Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž odjíždí z města na odlehlou venkovskou samotu, kde žil jako dítě. Počáteční idylku však naruší vztah s místní dívkou, mladíkův návrat k malířství, zjištění, že se dříve v okolí děly kruté události spojené s vraždami nacistů na sklonku války a zapomenutá místa v domě, související se vzpomínkami na jeho dětství… (Devadesát Dva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

virus10 

všechny recenze uživatele

Určitě tam nějaký ty chybky jsou(kde taky ne že jo!!), ale T.M.A. mě dost potěšila. O proti jiným českým hororům, jako třeba Zahradník-ten se fakt nepovedl, jsem vydržel v napětí až do konce filmu. Psycho horor, kde se postupně odkrývá to, co se stalo a hlavně jsem se s blížícím koncem bál, jestli to nepokazí konec, to se však nestalo. Lesbický scény se taky povedli. Taková česká vzácnost, doufam, že bude víc takových filmů... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru se za tento snímek Juraj Herz rozhodně nemusí stydět. Tohle je Herz 21. století s perfektní kamerou, prostorovým zvukem a skvělým způsobem rozloženým dějem. Dobře napsaný, skvěle zpracovaný. Téma je rozhodně v normě únosnosti. Juraj Herz je skvělej od 60tých let dodnes, což je v současných poměrech českého filmu velmi ojedinělé. Nevím, kdo jiný, kromě mistra Švankmajera, by měl v Česku natočit horor. ()

Reklama

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný český midnight movie (ve kterém není Gottwald ani jiný bolšán). Ale jinak asi film, ve kterém se hororová atmosféra vytváří ukousnutým uherákem, pokaženým bojlerem ve sklepě a nezničitelným rádiem dopadnout nemohl... "Jak ses mi dovolala? Můj mobil je vybitý." Zkrátka je to jeden z těch vzácných typů filmů, které jsou tak hloupé, až jsou vlastně strašně vtipné. ()

prsvl odpad!

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu nefunguje snad vůbec nic. Herci hrajou špatně a jejich dialogy jsou nejspíš z knihy "Jak se nepíšou rozhovory ve filmu". Některý situace jsou stejně uměle vytvořený a vyhrocený jako v lacinejch seriálech. Občas je vidět stín kameramana nebo koho a když už jsme u kamery, tak ta schématicky předvídá děj (jeden mluví, pomalej švenk na druhýho, začne mluvit druhý, pomalej švenk na třetího, začne mluvit třetí). Příběh nedává smysl a je plnej úplně hrozně nejvíc klasickej klišoidních prvků (dům má něco společnýho s nacistama; radio se samo zapíná; nechybí feťácká sekvence atd.). No a to je jen zlomek. Buď je to fakt hodně hodně špatnej horor nebo (i tak nepovedená) parodie. Tak či tak je to odpad, protože ani jako parodie to podle mě nefunguje. Možná by se to dalo použít jako návod na to "jak NE", přičemž základní premisou by bylo, že horor nedělají jen náhodně nasekaný přežitý strašidelný prvky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Juraj Herz, fachu znalý umelec, nech mu je zem ľahká. Zrejme jeden z malého mála v Československu, ktorý sa venoval temnej žánrovej produkcii ( príklad za všetky PANNA A NETVOR ). Verím, že aj napriek tomu, ako bol veľkým umelcom, v tomto prípade nemohol mať voľnú ruku. Snímok pôsobí, ako niečo od amatéra snažiaceho sa dostať do povedomia, ale neuvedomuje si svoje negatíva. A preto neverím, že by sa tak veľký režisér nevedel dostať do starých koľají. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Když prodavačka v obchodě přinese stojícím mužům u pultu piva, položí je na jeho okraj, protože muži mají ještě nedopito. Avšak v dalším záběru, kde se jen změnila kamera a ne čas, tři nová piva na okraji pultu nejsou. (TheDave)
  • Ve scéně, kdy veze Marek (Ivan Franěk) pošťačku autem do města, stěrače téměř nestíhají stírat, protože je obrovská průtrž mračen. Ve stejnou chvíli ho pošťačka upozorní na křížek, u kterého má zastavit. Když vystoupí, prší pouze nepatrně. (TheDave)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama