Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Člen klanu nás přívádí do společenství Ku Klux Klanu, který vládne v jižních státech USA neomezenou pravomocí. Pravomocí zvanou lynč. V oblastech, kde lynčování je nepsaným zákonem. V jednom městě vyvolá znásilnění bílé ženy vlnu hněvu a krveprolití. Příběh o tom, jak se život může změnit v krvavou bitvu. (oficiální text distributora)

Recenze (76)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kam se všichni ti ostří muži v dnešním sluníčkovém světě poděli. Nebo stále existují někde v podzemí? Poměrně dobrý a naturalistický film, přestože je mu už přes 40 let. Zub za zub, oko za oko, pomsta za pomstu. Oboustranná nenávist mezi rasami podněcovaná každým dalším zločinem. V ní se pohybuje nejistý šerif a spousta dalších lidí s různými motivacemi i charaktery. Konec opravdu sluníčkový není. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad toho, jak může aktivistický náboj ubít formu a obsah celého filmu, resp. co se stane, když tvůrci rezignují na jakoukoliv snahu o poctivé řemeslo, soustředí se na chytlavém zobrazení tématu a chrstá kýbly krve pro dobrou věc. "Člen klanu" je béčkové exploitation s mizernými herci a stupidním scénářem, pokud vás tedy zajímá zrovna tato tématika, tak nemrhejte časem na kraviny a podívejte se na Hořící Mississippi ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale v mém případě se dostavilo spíše zklamání. Čekal jsem silný snímek o tom, co je to také rasismus, jak vypadá v podání KKK, ale tohle je jen příběh, který naznačuje, že by to mohlo být hodně intenzívní. Není. Od Terence Younga s Leem Marvinem a Richardem Burtonem jsem čekal o dost víc. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Filmy o Ku Klux Klanu jsou pokaždé přitažlivé a i když jich nebylo natočeno tolik, tak tento patří k těm úplně nejlepším, které jsem viděl. Člen klanu, je takovým starším bratříčkem snímku Hořící Mississippi (1988). Poctivá krimi z nekompromisních 70. let - umocněná vynikajícím hereckým obsazením, v čele s Lee Marvinem a Richardem Burtonem, dvěma slavnými hollywoodskými alkoholiky. Působivé téma, kvalitní zpracování, skvělá podívaná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jižanský shithole v Alabamě (točeno v Kalifornii) a v něm bílí křesťanští vlastenci (čti rasističtí burani), jeden poloburan se smyslem pro spravedlnost na pozici šerifa a lokální humanista-solitér, co má morál setrvat na skládce bílého odpadu až do samého konce. Rasová válka neštítící se exploitation prvků při znásilnění a zabíjení může začít, ale někdo to musí říct i režiséru Youngovi! Nevěrohodnost, podivný hudební podkres, spousta nedbalosti po technické stránce a závěr, který ukázal, že nemůžete být temný, když jste legrační. No nic, O.J. si alespoň natrénoval útěk před policií ve Fordu Bronco a Richard Burton předvedl, že i pod permanentním vlivem vodky stojí nad ostatními, i když nemůže stát. Teda s výjimkou rvačky na autobusovém nádraží.. Štěstí pro Bruce Leeho, že už byl rok na onom světě. Vidět tohle karate opilého mistra, zanevře na své kung-fu.. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • V novembri 1974 sa Richard Burton v jednom interview priznal, že počas natáčania denne vypil 2,5 až 3 fľaše vodky. (beso74)
  • Na scénáři spolupracoval slavný režisér a celoživotní bojovník za práva černochů Samuel Fuller. (J.A.K.)
  • Točilo se v Oroville v Kalifornii. (infected)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Reklama

Reklama