Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na katolické střední škole se populární a velmi krásná dívka (Mischa Burton) spojí se školním reportérem, aby vyšetřili případ ukradených závěrečných testů. Ale když už mají své podezřelé, na povrch vyjde obrovké spiknutí. (Sydonai)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

bartias 

všechny recenze uživatele

Příběh v klasickém noirovém schématu je zasazený do prostředí americké střední školy. Oproti temnému Zmizení (Brick) je ale mnohem veselejší. Vyšetřující mladý smolný žurnalista na rány pěstí odpovídá suchými hláškami, propadá neodolatelnému kouzlu femme fatale Mischy Barton a místo cigaret v ústech notoricky žmoulá žvýkačku. Povedené gagy inspirované humorem teenagerovských komedií zapadají do dobře napsaného scénáře. I když je komplikovaný konec mírně chaotický, film nenechává na pochybách, že tohle je ta pravá Drsná škola. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení, aneb velmi zdařilý pokus o naroubování surové kriminálky a filmu noir do studenského prostředí, kde všechno do sebe krásně zapadá. Zároveň také další z těch podhodnocených snímků na CSFD. Aktuálně má film na IMDB hodnocení 6.6, které by mu slušelo a moc víc. Zajímavé komentáře: Renton, Hellboy ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Nech to znie akokoľvek hlúpo, tak táto teencrimedy je fakt dobrá. Skutočná kiminálka s parodickými prvkami uťahujúcimi si z film-noir (samotársky nie príliš kóšer detektív, femme fatale, obrovské spiknutie). Skvelé kamera, vtipné hlášky, drsný Willis a bohužiaľ predvídateľný koniec. To je zrejme jediná chybička krásy, ktorá kazí tento film. Keby som však mal o takých 4-5 rokov menej, neváhal by som ani chvíľku a napálil tam 5*. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

NÁHODOU! Solidně natočená parodie na všechny kriminální filmy a seriály - z prostředí střední školy! Autoři si s tím vším dost vyhráli, těch krimi klišé a stereotypů vystihli dost a dost. Rozhodně jsem se nenudil, neznámý sympatický mladík Reece Thompson se hlavní role totiž zhostil na výbornou; Bruce Willis pak v roli vedlejší jen potěšil. Fajné. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Už na začátku mě přepadal neodolatelný pocit nudy, ale zkoušel jse seho nevnímat.Ale ne že by se to panu režisérovi podařilo změnit. Spíše se mu z nějakého důvodu podařilo natočit něco neuvěřitelně nudného, což lze poznat z několika sekund filmu. Prostě nefunguje spojení krimi a teenegerovským love story. Jediné části, na které jsem se těšil byly partie ředitele střední školy v podání Bruce. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba v čase 01:04:00 vidíme ve filmu záběr na ulici Kennedy Boulevard v Bayonne v New Jersey. Záběr na stejnou ulici můžeme vidět ve filmu Válka světů (2005), kdy v jednom z domů bydlel Ray Ferrier (Tom Cruise). (joecole20)
  • Ačkoliv lokace filmu není nikdy přesně uvedena, je možné všimnout si vlajky New Jersey v kanceláři Kirkpatricka (Bruce Willis). Willis dokonce vyrost v Jersey, konkrétně v Penns Grove. (KucC)

Reklama

Reklama