Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 3

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (646)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka s mysteriózní příchutí, snad by obstála i bez Muldera a Scullyové, ovšem s nimi je samozřejmě ještě lepší. Co mi chybělo na prvním filmu Akt X, tady je. Příběh už nevypadá televizně, ale je stoprocentně filmový, a o překvapení není nouze. Kromě Gillian Anderson a Davida Duchovnyho mě velmi potěšil Billy Connolly. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

První film patří k vrcholům celého fenoménu. Ten druhý budou schopni částečně ocenit pouze fanoušci seriálu, kteří s Mulderem a Scullyovou ušli celých devět let. Mezi ně patřím i já, takže proto dávám relativně slušné hodnocení. Jedná se o průměrnou epizodu roztaženou na celovečerní stopáž, kde na rozdíl od prvního filmu není vidět větší rozpočet. Vyšetřování není ničím zajímavé. Bylo mi jasné, že k závěru přijde nějaký twist, kterým si tvůrčí duo ospravedlnilo realizaci filmu a on skutečně přišel, ale byl tak marný, že už pár hodin po projekci nejsem schopný popsat jeho podstatu. Potěší tak pouze několik odkazů na seriál, lehké rozvinutí vztahu ústřední dvojice a vlastně i ten nezaměnitelný X-Files humor (Bush!), což je ale na reinkarnaci legendy přeci jen málo. Při spekulacích o třetím filmu mi není úplně dobře. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak jednoduché bylo ponořit se do slavného příběhu pověstné seriálové dvojice, která vyšetřovala paranormální jevy již od roku 1993. Jestli v tom hrálo roli několik faktorů, to už je věc lehce diskutabilní. Faktem ovšem zůstává, že nový celovečerní film je naprosto samostatně fungující a bohužel musím říci i velmi obyčejná kriminálka, která má klasicky vyskládaný děj o záhadných vraždách, přičemž nesmí chybět "rodinné etudy" v podobě nefungující ústřední dvojice, několika utrápených obličejů, pár životních mouder a jedné slušné naháněčky. Závěr je minimálně značně nechutná záležitost a celé téma, kolem kterého se tenhle film točí je přinejmešním prapodivně vyhlížející. Atmosféra je zvládnutá dobře, nicméně nemyslím si, že by tahla rutina dělala kdovíjaké jméno pověstnému a pro mnoho lídí legendarnímu seriálu. Není totiž ani trochu dobrá. Jako samostatný kus průměr, s přihlédnutím k faktu, že by tento film měl vzhledem k "formální" provázanosti se seriálem udržovat alespoň jakýs takýs všeobecně známý koncept, přikláním se k nižšímu hodnocení ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá s "The X-Files" nic společného. Kde jsou emzáci? A když už ne emzáci, tak alespoň něco podobně nepříjemného alá můj oblíbenec, který se dokázal dostat do domů svých obětí neuvěřitelně malými otvory? Nemůžu říct, že by byla zápletka s genetikou vyloženě špatná, ale pro kult typu "Akta X" je to prostě málo. Tohle ukrutně nezáživné rozloučení se (?) se tvůrcům bohužel vůbec nepovedlo + asi nebudu jediná, kdo je na rozpacích z milostného vztahu Mulder/Scullyová. Tolik let jsme na to čekali, a pak skočíme přímo doprostřed již vyčpělého vztahu?!? No koho tohle napadlo... ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Nevzdávej to“…a tak to nevzdávám. Každý by měl dostat šanci. Takové FBI např. Muldera a Scullyovou už odepsalo(aby je poté vzali na milost, kdo jim na to..). Nebudu jako oni. -:) Možná to není ta nejideálnější tečka za X Files, ale když Ti nahoře vše pečlivě zaznamenávají, tak nemůžu být nikdy dost obezřetná. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Mulderův pozdrav Scullyové "Jak to jde, doktůrku?" je odkazem na animáky s Buggs Bunnym. (Sfinkter)
  • Kvôli čo najväčšiemu utajeniu projektu používali filmári krycí názov Rich Tracers, čo je prešmyčka pre Chrisa Cartera. (classic)
  • Jména Clyde Bruckman nebo Luther Lee Boggs, která připomene Mulderovi agentka FBI, patří proslulým senzibilům ze seriálu. (Kailo)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama