Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

honajz2 

všechny recenze uživatele

On film je něco úplně jiného než seriál, i když se jedná o film s tím seriálem propojený, tak jsem se krapet obával, aby z toho nevypadl jen nějaký zbytečný dodatek. Naštěstí se tak nestalo a Břitva pro mě perfektně obstála. Už jenom kvůli tomu, že se věnuje hlavně událostem na Pegasu a to jak současných (v tu chvíli), tak i těch z minulosti, takže zde vidíme drsná rozhodnutí Cainové, o kterých jsme v seriálu převážně jen slyšeli a samozřejmě i to, jak Pegasus zajal svého jediného cylona. A děje se toho tady mnohem víc a ve finále jsem měl pocit, že to po celou stopáž bylo dostatečně naplněné. Navíc tady bych výjimečně snad ani neměl problém, kdyby to trvalo o něco déle. Bez znalostí aspoň prvních tří sérií samozřejmě nemá smysl se na to vůbec dívat a o to víc mě překvapuje, že se našli tací, kteří se na to podívali úplně bez znalosti seriálu... To ale ponechám stranou. Já mám seriál už nějaký ten pátek za sebou a tenhle návrat k němu jsem si patřičně užil. A jsem rád i za to, že se tu aspoň v drobných rolích objevily některé z nejvýznamnějších postav celého seriálu. Ty sekvence s nimi jsou sice více čí méně zbytečně, ale nebylo by to bez nich ono. Silné 4* ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Jako další boční dovysvětlení k seriálu to posloužilo dobře, o tom žádná. Na druhou stranu mi to ale přijde dost patetický. Bacha SPOILER! Navíc - skrze série BSG Adamovci nedaj na flotilu dopustit, život civilisty nade vše. A teďkon by Lee - zrovna on - poručil své milé Starbuck spáchat sebevraždu? Ale no tak...75% ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Byla to vynikající příležitost vidět již viděné z jiného úhlu. U admirálky jsem byl vysloveně nadšený, že o ní zjistim víc. Bohužel se to moc nedotáhlo do konce, stejně třeba jako vzpomínání na první válku a mladého admirála Adamu. Pro fanoušky seriálu je to samozřejmost, kterou ocení, ale jinak se jedná o dlouhou nudu skoronefungující jako výplň mezi řadami. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Docela chabá výplň mezi třetí a čtvrtou řadou BSG. Dozvíme se něco nového a je to poměrně poutavé, ale bohužel to obsahuje také dost logických chyb, typických pro BSG. Nicméně oceňuji snahu tvůrců udělat z admirála Cainové ještě většího záporáka. To se jim rozhodně povedlo, zamrzí pak jen, že se s ní nedokázaly vypořádat tak, jak by zasloužila. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Film určený především pro fanoušky (před jeho shlédnutím je nezbytná znalost událostí 2. série), který zajímavě doplňuje ústřední seriálovou linii. Jedná se v podstatě o takový prodloužený spinoff, jehož hodnota netkví ve své samostatnosti (hlavní zápletka filmu není nic moc), nýbrž právě v provázanosti se seriálem. Přináší tak odpovědi na otázky, které každému divákovi přišly při sledování druhé série ve spojitosti s osudem Battlestar Pegasus na mysl. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama