Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

verbst 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá výplň mezi třetí a čtvrtou řadou. Zjistit, že admirál Cainová byla ještě větší pizda než se zdálo, a vůbec jak to všechno fungovalo na Pegasu, za to stálo. Možná ještě trošku lepší než pilot. Tam to ze začátku skřípalo. Tady to jelo celou dobu... P.S.: Pořiďte si Extended&Unrated verzi. Ještě lepší! ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako seriál ale stále dosť dobré. Hlavným problémom bolo podľa mňa, že sa tvorcovia snažili nahádzať do filmu príliš veľa tém (ako to bolo s Pegasusom po útoku na kolónie, ako sa riešila situáciu po smrti admirálky Cainovej, flashabacky z Adamovej mladosti a vytvorenie hybrida). Všetko tieto témy sú síce zaujímavé ale v konečnom dôsledku mi došli nedotiahnuté. Nové postavy celkovo neurazia no aj tak je najzaujmavejšou postavou seriálu admirálka Cain. Bez protiváhy k vojenskej sile , tak ako ju na Galactice predstavuje Roslinova sa Cainová vydala na krížovú výpravu proti Cylonom, pri ktorej neváhala obetovať kohokoľvek kto jej stál v ceste. Práve táto línia priniesla najzaujmavejšie situácie a riešila najzaujímavejšie otázky -mali v čase vojny vojaci právo brať si od civilistov čo potrebovali? V minulosti sa to dialo počas vojny každodenne. Bola Cainova šialená ťapša, zaslepená pomstou, alebo iba človek ktorý v neriešiteľnej situácii urobil to čo bolo potreba aj keď to bolo ťažké? Škoda, že tejto línii nebolo venované viac času, pretože tie ďaľšie dve boli oproti tejto poslabšie. P.S: Potešil design cylonov v minulosti, ktorý je poctou starej BSG z 1978. 8/10. ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Kriste pane, kdo tu zase řeší, že to nerozvíjí ústřední linii příběhu? Je to snad spin-off, ne? Tak proč by se měli plácat v zážitcích posádky Battlestar Galacticy, když se to týká úplně jiných lidí a úplně jiných situací? Kdo miluje Battlestar, ten bude ve svém živlu, kdo ne, pro toho je to stejná ztráta času jako seriál samotný. Já patřím k té první skupině, takže si rochním. Kvalita se hodně blíží, jenže moje nejoblíbenější postavy, hlavně Adama, se tu spíš mihnou. Ti ostatní bohužel nejsou "rozpracovaní" tak důkladně, jak bych čekala, a příběh místy krapet vrže (nemluvě o občasných maďarských titulcích :-). Za pohled na Huskera a rozpitvané hybridy to ale stojí, nemluvě o parádním mrazení v zádech! ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Docela chabá výplň mezi třetí a čtvrtou řadou BSG. Dozvíme se něco nového a je to poměrně poutavé, ale bohužel to obsahuje také dost logických chyb, typických pro BSG. Nicméně oceňuji snahu tvůrců udělat z admirála Cainové ještě většího záporáka. To se jim rozhodně povedlo, zamrzí pak jen, že se s ní nedokázaly vypořádat tak, jak by zasloužila. ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Vynikající příspěvek do BSG univerza. V podstatě se jedná o další, drobet delší díl, který nám poví něco o Pegasu. Shaw, jakožto hlavní postava je sympaťačka a její představitelka to zahrála velice dobře. Stejně tak ostatní odehrály to, na co jsme u nich zvyklý ze seroše. Jsem rád že jsem se po dlouhá době rozhoupal a konečně se na tohle podíval. Moc rád jsem se zase vrátil do mého oblíbeného vesmíru. Pro fandy seroše je tento film povinností. Ostatní by se na to taky měli podívat. Jedná se o velice kvalitní sci-fi, která se neztratí ani vedle řekněme Prométhea nebo i StarWars. Ostatně pro mě je BSG nejlepší vesmírnou sci-finou jakou jsem kdy viděl, proto si dovoluju srovnávat s takovými velkými jmény. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno