raději neřekli vůbec nic. Těžko odhadovat, jak moc se pan scénárista držel knižní předlohy... jednou se k ní snad také dokopu. Každopádně to bylo místy dost napínavé, dobře zahrané a na TV film s hodně solidními efekty. To dynamické bubnování v závěru tomu dalo hodně. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Neznám předlohu, ale tatínek ano, a podle toho, co říká, se to děsivě odchyluje, přimýšlí politické motivy a vraždící policisty a tak. A právě takové "jiné" momenty dělají z tohohle "filmu" klasickou patetickou srágoru, ve které stojí jediní Američani na prahu zkázy a jako správní patrioti ji v zájmu dětí a těhotných žen odvrátí. God blessed America indeed. ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pro mě velkolepá hostina a zase po dlouhé době geniální sci-fi, které Vás donutí přemýšlet a více se zamyslet nad celým průběhem děje. Občas můj mozek nestíhal různé chemicko-fyzikálně-vědecké tlachanice o nesmyslných věcech, které by pochopily jiné galaxie, ale i tak jsem byl více než ohromen. Musím zde ocenit nadčasovou hudbu, která samotný zážitek ještě více umocňovala. Kůži jak struhadlo jsem měl při prezentaci vědecké laboratoře - hlavně při efektně vypiplané detoxikační scéně, která zabíhala i do těch nejmenších detailů a to nemluvím o závěrečné scéně v letadle. Byl jsem tak neskutečně namlsanej prvním dílem, že jsem si v zápětí musel pustit i druhý (i když o něco efektně slabší díl). Od konce jsem čekal něco více, ale i tak jsem spokojen. P.S. díky Livingdead za titulky :) ()

_ksilt 

všechny recenze uživatele

Četl jsem kdysi knížku, viděl jsem původní filmové zpracování a na tenhle remake jsem se i těšil, ovšem už na konci prvního dílu jsem tušil, že je něco v nepořádku. Scéna ve stíhačce mě nijak nešokovala, byla očekávaná, ale proč tak tak brzy ve vyprávění příběhu ? Pak to přišlo, ve druhém díle, který jsem viděl asi s odstupem týdne jsem zjistil, že si tvůrci něco přidali navíc a uměle prodloužili stopáž filmu. Škoda, nemusela z toho být nakonec taková slátanina ve které sem se celkem zamotal. Od bratří Scottů bych tedy čekal víc. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná pouze o Direct to DVD záležitost, to opravdu nebylo špatné. Vydržet tři hodiny u TV filmu bez toho, aniž by se člověk nějak nudil už něco znamená. Efekty byly na svou třídu (D2DVD) velice dobré, a filmu to celkově dodávalo "uvěřitelnější" atmosféru. Hudba byla rovněž dobře zvolena, a u hereckých výkonu se nedá říct, že byly špatné. Zkrátka průměrná záležitost mezi filmy, které jdou do kin, a perfektní mezi Direct to DVD. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama