Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na katolické střední škole se populární a velmi krásná dívka (Mischa Burton) spojí se školním reportérem, aby vyšetřili případ ukradených závěrečných testů. Ale když už mají své podezřelé, na povrch vyjde obrovké spiknutí. (Sydonai)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Juto 

všechny recenze uživatele

Film okrem kriminálneho/detektívneho prvku, ktorý je súčasťou, je to stále typický, triviálny americký vysokoškolský tínedžerský film: populárni chlapci verzus nerdi, nedbalé večierky so všetkými zúčastnenými, uvažovanie o sexualite, rasovo rôznorodé postavy a tak ďalej. Herecké výkony tiež nie sú ničím výnimočné, až na jednu príjemnú výnimku, Brucea Willisa v úlohe riaditeľa Kirkpatricka, ktorý je naozaj vtipný v noir štýle. Scény s ním vyčnievajú nad ostatné. 6/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ehm, no neviem, ale mne tento štýl akým to bolo podané neprišiel ani trochu atraktívny. Celé mi to prišlo ako keby sa snažili, aby to pôsobilo viacmenej sarkasticky, no napokon to vyznelo skôr trápne. A naozaj nechápem načo do role riaditeľa školy pchali Bruceho Willisa, ktorý vôbec nie je stavaný na takú postavu - veď to potom aj tak dopadlo. Čo ja viem, celkovo mi to prišlo také obyčajné, hoci aspoň to samotné vyšetrovanie celej kauzy bolo aspoň ako tak zaujímavé. Inak, dosť bieda, ktorá len sotva človeka zaujala. Aspoň, že na Mischu Barton sa dobre pozeralo... ()

Reklama

Firebug 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení, aneb velmi zdařilý pokus o naroubování surové kriminálky a filmu noir do studenského prostředí, kde všechno do sebe krásně zapadá. Zároveň také další z těch podhodnocených snímků na CSFD. Aktuálně má film na IMDB hodnocení 6.6, které by mu slušelo a moc víc. Zajímavé komentáře: Renton, Hellboy ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film ze školního prostředí trošičku mi připomínající "Nebezpečné hry" (1998). Kterak školní outsider odhalil v rámci svého novinářského koníčku kriminální činnost na půdě střední školy. Film se mi líbil i díky svéráznému B. Willisovi. Každopádně školní filmy mám rád. Možná i proto, že se v nich stále vracím do mladých let. Podle hodnocení vidím, že nás takových není moc. Což mi ale filmový požitek z dívatelného filmu nemůže zkazit. ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Nápad přesunout detektivní vyprávění á la Raymond Chandler na střední školu není úplně špatný a vnitřní hlas hlavního hrdiny a občasné parodické vtípky celkem ujdou. Ale to vydrží tak na půl hodiny, film je navíc stylizován lehce halucinogenně trochu jako "Hele vole, kde mám káru?" a místy opravdu dost nudí. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv lokace filmu není nikdy přesně uvedena, je možné všimnout si vlajky New Jersey v kanceláři Kirkpatricka (Bruce Willis). Willis dokonce vyrost v Jersey, konkrétně v Penns Grove. (KucC)
  • Zhruba v čase 01:04:00 vidíme ve filmu záběr na ulici Kennedy Boulevard v Bayonne v New Jersey. Záběr na stejnou ulici můžeme vidět ve filmu Válka světů (2005), kdy v jednom z domů bydlel Ray Ferrier (Tom Cruise). (joecole20)

Reklama

Reklama