Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (574)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme "pětku", fenomén Saw se stále drží a to je potřeba ocenit. Vždy se najde někdo, kdo chce točit další díly...a vždy se najdou lidé, co na to půjdou do kina. Ale setrvačnost není nekonečná, to je fyzikální jistota, i když se ji snaží nějakým způsobem vylepšit a prodloužit. Už se těším na "šestku", "sedmičku", "osmičku" a proppos, "devítka" je mé šťastné číslo. Nejradši bych tvůrce zarazil a zakázal jim točit další díly...ale spousta filmových pracovníků by bylo bez práce... ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nemít vedle sebe v kině příjemnou společnost, jdu s hodnocením ještě níž. Naprosto tuctová a podprůměrná detektivka s jedním, maximálně dvěma zajímavými a zapamatovatelnými momenty. Myšlenková koncepce prvního dílu ztracena někde v nenávratnu a ze série se stala prachsprostá továrna rýžující dolary, jako obvykle. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film jasně navazuje na čtvrtý díl. Následovníkem Jigsawa je Hoffman, který rozehrává další smrtelnou hru, kde bude bojovat celkem 5 lidí o svůj život. Herec Hoffmana Costas Mandylor mě dost zaujal, má své charisma, svojí chladnokrevost. Film má pomalejší pozvolné tempo, než v předchozích dílech. Asi změna režiséra. To ale nevadí, kravavých pastí je tu dost, nejvíc se mi líbil začátek, kdy kyvadlo rozřízlo napůl oběť. Ve filmu se mi nejvíce líbí dost flashbacků, které ukazují jak Hoffman po celou dobu spolupracoval s Jigsawm na všech pastí od začátku série. Tohle je jeden z nejzajímavějších dílů, které mají dost prvků mysteriozy. Konec naprosto dokonalej. Hudba skvělá jako vždy. 95% = ***** ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejhorší Saw. Pořád je to ucházející zábava, ale... Na příště doporučuju konečně opustit tenhle jeden velký příběh, už mi dělá problém pochopit jak se to čím dál víc prolíná a zamotává, jen mlhavě jsem si teď vzpomínal, o co vlastně šlo ve čtyřce. Přijde mi, že v tomhle bodě už je rozvíjení toho jednoho děje celkem sebedestruktivní záležitost. A bude čím dál víc... No takže pustit se do novýho a zachovat jen ten základní koncept, aby to pořád bylo SAW. Malinko to tím osvěžit. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, tomuhle dílu jsem se dost dlouhou dobu vyhýbal. Jednak proto, že čtyřka byla dost ubohá a trapná, jednak proto, že tuhle sérii považuju za mrtvou již od třetího dílu. A dnes přišel ten den, kdy jsem si řekl, že tomu dám ještě šanci. A světe div se, nebylo to tak strašný, jak jsem čekal. Jistě, příběh je už tak recyklovaný, že nám nemá téměř co nabídnout, ale je to MNOHEM snesitelnější a lepší než ona zmiňovaná 4. Ale přesto nemůžu dát víc jak 40 %. Možný důvod je v tom, že zde bylo vysvětleno vše tak polopaticky, takže jsem se nemohl zbavit pocitu, že režisér/scénárista pochybuje o divákovu IQ. Takže, pokud fakt nemáte cokoliv jiného na práci, znáte tuto sérii a jste ochotni tomu věnovat 1 a půl hodiny života, tak v lepším případě vás to zabaví. V tom horším... si už nezahrajete další hru... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (20)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 56,7 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 113,9 mil. (NIRO)
  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama