Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Byla to vynikající příležitost vidět již viděné z jiného úhlu. U admirálky jsem byl vysloveně nadšený, že o ní zjistim víc. Bohužel se to moc nedotáhlo do konce, stejně třeba jako vzpomínání na první válku a mladého admirála Adamu. Pro fanoušky seriálu je to samozřejmost, kterou ocení, ale jinak se jedná o dlouhou nudu skoronefungující jako výplň mezi řadami. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako seriál ale stále dosť dobré. Hlavným problémom bolo podľa mňa, že sa tvorcovia snažili nahádzať do filmu príliš veľa tém (ako to bolo s Pegasusom po útoku na kolónie, ako sa riešila situáciu po smrti admirálky Cainovej, flashabacky z Adamovej mladosti a vytvorenie hybrida). Všetko tieto témy sú síce zaujímavé ale v konečnom dôsledku mi došli nedotiahnuté. Nové postavy celkovo neurazia no aj tak je najzaujmavejšou postavou seriálu admirálka Cain. Bez protiváhy k vojenskej sile , tak ako ju na Galactice predstavuje Roslinova sa Cainová vydala na krížovú výpravu proti Cylonom, pri ktorej neváhala obetovať kohokoľvek kto jej stál v ceste. Práve táto línia priniesla najzaujmavejšie situácie a riešila najzaujímavejšie otázky -mali v čase vojny vojaci právo brať si od civilistov čo potrebovali? V minulosti sa to dialo počas vojny každodenne. Bola Cainova šialená ťapša, zaslepená pomstou, alebo iba človek ktorý v neriešiteľnej situácii urobil to čo bolo potreba aj keď to bolo ťažké? Škoda, že tejto línii nebolo venované viac času, pretože tie ďaľšie dve boli oproti tejto poslabšie. P.S: Potešil design cylonov v minulosti, ktorý je poctou starej BSG z 1978. 8/10. ()

Reklama

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnešná premiéra. Pred filmom som dopozeral 17. časť druhej série a tento film na to skvelo nadväzuje. Pri dĺžke 100 min. film skvelé pokračuje v príbehu. Vysvetli pár veci ale hlavne otvorí ďalšie otázky do pokračovania ďalších častí a sérii. Postupne sa tu dozvedáme príbeh lode Pegasus ale hlavne začiatky a podstatné veci čo sa stalo pred stretom Pegasusa a Galactica. Dej sa prelína s prítomnosťou a ešte aj so staršou minulosťou a uvidíme aj kúsok príbehu z prvej vojny proti Cylonom. Každopádne film má skvelo navodili na pokračovanie v seriáli. Upozornenie film nepozerajte skôr ako skončíte v druhej sérii 17. časťou, pretože ako samostatný film to bez seriálu nedáva zmysel aj, keď je súhrn na začiatku filmu a celé do pôsobí ako klasický dvoj diel na pokračovanie lenže v jednom filme a príbeh je zaujímavý, tak si myslím, že človek ktorý nepozná vôbec seriál, tak nepochopí o čo vlastne vo filme ide a čo je najdôležitejšie nepochopí chémiu medzi postavami, keďže film už tak nejako počíta s tým, že každý kto si ho pozrieť už videl aspoň prvú sériu a veľkú časť druhej série. Samozrejme charaktery postáv vo filme nie sú zanedbané a pekne pokračujú vo vývine každej z postáv. Viac nemám čo dodať. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. 10% dole za to, že samostatne by film moc nefungoval. Inak môžem len odporučiť. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se, že si tenhle film nechám až na konec, po skončení seriálu, možná to byla chyba, každopádně mé hodnocení by to asi nijak nezměnilo, jelikož je to na stejné úrovni jako seriál (tedy 4 hvězdy) a navíc mi to jako rozloučení se seriálem přišlo lepší, než konec čtvrté série (jenom škoda toho cylonského "Plánu"...) Celkem příjemné osvěžení je, že se to neodehrává na Galactice, ale na Pegasu (skvělá to loď), je to parádně hrozně moc akční a je tam hodně Cylonů, Olmos, Starbuck, prostě většina postav známých i ze seriálu, Baltara vidím vždycky rád. Vím, že to patří zhruba do poloviny druhé série, ale nemám nervy na to, zkoumat kam a mezi co, prostě jsem to bral jako jeden z rozlučkových filmů s BSG, který jsem nakonec vydržel až do konce, i když mě to nikdy pořádně nechytlo (jedinou výjimkou je hudba, která je vynikající). Ale to už odbočuju, Břitva je skvělý film, dějové bohatý, výborná dvojepizoda a jeden z nejlepších dílů BSG (tu starou jsem samozřejmě neviděl). Dám tomu stejné hodnocení, jako celému seriálu, tedy asi 85%, což má k plnému počtu blízko, ale vlastně hrozně daleko. Mlaťte mě, kamenujte mě, bičujte mě, ale tomuhle fenoménu jsem nikdy nepropadl, i když jsem hrdý na to, že jsem se k němu konečně dopracoval a seznámil se s ním, něčeho tak skvělého je opravdu málo... ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný "spin-off" v přestávce na poslední sérii. V Razoru se ukazují některé události, o kterých jsme slyšeli v předchozích sériích (zastřelení XO admirálem Cainovou atd), ale hlavně i jistý posun v ději. Potkali jsme údajného Boha Cylonů a to už něco znamená. Dále mě hodně potěšily scény z první cylonské války a mladý Adama, který narazil na "porodnici" Cylonů... Tenhle film prostě dokresluje výbornou atmosféru seriálu. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama