Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed deštivé noci v jedné ze slepých washingtonských ulic dochází k úkladné vraždě navenek bezvýznamného pouličního feťáka. Vlastně nejen jeho. Za oběť padne i náhodně jedoucí cyklista, který se, jak už to v podobných případech bývá zvykem, ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě. Tutéž noc v metru najde svou smrt i mladá ambiciózní žena - osobní asistentka prestižního kongresmana Stephena Collinse. Do celého případu se okamžitě obuje charismatický investigativní novinář Cal McAffrey, který je blízkým přítelem zmíněného politika. Jeho novinářskou objektivnost a střízlivost pečlivě hlídají jeho kolegyně Della a šéfredaktorka Cameron Lynneová. Vzhledem k tomu, že pátrání míří do nejvyšších míst vrcholné politiky, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (634)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrá novinárska kriminálka, ktorá dokáže zaujať nie len zvučnými hereckými menami na čele s opäť perfektným Russellom Croweom, ale aj príbehom, ktorý je zaujímavý a ktorý končí doslova až v poslednej minúte filmu. Potešila aj hudba Alexa Heffesa, ktorá vytvára vo vypätých scénach dobrú atmosféru. Chcelo by to snáď len strhujúce tempo, ktoré sa buhužial od novinárksej kriminálky čakať nedá. Oblúbený soundtrack: The Cab Ride Home. 85% - 4* ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Crowe je docela slušnej pořízek, nicméně po několika nepříliš dobrých ročnících mi byl konečně sympatický. Vlastně každý z poměrně hvězdného obsazení odehrává slušný nadstandard a na tenhle oldschool investigativní novinář/detektiv politický thriller se skvěle kouká. Celkový dojem tak kazí jen zavěrečný zvrat, který je tak moc očekávaný a tak moc slepě a bezdůvodně kopíruje „pravidla“ žánru, až člověk doufá, že k němu nedojde. Došlo. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výjimečně zábavný počin mezi politické-novinářskými dramaty. Nedávno jsem sledoval Všichni prezidentovi muži a Noviny (oběma filmům je Na odstřel velmi podobný!) a Na odstřel jim oběma ukazuje, jak natočit obsahově složitý snímek s velmi dobrým a zábavným tempem. V obou zmiňovaných filmech mi právě tempo a větší odsýpání příběhu chybělo a konečně jsme se dočkal a hned útok na 5*. Obsazení je jedním slovem báječné, ať kritizovaný Ben Affleck, obtloustlý Russel Crowe nebo mladičky krásná Rachel McAdams. Všichni odvádějí velký kus práce a celý snímek se i díky nic dostává do kategorie "tohle se dá doporučit snad každému a vždy s úspěchem". Mou spokojenost podpořila také hudba, která ve správných okamžicích přitlačí na pilu až mi nabíhala husí kůže. Možná jemné zkrácení by filmu ještě více prospělo, ale i tak je to skvělá podívaná s velmi dobrým příběhem a perfektním provedením. V Kevinovi Macdonaldovi roste osobnost. Nejlepší novinářské drama posledních let. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmů ve mně vyvolává podivnou cukavou schizofrenii, kdy si říkám: "Celé to řídí vrátný! Bylo to jen nahrané! Jenom sen umírajícího dědečka! Affleck je ve skutečnosti žena!" Mé racionální já zase přemítá, že pokud to scenáristé myslí vážně, tak nemůže příběh, kde si začínají s nadnárodní společností, která podniká v oblasti války, skončit nijak jinak, než kardinálně špatně, takže jakýkoliv náznak pokusu o happy end by si nutně vyžádal mé kardinální pohrdání. Tvůrci kolem toho částečně elegantně zabruslili. Každopádně tento druh filmů mi skoro vždycky přijde emocionálně naprosto inertní, což potlačí všechny jiné potenciální kvality. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

"Na odstřel" je celkem slušný thriller z novinářského prostředí... jenže má bohužel spoustu "konkurentů" se kterými jej lze (někdy více, někdy méně) docela slušně porovnat... a z tohoto srovnání nevychází moc vítězně. Nezachrání to ani Croweův k sežrání sarkastický novinář ze staré školy... Ano, herecky je tento snímek obsazen špičkově (Helen Mirren, Robin Wright Penn, dokonce i Ben Affleck). Co s tím ale, když je ke konci scénář až tragicky překombinovaný, takže se v té pavučině intrik i pozorný divák stratí... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (28)

  • Scéna, ve které jde Cal na oběd a najednou v restauraci zjistí, že mu někdo ukradl tašku, se točila v Ben's Chili Bowl, skutečném washingtonském fast-foodu, který funguje již od roku 1958. (Othello)
  • Jason Bateman postavu PR managera ztvárnil i ve snímku Hancock (2008), tehdy však se zcela rozdílným charakterem. (lskala)
  • V úvodní scéně si v autě Russel Crowe zpívá písničku "The Night Paddy Murphy Died" (ta noc, kdy zemřel Paddy Murphy), starou lidovou píseň pocházející z Newfoundlandu. V roce 2008 kapela Gaelic Storm nahrála skladbu "The Night I Punched Russel Crowe" (ta noc, kdy jsem praštil Russela Crowa), údajně založené na skutečné události, kterou má na svědomí zpěvák této kapely. (Othello)

Související novinky

Ridley Scott a rozparovač

Ridley Scott a rozparovač

16.10.2009

Hollywood našel nový zdroj inspirace (nebo kradení námětů, chcete-li). Po Na odstřel a Edge of Darkness (právě vyšel nadupaný trailer a Mel Gibson je navzdory hlubším vráskám opět za drsňáka) se… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Crowe jako kontroverzní komik?

Crowe jako kontroverzní komik?

20.08.2008

Russell Crowe měl právě v těchto dnech honit Robina Hooda po Sherwoodském lese, ale projekt Nottingham byl přesunut na příští jaro (jedním z důvodů je prý požadavek Ridleyho Scotta natáčet v svěže… (více)

Reklama

Reklama