Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

bourec 

všechny recenze uživatele

Málokdy zabrousim do podobnejch žánrů,a když už jo,tak hlavně z důvodu obsazení,režiséra apod.I tady jsem hodně přemejšlel,jestli jo,nebo ne.Nakonec sem shlídnul a dokoukal.Film to není špatnej,J.Phoenix hraje znovu roztěkanýho,nevyrovnanýho člověka,a sedne mu to znova skvěle,U J.Graye je to trochu vybočení,ale proč ne.i tenhle žánr zvládnul solidně.Sice zůstanu i nadále věrnej tomu svýmu,ale hanět to nebudu.60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem vidět údajně poslední film Joaquina Phoenixe a nakonec jsem rád, že se nedávno vrátil s tvrzením, že dva roky hrál komedii a veškeré snahy o hudební činost měla být jen součástí dalšího filmu. Milenci jsou totiž neskutečně nudný a otravný film, který bylo utrpení dokoukat. A kdyby filmová kariéra Joaquina Phoenixe skončila tímhle filmem, asi by mě to dost mrzelo. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovy vlastne nicim zajimavy a nic noveho neprinasejici romanticky drama, na ktery se ale celkem dobre kouka, protoze je slusne natoceny a obsazeny. Pribeh je ale jinak dalsi variace na vztah mezi chlapem a zenskou, kdy on ma pritelkyni, ale mysli na jinou, ktera ho ale bere jako kamose a taky nekoho ma. Proste typickej vztahovej film. A vlastne se tu ani nic jinyho nedeje a ke konci uz filmu precejen dochazi dech, protoze proste nema co nabidnout. A i ten konec je takovej lehce pitomej. Aspon, ze tu je silna herecka sestava v cele s Phoenixem, kterej hraje takovyho lehce rozsrackovanyho typka, pak tu je problemova sousedka v podani slusny Paltrow a sympaticka Shaw. Nekde sem cet, ze ve filmu bude odvazna scena s Gwyneth, jestli si teda film bude nekdo poustet kuli tomu, tak upozornuju, ze to je jeden zaber na jedno prso z dalky. Celkove sice dobre natoceny a zahrany drama, ale nic extra. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

No nemám slov... Jak může být láska krutá a převratná... Velmi zajímavá komedie... Musím dát 5*. Myslel jsem, že dám 4, ale ten konec, kdy se vše úplně obrátilo mě nadchnul i trochu zaskočil..Celý film byl skvělý a plný napětí od samotného začátku až do konce..I když, srabské pro mě bylo, když Leonardo měl odjet z Michelle a své přítelkyni (Susan), s kterou pořád chodil neřekl ani slůvko, že s ní nebude, že miluje jinou nebo tak něco. Ale nic, sbalil se a prostě chtěl odjet...A jak bylo po vztahu s Michelle tak se vklidu vrátil a řekl Susan, že je rád, že je štastný, i když to asi už nebylo upřímné, to už byla spíše beznaděj si myslím.. Tento film můžu jen doporučit, pro labužníky romantických komedií... 90% ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Film, ze kterého doslova čiší nedbalá elegance a stylovost, s jakou je natočen. Opravdu neskutečně mě Gray překvapil, čekal jsem jenom další tuctový americký vztahový flák, který se bůhvíproč dostal do Cannes. Naproti tomu jsem dostal takového mnohem pomalejšího, atmosféričtějšího a temnějšího Allena. Oproti ostatním se mi naopak ona naprostá jednoduchost příběhu líbila, v tom je jeho síla. Prakticky nemám co vytknout, snad jenom, že s oběma hlavními herečkami se mi rejža příliš netrefil do vkusu :). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Režisér James Gray prezradil, že Gwyneth Paltrow ho požiadala, aby najprv skontroloval jej prsia predtým, než sa pustí do nahých scén vo filme. Gray povedal, že Paltrow ho požiadala, aby prišiel do jej prívesu, aby mu po dvoch deťoch odhalila svoje prsia, či môžu ísť na kameru: "Gwyneth mi povedala: 'Nevadí mi nahota, dám ti všetko, čo potrebuješ. Ale mám dve deti a myslím si, že moje prsia už nevyzerajú veľmi dobre. Príď prosím do môjho prívesu a ukážem ti ich, a ak si myslíš, že vyzerajú dobre, urobím to.'" Gray na to neváhal: "Tak som tam napochodoval a povedal som jej, že vyzerajú skvele." (Arsenal83)
  • Film sa odohráva v prevažne ruskej židovskej štvrti Brighton Beach v New Yorku, rovnako ako Grayov úplne prvý film Malá Odessa (1994). (Arsenal83)

Reklama

Reklama