Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

geimz 

všechny recenze uživatele

Potenciál pôsobivého zaujímavého majora Kendry Shaw v podaní vcelku sympatickej Stephanie Chaves - Jacobsen ako aj admirála Cainovej nebol rozvinutý naplno, čo zamrzí, pretože na to bol priestor. Vložka medzi druhou a treťou sériou, ktorá ničím neprekvapí ani neohúri, aj keď na to mala. Rozhodne by som neoľutoval, keby som túto vsuvku odignoroval, a to vravím ako veľký fanúšik seriálu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ostatní to už řekli, ale proč to nezopakovat - BSG Razor je jen zbytečně matoucí ztrátou času, pokud nemáte za sebou minimálně dvě série nejbáječnější sci-fi akční jízdy v této i jakékoliv jiné galaxii. Jste-li jedním z těch šťastnějších (tedy divákem/fanouškem BSG), přivítáte Razor jako velmi trefné doplnění již viděného a utvrdíte se v názoru, že sex není žádná od citů izolovaná zábava, kterou lze provozovat bez rozmyslu:) Kvalitní audiovizuální forma je přítomna i zde, ale po stránce příběhové už tahle břitva svému jménu čest moc nedělá - i když ještě nejde říct, že by to bylo tupé, osud hlavní hrdinky a její "interakce" s ostatními postavami jsou až příliš předvídatelné, a vzhledem ke standardům seriálu špetičku laciné. Takže co s tím? I když budu tento film hodnotit jako součást "fenoménu", se kterým jsem jakžtakž obeznámen, a leccos mě tu opravdu potěšilo, nemůžu si nepřipadat jako čtenář nejmenovaného Dickensova kusu, který onen román zhodnotil slovy: "Ne tak dobré, jako jsem čekal." Ono je tu totiž ještě tu druhé leccos - leccos, které mi naopak opravdu chybělo. Byla tu jedinečná možnost rozebrat admirála Cainovou až na kost, a bohužel jsme uvízli někde v půli cesty. A ještě hůř je na tom chuděra Kendra - u té by mě vážně zajímalo PROČ se rozhodla tak jak se rozhodla, a přitom nejsme při závěrečných titulcích odpovědím o nic blíže než při tom moooc pěkném úvodním monologu. Já vím, že celý Razor je o rozcestích a rozhodnutích, ale to nemůže být omluva pro takovou lajdáckou práci s takto "kontroverzními" hrdinkami. Je to škoda, Razor mohl být něčím víc než jen výplní lačných chřtánů BSG fans - ale i tak není proč litovat doby strávené pro změnu na palubě Pegasu. Dávám 70% A OPAKUJU PŘÁTELSKOU RADU - KDO NESLEDUJE BSG, AŤ SE PROBOHY NEDÍVÁ ANI NA RAZOR. Díky;) ()

Reklama

Raven0 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery... Parádní film ze světa Battlestar Galactiky, který ale nepěkně dojíždí na pár vyložených hloupostí. Svět BSG je komplexní, je tvrdý a pěkně depresivní. Sází na "uvěřitelnost", na téměř až dokumentární a syrové ladění celého seriálu. Ve filmu ale tvůrci občas (dle mého názoru) docela ujeli, myslím teď flashback scénu s Adamou, jak padá se Cylonem a pere se s ním ve vzduchu. To bylo přehnaný. Plus vtipný robohlasy starých Cylonů a dost nepovedená akce ke konci. Není to mnoho chyb, o to více mě ale zamrzely... ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá výplň mezi třetí a čtvrtou řadou. Zjistit, že admirál Cainová byla ještě větší pizda než se zdálo, a vůbec jak to všechno fungovalo na Pegasu, za to stálo. Možná ještě trošku lepší než pilot. Tam to ze začátku skřípalo. Tady to jelo celou dobu... P.S.: Pořiďte si Extended&Unrated verzi. Ještě lepší! ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Docela chabá výplň mezi třetí a čtvrtou řadou BSG. Dozvíme se něco nového a je to poměrně poutavé, ale bohužel to obsahuje také dost logických chyb, typických pro BSG. Nicméně oceňuji snahu tvůrců udělat z admirála Cainové ještě většího záporáka. To se jim rozhodně povedlo, zamrzí pak jen, že se s ní nedokázaly vypořádat tak, jak by zasloužila. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno