Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž odjíždí z města na odlehlou venkovskou samotu, kde žil jako dítě. Počáteční idylku však naruší vztah s místní dívkou, mladíkův návrat k malířství, zjištění, že se dříve v okolí děly kruté události spojené s vraždami nacistů na sklonku války a zapomenutá místa v domě, související se vzpomínkami na jeho dětství… (Devadesát Dva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

choze 

všechny recenze uživatele

Prochechtali jsme se tím s Legasem od začátku až do konce a s námi celý sál Klubu kultury na LFŠ. Chechtali jsme se neuvěřitelně dementním dialogům, neuměle převedeným početným těžkotonážním klišé, stupidnímu chování postav, debilnímu polopatismu... a docela by mě zajímalo, jak se na tuhle reakci publika tvářila přítomná herecká delegace k filmu. T.M.A. je pro český horor totéž, co NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ pro český akční film. Velezábavná béčková fraška, kterých bude v budoucnu doufám přibývat. Jinak jsou tu ale minimálně dva zásadní rozdíly - především oproti NVN je humor v T.M.Ě. z 95 procent nechtěný, ale zase jako horor funguje T.M.A. podstatně líp než NVN jako akční film. I když je to celé hrozně ohrané a k tomu neumětelsky zinscenované, nebál bych se totiž mluvit o atmosféře (a ke konci už je to solidní psycho), na kameře je znát snaha a podrželi to i dobří neokoukaní herci, nemluvě o geniální scéně lesbického sexu :) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, ale nějak nechápu to nízké hodnocení. Od hororu očekávám, že bude napínavý, že bych se mohla chvílemi i bát, že v něm bude patřičně ponurá atmosféra, že... no vlastně už nic moc víc. Oduševnělé dialogy, nádherné záběry krajiny, či protagonistů vyžaduji v jiných druzích filmů. Herz vytvořil dobrou atmosféru, které mě bavila. A když si dovolím srovnat T.M.u s Kubrickovým Osvícením, Herz je jasný vítěz. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No zas tak hrozné to nebylo. Podle zdejších komentů jsem očekával další český shit, ale nakonec se z toho vyklubal hodně průměrný film. Děj mi sice zhruba polovinu filmu nedával moc smysl a strašně mě sralo to dětské zpívání, ale postupem času jsem si na to zvykl. Kvalita scénáře je opravdu dost slabá, ale Herzovi se přece jenom čas od času podařila natočit docela solidní atmosféra. Její ponurost místy opravdu i lehce pohladí na duši hororového fandy, ale těchto záblesků je jen málo. Když už nic jiného tak písníčka na začátku je hodně dobrá a stejně tak i výběr hlavního hrdiny. Mno a pro zlepšení nálady se tu objeví i pár erotických scén tak proč nedat průměrných 5/10. Znám mnohem větší české sračky, než je tohle. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem ten film během tří dnů viděl dva a půl krát. Proč je otázka vcelku jednoduchá. Tahle blbost je tak zábavná, že se naní dá dokonce víckrát jak jednou podívat. Je to hrozná sračka...co se týče příběhu. Zpracování je ale docela slušný a to je velká škoda. Sere mě, že v naší zemi se z dobrých zdrojů dokáže udělat taková sračka, až bych brečel. Nevěřím ale, že by to tvůrci dokázali myslet vážně. Chlap přijede do toho baráku, vybije se mu mobil...ke konci filmu mu vyzvání....Zvedne ho a praví: Jakto že ses mi dovolala, vždyť já mám mobil vybitej.....Dále se mu v baráku objeví pes (podobnýho psa měl před třiceti lety, když byl malej harant a v tom domě žil). pes na něj vyběhne a chlap praví: No Zoró, co ty tady děláš, vždyť já tě snad třicet let neviděl....Pak přijede pošťačka a aniž by jí cokoliv řek tak přiběhne k psovi a praví: Ahooj Zoroo, ty vypadáš pěkně. A on na to...jakto že ho znáš jménem? Přičemž pošťačka odpoví: No, prostě znám. Ten film je hrozná prdel, fakt na to nemám víc slov. Jenže to točil Juraj Herz a natočil to docela dobře. Krom toho si nemůžu pomoct, ale ten film mi připomíná nějakou počítačovou hru. Když ale vydržíte do konce, užijete si závěrečnou scénu, která se mi hrozně líbila. Nevím proč, ale ten závěr je moc hezky natočenej. Bejt takhle dobře napsanej i scénář, tak je to kvalita. Proč, když už si Češi dávaj takovou práci s tím, to alespoň nenatočí pořádně. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jediné co na tomto filmu není úplně špatné, je námět. Být scénář trochu lépe propracován a hlavně být film zcela jinak natočen, teoreticky vůbec nemohl být špatný. Vlastně mě až převkapilo, jak moc se T.M.A, Herzovi, v rámci českého filmu na pouštění hrůzy osoby nejpovolanější, nepovedla. Film vypadá hodně amatérsky, téměř jako debut nějakých laických nadšenců a vizuálně působí jako špatný televizní film. A to je vzhledem k tomu, jaká velká osobnost jej točila na pováženou. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Hlavním natáčecím místem byla Valeč v okrese Karlovy Vary. Jako Markův (Ivan Franěk) dům posloužil letohrádek ve valečském Zámeckém parku, jenž je i ve skutečnosti v havarijním stavu. (skudiblik)
  • Autor scénáře Martin Němec nebyl s výsledkem natáčení spokojen. (sator)
  • Ve scéně, kdy veze Marek (Ivan Franěk) pošťačku autem do města, stěrače téměř nestíhají stírat, protože je obrovská průtrž mračen. Ve stejnou chvíli ho pošťačka upozorní na křížek, u kterého má zastavit. Když vystoupí, prší pouze nepatrně. (TheDave)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama